Selecteer een pagina

Goedkope uitvaartverzekering

Nederlanders verzekeren zich graag tegen financiële risico’s, maar dan het liefst wel tegen een aantrekkelijke prijs. En dat doen we ook als het gaat om het vinden van een goedkope uitvaartverzekering. Nu is het in principe zo dat er niet één ‘goedkoopste uitvaartverzekering’ is. De kosten voor een begrafenis en crematie hangen namelijk af van verschillende factoren. Onder andere uw leeftijd en het soort verzekering dat u wilt afsluiten spelen een belangrijke rol bij de berekening van het premiebedrag.

Goedkope uitvaartverzekering
Bij het zoeken naar een goedkope uitvaartverzekering moet u met een aantal zaken rekening houden uw wensen. De plaats waar de uitvaart plaatsvind kan bepalend zijn voor de kosten. Per gemeente worden andere tarieven gerekend. U wilt een goedkope uitvaartverzekering maar u wilt er natuurlijk wel een uitvaart naar wens. U wilt ook niet dat uw nabestaanden met kosten blijven zitten. Vergelijk daarom altijd goed de verschillende verzekeringen.

Soort uitvaartverzekering

Ten eerste is de hoogte van de premie afhankelijk van het soort verzekering dat u gaat afsluiten. Wilt u bijvoorbeeld een goedkope uitvaartverzekering in geld dan is een kapitaal uitvaartverzekering voor u het meest geschikt. Heeft u echter liever dat de uitkering van de verzekering straks in de vorm van verzorgde uitvaart plaatsvindt kunt u het beste kiezen voor een Natura uitvaartverzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering is een recht toe recht aan verzekering. U kiest een bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaald hiervoor een maandelijkse premie. Op het moment u komt te overlijden zal het afgesproken bedrag worden uitgekeerd. Dit bedrag kunnen nabestaanden vrij besteden voor de invulling van uw uitvaart.

Zei hebben volledige keuzevrijheid om uw uitvaart in te vullen. Het nadeel hiervan is dat als het uitgekeerde bedrag niet voldoende is om uw uitvaart in te vullen uw nabestaanden de bijkomende kosten zelf moeten betalen.

Natura uitvaartverzekering

Bij aanvraag van verzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op. U heeft dus zelf een grote invloed op de invulling van uw uitvaart. Daarnaast zorgt u dat uw naasten de organisatie van de uitvaart niet op zich hoeven nemen. Op het moment van overlijden zal er namelijk door de verzekeraar een uitvaartverzorger worden aangewezen om de uitvaart naar wens te verzorgen.

Over het algemeen zijn er bij de meeste verzekeraars een aantal onderdelen die standaard in het pakket zitten. Hierbij moet u denken aan; Het vervoer en opbaren van de overledene, een standaard urn of grafkist en de aanvraag en afhandeling van vergunningen.

Leeftijd

Daarnaast worden de premiekosten berekend aan de hand van uw leeftijd. Of beter gezegd: hoe lang de verzekeraar redelijkerwijs kan verwachten dat u nog premie betaalt. Een goedkope uitvaartverzekering voor jongeren zal daardoor gunstiger uitpakken dan die voor ouderen. Van jongeren wordt immers verwacht dat hun verzekering eerder afsluiten en langer betalen.

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Een begrafenis of crematie kost gemiddeld zo’n €8.000 kost. Zonder uitvaartverzekering belast u uw nabestaanden met deze hoge uitvaartkosten. Het is echter niet nodig hiervoor een te hoge premie te betalen. Door uitvaartverzekeraars te vergelijken komt u er snel achter waar u een goedkope uitvaartverzekering kunt afsluiten. Let op dat u niet onderverzekerd bent.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 2.250,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 7,07

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
€ 2.600,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,85

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
Vrije keuze

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 7,99

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 8.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,77

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 500,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,90

Laatst gecontroleerd op: 23 december 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1995)

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder. Wanneer u de uitvaartverzekering gaat afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar.