Kapitaal uitvaartverzekering vergelijken

Met een Kapitaal uitvaartverzekering, ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd verzekert u geen pakket aan diensten zoals bij de Natura uitvaartverzekering maar bouwt u door middel van een maandelijkse premie een vooraf afgesproken kapitaal op. Op het moment dat u komt te overlijden zal het vooraf gekozen verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij uw uitvaart naar eigen wens organiseren. Alle kosten die gemaakt worden voor uw uitvaart kunnen worden betaald met het uitgekeerde bedrag.

Wanneer u heeft besloten een uitvaartverzekering in geld af te sluiten is het raadzaam om alle aanbieders te vergelijken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verzekeraars en de polissen die zij aanbieden.

VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,18
Bekijken
Ardanta uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,73
Bekijken
DELA Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 9,77
Bekijken
Monuta Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 10,84
Bekijken
Voordelen van een kapitaalverzekering uitvaart
  • Vast verzekerd bedrag
  • Grote flexibiliteit voor uw nabestaanden
  • Vrije besteding van het verzekerde bedrag
  • Gunstige premie, u betaalt alleen voor uw persoonlijke wensen
  • Eigen keuze van een uitvaartondernemer
  • Nadeel van de kapitaalverzekering is dat wanneer het uitgekeerde bedrag niet voldoende is om uw uitvaart in te vullen uw nabestaanden de bijkomende kosten zelf moeten betalen.
Alle uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaartverzekering in geld

Uitvaartverzekering in geld

Hoogte van het verzekerde bedrag

Bij een Kapitaalverzekering zult u vooraf uw uitvaartwensen in kaart moeten brengen, zodat uw nabestaanden niet voor extra kosten komen te staan. Om een duidelijk beeld te krijgen welk bedrag u moet verzekeren kunt u op onze website uw persoonlijke uitvaartkosten berekenen.

Belangrijk om te weten is dat anno 2017 een begrafenis of crematie gemiddeld zo’n €8.000 kost. Deze kosten nemen met de jaren toe. Bovendien kunnen uw uitvaartwensen in de toekomst veranderen. Zodra u een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten is het daarom slim om elke 3 jaar te controleren of het gekozen verzekerd bedrag nog altijd voldoet om uw persoonlijke wensen uit te voeren.


Indexatie van uw polis

Om te voorkomen dat het bedrag van de kapitaalverzekering bij overlijden niet meer voldoet bieden de meeste verzekeraars de mogelijkheid om een polis te kiezen met indexatie. Bij deze variant wordt het verzekerde bedrag en de bijbehorende premie jaarlijks aangepast.

Bij een uitvaartverzekering in geld is het verzekerde bedrag vooraf door u zelf vastgesteld waardoor uw nabestaanden volledige keuzevrijheid hebben bij het inrichten van uw uitvaart. Echter wordt dit vaak ook als nadeel genoemd omdat de meeste mensen vinden dat hun nabestaanden al genoeg te verwerken hebben wanneer ze komen te overlijden.Uitvaartvergelijker
Wanneer u wilt voorkomen dat u uw naasten bij uw overlijden alle zaken rondom uw uitvaart zelf moeten regelen? Dan is een een Natura uitvaartverzekering wellicht een geschiktere verzekering voor u!

Er bestaat ook een mogelijkheid om de natura verzekering en kapitaalverzekering te combineren, de combinatieverzekering. Deze combinatie wordt vaak gekozen om de nabestaanden toch een gedeelte vrij keuze te geven en extra kosten te dekken.


Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl
De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.