Selecteer een pagina

Monuta uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart kunnen snel oplopen en zijn in veel gevallen hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een uitvaart te kunnen betalen. Met een Monuta uitvaartverzekering kunt u uw nabestaanden deze zorg uit handen nemen.

De Monuta uitvaartverzekering bestaat uit twee onderdelen; de volledig ontzorging door een uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta verkozen tot beste uitvaartverzekeraar 2022

Monuta.nl is verkozen tot de beste website in de uitvaartverzekeringsbranche. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van WUA. Vorig jaar eindigde Monuta nog als tweede achter DELA. Tijdens het onderzoek zijn vierhonderd consumenten, waarvan tweehonderd op desktop en tweehonderd op mobiel, gevraagd om zich te oriënteren op de mogelijkheden voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. De websites worden onder andere beoordeeld op merk, look & feel, informatie, navigatie en aanbod. Uiteindelijk heeft 30% van de consumenten aangegeven te kiezen voor Monuta als zij een uitvaartverzekering zouden afsluiten.

Bron: WUA.cx

Monuta beste uitvaartverzekeraar 2022

Monuta uitvaartverzorger

De uitvaartverzorgers van Monuta helpen nabestaanden bij het organiseren van de uitvaart en helpen indien nodig bij het maken van keuzes. De uitvaartverzorgers van Monuta staan 24/7 voor u klaar, dit alles voor een verzorgt en waardig afscheid van uw dierbare. De uitvaartverzorger van Monuta zal ten alle tijden zorgen voor een volledige begeleiding, ongeacht het aantal uren die nodig zijn om dit te realiseren. Dit geldt vanaf de melding van het overlijden tot en met de nazorg.

Vrij te besteden bedrag

Naast de hulp van de uitvaartverzorger (t.a.w. €2.200,-) is er een vrij te besteden bedrag te besteden voor persoonlijke wensen om de uitvaart vorm te geven. Er zijn dus geen vaste pakketten en diensten meer. U heeft naast het gereserveerde bedrag van €2.200,- voor de uitvaartverzorger volledige keuzevrijheid over het resterende bedrag. Het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen binnen een marge van €4.800,- en €12.800,-. Deze marge is er om ervoor te zorgen dat niemand zich onderverzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn bovendien gratis meeverzekerd.

Waarom kiezen voor een Monuta uitvaartverzekering?

Monuta helpt u ruim 100 jaar bij het realiseren van een afscheid met een goed gevoel en ontzorgt waardoor u zich meer kan richten op het verwerken van uw verlies en zich niet hoeft bezig te houden met de organisatie van de uitvaart. Er is een landelijke dekking waardoor er altijd een uitvaartverzorger in de buurt is. Alle uitvaartverzorgers van Monuta hebben bovendien een diploma.  Monuta is in het bezit van het keurmerk uitvaartzorg en een hoge klanttevredenheid met een cijfer van 8.6.

 

Monuta uitvaartverzekering in het kort

 • U bent levenslang verzekerd;
 • Afsluitleeftijd 18 t/m 74 jaar;
 • Levenslange premiebetaling;
 • Jaarlijkse update van de premie mogelijk is mogelijk;
 • Totaal verzekerd bedrag minimaal € 7.000 en maximaal € 15.000;
  • € 2.200 is gereserveerd voor de uitvaartverzorger;
  • Vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 4.800 en maximaal € 12.800;
  • Maakt u geen gebruik van de Monuta uitvaartverzorger?
   dan krijgt u enkel de beschikking over het vrij te besteden bedrag
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Over Monuta

Monuta is een Nederlandse uitvaartonderneming. Het hoofdkantoor van de verzekeraar is gevestigd in Apeldoorn. Het bedrijf is opgericht in 1923. Sinds 2007 is Monuta de grootste uitvaartonderneming van Nederland.

Monuta is één van de grootste verzekeraars op het gebied van uitvaartverzekeringen. Als uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar maakt het bedrijf voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk. Het begeleiden van uw nabestaanden staat dan ook centraal in het geval u komt te overlijden.

De uitvaartverzekeraar heeft over heel het land uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Bij de klantenservice kun je tevens altijd terecht met vragen, opmerkingen, klachten en advies omtrent uw verzekering. Een uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta doet u naar eigen wens tegen een scherpe premie.

Monuta helpt

Monuta wil graag voor iedereen een afscheid met een goed gevoel regelen. Naast het organiseren van de uitvaart is een waardig afscheid evenmin belangrijk. Via het platform Monuta helpt werkt het bedrijf samen met partners om de periode voorafgaand aan het overlijden het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kan er bijvoorbeeld iemand aan huis komen om u gezelschap te houden of om u te helpen met het huishouden. Klik hier voor meer informatie over Monuta helpt.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar