Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering afsluiten

U wilt een uitvaartverzekering afsluiten? Om het voor u overzichtelijk te maken kunt u op uitvaartvergelijker.nl eenvoudig de meest toonaangevende en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken op premie en inhoud. Een uitvaartverzekering afsluiten doet u altijd direct bij de verzekeraar van uw keuze.

Een uitvaartverzekering afsluiten die aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen doet u in slechts een paar simpele stappen.

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
tot 85 jaar

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 10,01

Niet beschikbaar
Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 11,60

Twenthe uitvaartverzekering

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden 
n.v.t.

Premie looptijd
tot 65 jaar

Soort verzekering
Natura sommen

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 13,68

Niet beschikbaar
De laatste eer

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Premie looptijd
Levenslang

Soort verzekering
Kapitaal verzekering

Kinderpremie
n.v.t.

€ 14,23

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 3 mei 2024. Top 3 Gebaseerd op een kapitaalverzekering en Top 4 Gebaseerd op een kapitaalverzekering of Natura verzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)

Uitvaartverzekering afsluiten in stappen

Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie en inhoud
f

Een verzekerd bedrag kiezen en de looptijd van de verzekering bepalen

i
De verzekering aanvragen en wachten op acceptatie van verzekeraar

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om uw persoonlijk uitvaartwensen in kaart te brengen. U wilt tenslotte de verzekering afsluiten die het beste bij uw persoonlijke en financiële situatie past.

Wat voor uitvaartverzekering afsluiten?

Een belangrijke keuze die u moet maken is wat voor soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten. Uitvaartverzekeraars bieden namelijk verschillende soorten verzekeringen aan.

Verzorgde uitvaart

Wilt u graag dat uw nabestaanden niet worden belast met de organisatie van uw uitvaart? Dan is een Natura uitvaartverzekering afsluiten misschien een goede keuze voor u. Bij een natura verzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op voor een compleet verzorgde uitvaart.

Vrij te besteden geldbedrag

Op het moment dat u liever een vast geldbedrag uitgekeerd krijgt dan kunt u misschien beter een Kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Wanneer u komt te overlijden zal een van te voren vastgelegd geldbedrag worden uitgekeerd. Met dit vrij te besteden geldbedrag kunnen nabestaanden uw uitvaart geheel naar eigen wens organiseren.

Combinatie verzekering

Bij steeds meer verzekeraars kunt u er ook voor kiezen om een combinatie uitvaartverzekering af te sluiten. In dit geval zal naast een pakket van producten en diensten er bovendien een geldbedrag worden uitgekeerd. Het extra geldbedrag kan door nabestaanden voor aanvullende persoonlijke wensen worden gebruikt.

Looptijd bepalen

De meeste uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om zelf een looptijd te kiezen voor de periode waarin u premie betaald. Bij de meeste verzekeraars betaald u premie tot een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld tot uw 80ste of 85ste levensjaar. Er zijn ook verzekeraars waar u voor een levenslange premiebetaling kunt kiezen. In het laatste geval betaald u over het algemeen een lagere maandelijkse premie.

Verzekerd bedrag kiezen

Heeft u een goed beeld geschetst van uw persoonlijk wensen en het soort verzekering dat u wilt gaan afsluiten? Dan is het slim om de bijbehorende kosten hiervan te bekijken. Hierdoor krijgt u een goed beeld voor welk bedrag u zich minimaal moet verzekeren.

Gaat u een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het aan te raden om het bedrag dat u gaat verzekeren ruim te nemen, omdat de kosten van uw persoonlijke wensen met de jaren kunnen toenemen.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Zodra u al uw uitvaartwensen in kaart heeft gebracht en weet wat voor uitvaartverzekering u wilt afsluiten kunt u uitvaartverzekeraars gaan vergelijken.

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u normaal gesproken maar een keer in uw leven. Het is daarom aan te raden uitvaartverzekeraars goed te vergelijken voordat u definitief een verzekering afsluit.

Het vergelijken van verzekeraars is een belangrijke stap. Een uitvaartverzekering is namelijk geen verzekering waarbij u na een aantal jaar overstapt naar een andere verzekeraar. U wilt zich goed verzekeren bij een betrouwbare uitvaartverzekeraar, waarbij de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn. Ook wilt u er op kunnen vertrouwen dat alles rond uw uitvaart goed geregeld wordt.

Daarnaast is het vergelijken van uitvaartverzekeringen ook belangrijk omdat verzekeraars veel kunnen verschillen op bepaalde gebieden. De meeste verschillen ziet u in de maandelijkse premie die u moet betalen, de looptijd van de verzekering en de wijze van uitkeren.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Uitvaartverzekering afsluiten

Heeft u de verzekering gevonden die het beste aansluit op uw persoonlijke wensen? Dan kunt u de uitvaartverzekering afsluiten. Het is belangrijk om altijd goed de polisvoorwaarden te bekijken en te controleren voordat u deze tekent. Mocht u hier toch niet uitkomen of heeft u hierover nog vragen adviseren wij u om contact op te nemen met een persoonlijk adviseur. De uitvaartverzekering afsluiten doet u in alle gevallen direct bij de verzekeraar van uw keuze.

Tijdens de aanvraag moet u uw persoonlijke gegevens doorgeven en uw betalingsvoorkeuren kiezen. De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid om te kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse premie. Er zijn ook uitvaartverzekeraars die de mogelijkheid bieden om de premie in een keer te voldoen.

Acceptatieprocedure

Bij de aanvraag van uw verzekering zult u bovendien een medische acceptatieprocedure moeten doorlopen. Hier moet u onder andere een gezondheidsverklaring invullen. Heeft u alles ingevuld en goed heeft gecontroleerd? Dan kunt u de aanvraag nu definitief indienen.

Het kan soms voorkomen dat de uitvaartverzekeraar bepaalde eisen stelt naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring. De verzekeraar kan in dit geval carenzjaren hanteren. De verzekeraar zal dan niet uitkeren als u binnen een bepaalde tijd na aanvraag van de uitvaartverzekering komt te overlijden.

Nadat u de aanvraag heeft ingediend zal het in de meeste gevallen een aantal dagen duren voordat u een reactie krijgt van de verzekeraar. Dan krijgt u te horen of u bent geaccepteerd en ontvangt u ook het polisblad van de uitvaartverzekering. Het is belangrijk om deze altijd goed te controleren en te bewaren.

Wilt u meer informatie over een uitvaartverzekering afsluiten of over de berekening omtrent het vergelijken van uitvaartverzekeringen, bekijk onze werkwijze. De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.