Projects

SSL

Sub-domains

Meest gekozen

Premie per maand 
8,16

Verzekerd bedrag
 8.750

Premie periode

Levenslang

Lage kinderpremie tot 25 jaar

Vrije keuze

 Premie per maand
8,20

Verzekerd bedrag
8.000

Premie periode

tot 85 jaar

Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd 

Hoogste klantwaardering

Premie per maand 
10,32

Verzekerd bedrag

9.000

Premie periode

tot 85 jaar

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Uitvaartverzekering vergelijken

Onze uitvaartvergelijker biedt hulp bij het kiezen van een betrouwbare uitvaartverzekering. Het is belangrijk om te weten dat een begrafenis of crematie gemiddeld zo’n €8.000 kost. Zonder uitvaartverzekering belast u uw nabestaanden mogelijk met deze hoge uitvaartkosten. Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van uw uitvaart door middel van premiebetaling. Het is echter niet nodig hiervoor een te hoge premie te betalen. Wij vergelijken uitvaartverzekeringen op basis van inhoud en premie. Vergelijk en sluit eenvoudig online af!

70% heeft een uitvaartverzekering

VerzekeraarOmschrijving
BedragPremie Premie betaling
DELA UitvaartverzekeringUitvaartPlan Plus
Verzorgde uitvaart (5.750,-)
Vrij te besteden (3.000,-)
8.750,-€ 8,16- Premie levenslang
- Kinderpremie t/m 25 jaar
Bekijken
51% gekozen
Yarden UitvaartverzekeringMijn Laatste Wens
Vrije keuze (8.000,-)
8.000,-€ 8,20
- Tot 85 jaar
- Kinderen t/m 21 jaar gratis
Bekijken
24% gekozen
Monuta UitvaartverzekeringUitvaart Flexibel
Verzorgde uitvaart (5.400,-)
Vrij te besteden (2.600,-)
8.000,-€ 9,03
- Tot 85 jaar
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
21% gekozen
Ardanta uitvaartverzekeringArdanta 8000
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (9.000,-)
8.000,-€ 10,01
- Tot 80 jaar
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
4% gekozen
PC uitvaart uitvaartverzekeringPC Uitvaart
Naturaverzekering
Verzorgde uitvaart (8.000,-)
8.000,-€ 10,94
- Tot 80 jaar
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken

Uitvaartverzekering vergelijken wij op basis van een leeftijd van 25 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1994). Het afsluiten van de verzekering doet u rechtstreeks bij de verzekeraar. Laatst bijgewerkt: 2 december 2019.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Dit doet uw door middel van premiebetaling. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een uitvaartverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

Waarom een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Uitvaartverzekering vergelijken is dus altijd verstandig.

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken?

Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen o.a. op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren (geld, verzorgde uitvaart of combinatie). Op deze factoren kunt u eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken.

Uitkeren in kapitaal

Bij een kapitaalverzekering, ook wel koopsom uitvaartverzekering genoemd, krijgt de nabestaande een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden de begrafenis te organiseren. Met een kapitaal uitvaartverzekering hebben de organiserende nabestaanden alle vrijheid om de dag precies in te richten zoals zij denken dat deze het best past. Het is bij een kapitaal uitkering niet verplicht het uitgekeerde bedrag te gebruiken voor de begrafenis.

Het nadeel van een uitkering in kapitaal is dat hiermee de nabestaanden de gehele organisatie zelf moeten uitvoeren.

Uitkeren in Natura

Bij een uitkering in natura, natura uitvaartverzekering, wordt er een (beperkt) pakket aan diensten uitgekeerd. De uit te keren diensten zijn in de uitvaartpolis beschreven. Wilt u afwijken van de in de polis benoemde diensten, zullen deze apart gefactureerd worden. Het grote voordeel van een uitkering in natura is dat je hiermee een groot deel van de zorg & organisatie voor de nabestaanden uit handen neemt. De uitvaart zal hiermee in grote lijnen gaan zoals je het zelf bedacht had.

Uitkeren in natura kan vaak alleen bij door de verzekeraar geselecteerde uitvaartverzorgers. Wil je een andere uitvaartverzorger, dan krijg je alsnog een bedrag – dat meestal te laag is om dezelfde diensten te kunnen betalen – uitgekeerd.

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering, ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd, is een verzekering waarbij je diensten en een bedrag – speciaal voor de uitvaart – verzekerd. Hierbij kunnen de nabestaanden zelf bedenken met welke uitvaartverzorger er zaken gedaan worden en hoe de uitvaart er precies uit zal zien. Deze verzekering kan handig zijn als je naast het standaard pakket ook een persoonlijke noot aan de plechtigheid wilt toevoegen. De verzekeraar zal dan de facturen van de desbetreffende uitvaart-verzorgende diensten vergoeden. Het verschil met een Kapitaal uitvaartverzekering is hier dat het vrijgekomen geld alleen aan een uitvaart kan worden uitgegeven.

Kapitaal uitvaartverzekeringNatura uitvaartverzekeringCombinatie uitvaartverzekering
VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,18
Bekijken
Ardanta uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,73
Bekijken
DELA Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 9,77
Bekijken
Monuta Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 10,84
Bekijken
VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 8.000,-
€ 8,18
Bekijken
PC uitvaart uitvaartverzekering€8000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,73
Bekijken
VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
DELA Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 5.750,-
Vrij te besteden 2.250,-
€ 7,25
Bekijken
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 4.000,-
Vrij te besteden 4.000,-
€ 8,18
Bekijken
Monuta Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 5.400,-
Vrij te besteden 2.600,-
€ 8,85
Bekijken

Uitvaartverzekering premie vergelijken

De premie voor een uitvaartverzekering berekenen kan gemakkelijk via UitvaartVergelijker.nl. Op onze site vindt u een overzicht van verschillende verzekeraars en de polissen die zij bieden. In het overzicht is onder meer te zien wat het verzekerde bedrag is, wat de bijbehorende maandpremie is en tot wanneer u deze premie betaalt. Kijk altijd goed naar het verschil per aanbieder.

Dat is namelijk een belangrijk onderdeel van de uitvaartverzekering berekenen. Veel verzekeraars vragen een premiebetaling tot 80 of 85 jaar. Als u voor die leeftijd komt te overlijden, kan een levenslange premiebetaling gunstiger zijn. Dit blijft echter altijd een gokje; het is van te voren praktisch onmogelijk om te bepalen wat de goedkoopste zal zijn.

Uitvaartverzekeraars

Wij vergelijken uitvaartverzekeringen conform, onze beschreven werkwijze, van de volgende betrouwbare uitvaartverzekeraars. Het kan zijn dat u een bepaalde uitvaartverzekeraar niet kunt vinden in dit overzicht. Wij vergelijken uitsluitend de door ons gekozen grotere verzekeraars. Wil u meer weten over een betreffende uitvaartverzekeraar kunt u klikken op één van de onderstaande maatschappijen.

Yarden uitvaartverzekering

Yarden wil er met de uitvaartverzekering voor zorgen dat een uitvaart naar uw wensen wordt ingevuld. Hiervoor biedt de uitvaartverzorger de Mijn Laatste Wensen verzekering. Yarden is een vereniging met leden.  U kunt voor, tijdens en na de uitvaart alle belangrijke ondersteuning verwachten. De uitvaartverzekeraar biedt verschillende vormen van het invullen van uw uitvaart. Er zit altijd wel een locatie van Yarden bij u in de buurt.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA uitvaartverzekering

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. De verzekeraar hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is meerdere keren als beste getest.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als u voldoende spaargeld heeft, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema is een minder bekende uitvaartverzekeraar. Een Nuvema uitvaartverzekering bestaat uit een dienstenpakket. U geeft zelf aan hoe u uw eigen uitvaart grotendeels geregeld wilt hebben. De verzekering is gekoppeld aan lokale uitvaartverzorgers. Aan de hand van uw postcode zal u de uitvaartverzekering kunnen samen stellen. De verzekeraar staat bekend al een goede keuze op organisatorisch en financieel vlak. De uitvaartverzekeringen van bovenstaande maatschappijen verschillen onder andere in premie en soorten verzekeringen. De meest gebruikelijke zijn een Natura en een Kapitaal verzekeringen, of een combinatie hiervan.

Uitvaartverzekering vergelijken consumentenbond

Maar liefst 7 op de 10 Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Dat geeft wel aan hoe belangrijk mensen het vinden om hun nabestaanden niet met onverwachte, hoge kosten op te zadelen. Veel van hen vergelijken de verschillende verzekeringen, om tot het beste aanbod te komen. Net als UitvaartVergelijker.nl probeert de Consumentenbond hierbij te helpen. Uitvaartverzekering vergelijken consumentenbond hanteert onafhankelijke criteria.

Bij het vergelijken houdt de Consumentenbond rekening met o.a. premie, dekking, flexibiliteit en andere voorwaarden.

Uitvaartwensen

Het is belangrijk dat u een idee heeft wat uw uitvaartwensen zijn. Wilt u worden begraven of worden of gecremeerd. Wilt u een sobere of een uitgebreidere dienst. Via onze uitvaartkosten module kunt u aan de hand van een aantal vragen, berekenen hoe hoog uw verzekerd bedrag ongeveer moet zijn. Let altijd op de polisvoorwaarden en/of het verzekerd bedrag geïndexeerd wordt.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Bent u klaar met berekenen en wilt u een verzekering afsluiten? Lees altijd heel goed de kleine lettertjes, zodat u precies weet waarvoor u tekent. Berg na het afsluiten uw gegevens op een makkelijke plek op of licht uw familieleden in, zodat u er zeker van kunt zijn dat na uw overlijden alles goed geregeld is en dat zij zich over de praktische zaken geen zorgen hoeven te maken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de berekening omtrent uitvaartverzekering vergelijken, bekijk onze werkwijze.