Selecteer een pagina

Uitvaartkosten

Wat kost een begrafenis of crematie, is een veel gestelde vraag. Het antwoordt op deze vraag is niet voor iedereen hetzelfde. De totale uitvaartkosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten van een begrafenis hoger dan die van een crematie. Ook specifieke wensen omtrent de invulling van de uitvaart zijn per persoon verschillend. Sommigen willen het zo eenvoudig mogelijk houden, terwijl een ander liever kiest voor een uitgebreide uitvaart. Om ervoor te zorgen dat uw uitvaart aansluit op uw persoonlijke wensen kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Hiermee voorkomt u bovendien dat nabestaanden opgezadeld worden met hoge uitvaartkosten. Voordat u een uitvaartpolis afsluit is het ten alle tijden verstandig om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan u zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is dus altijd verstandig.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verzorgde uitvaart
€ 6.000,-

Vrij te besteden
€ 3.000,-

Soort verzekering
Combinatie verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 8,38
Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Besteden bij Monuta
€ 2.000,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Kapitaal verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,37
Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verzorgde uitvaart
vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.000,-

Soort verzekering
Kapitaal verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 10,99

Laatst gecontroleerd op: 1 februari 2021. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1996)

Uitvaartkosten berekenen

Veel mensen denken na over geld. Ze zetten geld apart om hun kinderen te laten studeren, ze sparen voor een nieuw huis of een vervroegde aflossing van de huidige hypotheek en ze vullen potjes voor die nieuwe auto. Maar hoe zit het met de uitvaart? Wie even gaat zitten om zijn uitvaartkosten te berekenen, ziet al snel dat dit erg in de papieren kan lopen.

Wanneer u zich gaat verzekeren is het raadzaam om de uitvaartkosten ruim te nemen, aangezien de kosten van uw persoonlijke uitvaartwensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt u dit voorkomen.

Kostenoverzicht

Hieronder vindt u een overzicht kostenoverzicht van onderdelen van een uitvaart. Wij wijzen u erop dat deze kosten een indicatie zijn en de daadwerkelijke kosten per uitvaart zullen verschillen. De bedragen zijn gebaseerd op een normale begrafenis en crematie met een bezoekers aantal van 100 mensen

De kosten voor een crematie liggen iets lager dan de uitvaartkosten bij een begrafenis. De kosten van een begrafenis bedragen ongeveer tussen de € 8.500 en € 11.000 terwijl u zichzelf al kan laten cremeren vanaf een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000 euro!

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500

Uitvaartkosten uitvaart aftrekbaar of niet?

Vroeger waren de kosten voor een uitvaart aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De kosten van de uitvaart zijn wel aftrekbaar voor de aangifte erfbelasting. Dat betekent dat uw nabestaanden geen erfbelasting hoeven te betalen over het bedrag dat betaald is voor uw uitvaart. Dit scheelt hen bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Kosten die onder ‘uitvaartkosten’ vallen mogen volgens de wetgever niet buitensporig hoog zijn. Anders zijn ze niet meer aftrekbaar. Uitvaartkosten zijn onder meer de kosten voor de begrafenis of crematie, het graf of een urn, de grafbedekking, de advertentie, rouwkaarten en bloemen en het versturen van bedankjes. Deze kosten zijn aftrekbaar.

Geschikte uitvaartverzekering vinden voor mijn uitvaartkosten

Zodra u in kaart heeft gebracht voor welk bedrag u zich moet verzekeren is de volgende stap, een geschikte uitvaartverzekering vinden die aansluit op uw uitvaartwensen en alle bijbehorende uitvaartkosten dekt. Aanbieders van uitvaartverzekeringen bieden een ruim aanbod aan waardoor het voor u lastig kan zijn de verzekering te kiezen die het beste past bij uw situatie.

Wij hebben daarom alle verzekeraars en verzekeringen alvast voor u uit uitgezocht zodat u simpel en onafhankelijk alle aanbieders kunt vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken

Op onze site vindt u een overzicht van verschillende verzekeraars en de polissen die zij aanbieden. In het overzicht is onder meer te zien wat het verzekerde bedrag is, wat de bijbehorende maandpremie is en tot wanneer u deze premie betaalt. Kijk altijd goed naar het verschil per aanbieder.

Soort uitvaartpolissen

Er zijn meerdere soorten uitvaartpolissen die u kunt kiezen op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. De twee meest voorkomende zijn de natura uitvaartverzekering waarmee u een pakket aan diensten en producten verzekerd voor een verzorgde uitvaart. Daarnaast is er de kapitaal uitvaartverzekering waarbij een vooraf afgesproken bedrag wordt uitbetaald bij overlijden. Dit bedrag kunnen nabestaanden naar eigen wens gebruiken voor de invulling van de uitvaart.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Misschien vindt u het helemaal niet belangrijk om een grote begrafenis te hebben en bent u op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering. In principe is het zo dat er niet één ‘goedkoopste uitvaartverzekering’ is. De kosten voor een uitvaart hangen namelijk af van verschillende factoren. Onder andere uw leeftijd en het soort verzekering dat u wilt afsluiten spelen hierbij een rol.

Omdat de kosten van een uitvaartverzekering worden berekent aan de hand van uw leeftijd levert het u veel voordeel op als u een verzekering afsluit op jonge leeftijd. Hoe jonger u bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering des te lager de maandelijkse premie zal zijn. De reden hiervoor is dat het risico voor de verzekeraar gespreid wordt over meer levensjaren.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 3.000,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 8,38

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,37

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 9.000,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 10,99

Lifetri

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
€ 2.000,-

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 11,04

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 9.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 12,19

Laatst gecontroleerd op: 1 maart 2021. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1996)

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder. Wanneer u de uitvaartverzekering gaat afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar.