Selecteer een pagina

Begrafenisverzekering vergelijken

Het is belangrijk om te weten dat een begrafenis of crematie gemiddeld zo’n €8.000 kost. Zonder verzekering belast u uw nabestaanden met onvoorziene en hoge uitvaartkosten. Een begrafenisverzekering kan dit echter voorkomen. Om ervoor te zorgen dat een onnodig hoge premie betaald, kunt u op onze website onafhankelijk een begrafenisverzekering vergelijken.

70% heeft van Nederland heeft een Begrafenisverzekering!

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verzorgde uitvaart
€ 6.000,-

Vrij te besteden
€ 3.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,38
Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Besteden bij Monuta
€ 2.000,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 10,37
Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verzorgde uitvaart
vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.000,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 10,99
Lifetri

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verzorgde uitvaart
€ 7.000,-

Vrij te besteden
€ 2.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
tot 85 jaar

Kinderpremie
tot 18 jaar

€ 11,04
Niet beschikbaar
Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verzorgde uitvaart
vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.000,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
tot 80 jaar

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 12,19
Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 2 juni 2021. Top 3 Gebaseerd op een kapitaalverzekering en Top 5 Gebaseerd op een kapitaalverzekering of Natura verzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1996)

Begrafenisverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan zeker is dat ze in de toekomst zullen uitkeren. Naast de zekerheid dat uw uitvaart betaald kan worden, neemt u bovendien uw nabestaanden in bescherming omdat zij geen hoge rekening gepresenteerd zullen krijgen in het geval dat u komt te overlijden.

Wat is een begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering spaart u voor de kosten van uw uitvaart door middel van een maandelijkse premiebetaling. De hoogte van de premie hangt af van uw persoonlijke uitvaartwensen en uw leeftijd bij aanvraag van de verzekering.

Soorten begrafenisverzekeringen

Met een begrafenisverzekering kunt u een pakket aan diensten en producten of een geldbedrag vrij laten komen waarmee uw nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren. Er zijn verschillende type verzekeringen. De meest gebruikelijke zijn:

Natura begrafenisverzekering;

Bij een uitkering in natura wordt er een pakket aan diensten geleverd door de verzekeraar. Deze diensten en producten kiest u bij de aanvraag van uw verzekering en worden in de uitvaartpolis beschreven. Het voordeel van een natura verzekering is dat er veel werk uit handen van uw nabestaanden wordt genomen. Ook hoeven zij zich geen zorgen te maken over de financiële afhandeling van uw uitvaart.

Kapitaal begrafenisverzekering;

Met een kapitaalverzekering bouwt u door het betalen van een maandelijkse premie een vooraf gekozen geldbedrag. Bij overlijden krijgen uw nabestaande het geldbedrag uitgekeerd en kunnen zij dit vrij besteden en uw uitvaart naar wens organiseren.

combinatie begrafenisverzekering.

Met de combinatie verzekering verzekerd u zich voor producten en diensten via de natura verzekering als aanvulling voor extra kosten kunt u een extra geldbedrag verzekeren met de kapitaalverzekering.

Begrafenisverzekering vergelijken

Waarom een begrafenisverzekering vergelijken?

Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op;

  • ten eerste de premie,
  • daarnaast de premieperiode,
  • ook het uitkeringsbedrag
  • en de wijze van uitkeren.

Op al deze factoren kunt u eenvoudig vergelijken.

Begrafenisverzekering vergelijken en afsluiten

Een begrafenisverzekering vergelijken wij onafhankelijk van de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars. Het afsluiten van de verzekering doet u na uw keuze direct bij desbetreffende verzekeraar.

Veelgestelde vragen over begrafenisverzekeringen

Wat zijn de kosten van een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering kost in Nederland gemiddeld 10 euro per maand. Belangrijk om te weten is dat de kosten niet voor iedereen hetzelfde zijn. Dit komt omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren. De belangrijkste hiervan zijn de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde. Ook spelen specifieke uitvaartwensen een grote rol bij de bepaling van de maandelijkse premie van een begrafenisverzekering.

Wat dekt een begrafenisverzekering?

Onderdelen waar een begrafenisverzekering dekking voor biedt zijn onder andere;

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500

Bovengenoemde vergoedingen zijn op basis van een gemiddelde begrafenispolis. De daadwerkelijke dekking van een begrafenisverzekering bepaalt u zelf tijdens het afsluiten van de verzekering.

Uitvaartkosten berekenen

Het is belangrijk om te weten dat een begrafenis of crematie gemiddeld zo’n €8.000 kost. Het is daarom belangrijk dat u een idee heeft wat uw specifieke uitvaartwensen zijn. Wilt u worden begraven of worden gecremeerd. Wilt u een sobere of een uitgebreidere dienst? Hoeveel mensen wilt u dat er aanwezig zijn? Dit zijn belangrijke vragen om een goede indruk te krijgen van de kosten van uw eigen uitvaart.

Via onze uitvaartkosten module kunt u aan de hand van een klein aantal vragen, berekenen hoe hoog uw verzekerd bedrag ongeveer moet zijn. Let altijd op de polisvoorwaarden en/of het verzekerd bedrag geïndexeerd wordt. Bij indexatie zal elk jaar de verzekeraar aan de hand van de stijgende uitvaartkosten uw verzekerd bedrag indexeren en uw premie aanpassen. Hierdoor voorkomt u onderverzekering.

Wat dekt een begrafenisverzekering?

Onderdelen waar een begrafenisverzekering dekking voor biedt zijn onder andere;

Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500

Bovengenoemde vergoedingen zijn op basis van een gemiddelde begrafenispolis. De daadwerkelijke dekking van een begrafenisverzekering bepaalt u zelf tijdens het afsluiten van de verzekering.

Begrafeniskosten aftrekbaar of niet?

In het verleden waren de kosten voor een begrafenis aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De kosten van de uitvaart zijn wel aftrekbaar voor de aangifte erfbelasting. Dat betekent dat uw nabestaanden geen erfbelasting hoeven te betalen over het bedrag dat betaald is voor uw uitvaart. Dit scheelt hen bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Kosten die onder ‘uitvaartkosten’ vallen mogen volgens de wetgever niet buitensporig hoog zijn. Anders zijn ze niet meer aftrekbaar. Uitvaartkosten zijn onder meer de kosten voor de begrafenis of crematie, het graf of een urn, de grafbedekking, de advertentie, rouwkaarten en bloemen en het versturen van bedankjes. Deze kosten zijn aftrekbaar.

Is een begrafenisverzekering verplicht?

In Nederland is een begrafenisverzekering niet verplicht. Echter is het een verzekering die wel is aan te raden. Het is ook niet voor niks dat ruim 70 procent van Nederland een begrafenisverzekering heeft afgesloten. Je sluit een uitvaartverzekering af zodat je zeker weet dat nabestaanden niet met hoge kosten achterblijven.

Wat is de goedkoopste begrafenisverzekering?

In principe is zo dat er niet één ‘goedkoopste begrafenisverzekering’ is. De kosten voor een begrafenisverzekering hangen namelijk zoals eerder besproken af van verschillende factoren.

Uitvaartverzekeraars

Wij vergelijken de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Dit doen wij uitsluitend van aanbieders van begrafenisverzekeringen aangezien je de verzekering hier online kunt afsluiten. Je kunt de begrafenisverzekering vergelijken op inhoud en premie. U kunt zo eenvoudig vergelijken en de verzekering afsluiten bij de verzekeraar van uw keuze.

Yarden begrafenisverzekering

Yarden wil er met de begrafenisverzekering voor zorgen dat een uitvaart naar uw wensen wordt ingevuld. Hiervoor biedt de uitvaartverzorger de Mijn Laatste Wensen verzekering. Yarden is een vereniging met leden. U kunt voor, tijdens en na de uitvaart alle belangrijke ondersteuning verwachten. De uitvaartverzekeraar biedt verschillende vormen van het invullen van uw uitvaart. Er zit altijd wel een locatie van Yarden bij u in de buurt.

Monuta begrafenisverzekering

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA begrafenisverzekering

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. De verzekeraar hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. Deze uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De DELA is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Begrafenisverzekering 
Een begrafenisverzekering afsluiten is een verstandige keuze u voorkomt namelijk dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart zullen achterblijven. De kosten van een begrafenis kunnen wel eens hoger zijn dan verwacht. Uiteraard is dit afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Als u een begrafenisverzekering wilt afsluiten dan heeft u de keuze uit verschillende soorten verzekeringen. Er zijn meerdere aanbieders om een begrafenisverzekering af te sluiten. Samengevat, wij hebben deze verzekeringen in een overzicht gezet zodat om u te helpen met het kiezen van een begrafenisverzekering.

Een begrafenisverzekering kiezen
Wil je een begrafenisverzekering afsluiten? Dan is het aan te raden om jezelf vervolgens te verdiepen in de verschillende soorten begrafenisverzekeringen en alle belangrijke zaken. Een verzekering ten behoeve van een begrafenis of crematie is geen verplichte verzekering.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar