Goedkoopste uitvaartverzekering

VerzekeraarOmschrijving
BedragPremie Premie betaling
DELA UitvaartverzekeringUitvaartPlan Basis
Verzorgde uitvaart (5.750,-)
Vrij te besteden (621,-)
6.371,-€ 5,26
- Premie levenslang
- Totale inleg: 3.703,-
- Lage kinderpremie tot 25 jaar
Bekijken
Yarden UitvaartverzekeringMijn Laatste Wens
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (5.000,-)
5.000,-€ 5,66
- Tot 85 jaar
- Kinderen tot 21 jaar gratis
Bekijken
Ardanta uitvaartverzekeringArdanta 6000
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (6.000,-)
6.000,-€ 6,75
- Tot 80 jaar
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken
Monuta UitvaartverzekeringUitvaart Basis
Verzorgde uitvaart (5.400,-)
Vrij te besteden (1.600,-)
7.000,-€ 7,58
- Tot 85 jaar
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken

Goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken

goedkoopste uitvaartverzekering

Misschien vindt u het helemaal niet belangrijk om een grote begrafenis te hebben en bent u op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering. In principe is het zo dat er niet één ‘goedkoopste uitvaartverzekering’ is. De kosten voor een uitvaart hangen namelijk af van verschillende factoren. Onder andere uw leeftijd en het soort verzekering dat u wilt afsluiten spelen hierbij een rol.

Alle uitvaartverzekeringen vergelijken

Nederlanders verzekeren zich graag tegen grote financiële risico’s, maar dan het liefst wel tegen de laagste prijs. En dat doen we ook graag als het gaat om het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering. Nu is het in principe zo dat er niet één ‘goedkoopste uitvaartverzekering’ is. De kosten voor een begrafenisverzekering hangen namelijk af van verschillende factoren.


Goedkope uitvaartverzekering op jonge leedtijd

In de eerste plaats hangen de kosten samen met uw leeftijd. Of beter gezegd: hoe lang de verzekeraar redelijkerwijs kan verwachten dat u nog premie betaalt. De goedkoopste uitvaartverzekering voor jongeren zal daardoor goedkoper uitpakken dan die voor ouderen. Van jongeren wordt immers verwacht dat hun verzekering eerder afsluiten en langer betalen.

Ook maakt het verschil wat u precies wilt. Wilt u bijvoorbeeld de goedkoopste uitvaartverzekering in geld op dit moment afsluiten, met de laagste premie? Of wilt u dat de uitkering van de verzekering straks in geld gebeurt. In dat laatste geval kiest u niet voor een naturaverzekering, maar voor een kapitaalverzekering. Dit heeft verschillende voordelen.

Goedkoopste uitvaartverzekering in geld kiezen

Bij een kapitaalverzekering wordt na uw overlijden geld uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij moeten de uitvaart dan helemaal zelf regelen en kunnen hier het uitgekeerde geld voor gebruiken. Als er dan geld overblijft, mogen zij dat houden. Maar: als de kosten door de jaren heen gestegen zijn en het geld schiet tekort, dan zullen ze dat ook zelf moeten regelen.

Koopsom uitvaartverzekering: de mogelijkheden

Als u ervan overtuigd bent dat u zelf de goedkoopste uitvaart kunt regelen, dan kan het aantrekkelijk zijn om te gaan voor een uitvaartverzekering met een koopsom. Juist omdat dit bedrag niet volledig gebruikt hoeft te worden voor de uitvaart, kan het een mooi spaarpotje zijn voor uw nabestaanden.

Uitvaartkosten berekenen

Wel is het dan verstandig om zelf vast de goedkoopste (en gewenste) opties op een rijtje te zetten, zodat uw nabestaanden zich daar na uw overlijden niet mee bezig hoeven te houden. Zorg ervoor dat de koopsom die wordt uitgekeerd dekkend is voor de wensen die u hebt. Houd hierbij rekening met alle kosten, ook bijvoorbeeld de steen, kaartjes, kist of urn en receptie.

Voor veel mensen is de premie van hun uitvaartverzekering berekenen het moeilijkst. Want waar houdt u rekening mee? Via UitvaartVergelijker.nl kunt u heel eenvoudig de verschillende premies met elkaar vergelijken en berekenen hoe u het goedkoopste uit bent. Hier ziet u bovendien ook wat de meest gekozen en best geteste verzekeringen zijn.


Uitvaartverzekering vergelijken

Twijfelt u nog over een begrafenisverzekering afsluiten? Op dit moment heeft ongeveer 70 procent van de Nederlanders een begrafenisverzekering. Dat betekent dat nog ongeveer 30 procent twijfelt en in het ergste geval zijn of haar nabestaanden opzadelt met een hoge kostenpost. Ook de goedkoopste begrafenis kost tegenwoordig al snel duizenden euro’s!

Wilt u dit voorkomen, dan kunt u het beste vandaag nog een begrafenisverzekering afsluiten. Des te eerder u begint, des te lager de maandpremie. Via UitvaartVergelijker.nl krijgt u een helder overzicht van de verschillende natura- en koopsom mogelijkheden, kunt u snel berekenen én vindt u alle informatie die nodig is om een goede keuze te kunnen maken.

Eenvoudig
Eenvoudig vergelijken op dekking en premie
Onafhankelijk
De verzekering uitzoeken die bij je past zonder extra kosten
Betrouwbaar
Overzicht van de meest gekozen betrouwbare verzekeraars.

VerzekeraarOmschrijving
BedragPremie Premie betaling
DELA UitvaartverzekeringUitvaartPlan Plus
Verzorgde uitvaart (5.750,-)
Vrij te besteden (3.000,-)
8.750,-€ 8,16- Premie levenslang
- Kinderpremie t/m 25 jaar
Bekijken
51% gekozen
Yarden UitvaartverzekeringMijn Laatste Wens
Vrije keuze (8.000,-)
8.000,-€ 8,20
- Tot 85 jaar
- Kinderen t/m 21 jaar gratis
Bekijken
24% gekozen
Ardanta uitvaartverzekeringArdanta 8000
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (9.000,-)
8.000,-€ 8,77
- Tot 80 jaar
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
4% gekozen
Monuta UitvaartverzekeringUitvaart Flexibel
Verzorgde uitvaart (5.400,-)
Vrij te besteden (2.600,-)
8.000,-€ 8,90
- Tot 85 jaar
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
21% gekozen
PC uitvaart uitvaartverzekeringPC Uitvaart
Naturaverzekering
Verzorgde uitvaart (8.000,-)
8.000,-€ 8,94
- Tot 80 jaar
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
Wilt u een daadwerkelijke offerte opvragen en uw uitvaartverzekering laten berekenen door één van de aanbieders? Dan klikt u eenvoudig door naar de website van de betreffende aanbieder. Hier kunt u vervolgens op basis van uw wensen en uw huidige leeftijd een premie laten berekenen en die per mail naar u toe laten sturen. Voor koopsom én natura!

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder. Wanneer u de uitvaartverzekering gaat afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl