Goedkoopste uitvaartverzekering

Nederlanders verzekeren zich graag tegen grote financiële risico’s, maar dan het liefst wel tegen de laagste prijs. En dat doen we ook graag als het gaat om het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering. Nu is het in principe zo dat er niet één ‘goedkoopste uitvaartverzekering’ is. De kosten voor een begrafenisverzekering hangen namelijk af van verschillende factoren. 70% heeft een uitvaartverzekering!

BEST GETEST  
UitvaartPlan Basis 

Verzekerd bedrag
 6.353


Verzorgde uitvaart

5.750

Vrij te besteden
603  

Premie periode

Levenslang

 Totale premie inleg
 3.593  

Premie per maand 
5,15  

LAAGSTE PREMIE
Mijn Laatste Wens

Verzekerd bedrag
6.000 + 10% ledenvoordeel


Vrij te besteden
6.000  

Premie periode

tot 85 jaar

 Totale premie inleg
3.895  

Premie per maand
5,52  

Uitvaart Basis

Verzekerd bedrag
6.000  


Verzorgde uitvaart

4.500

Vrij te besteden
1.500  

Premie periode

tot 85 jaar

 Totale premie inleg
4.118  

Premie per maand
5,84  

In de eerste plaats hangen de kosten samen met uw leeftijd. Of beter gezegd: hoe lang de verzekeraar redelijkerwijs kan verwachten dat u nog premie betaalt. De goedkoopste uitvaartverzekering voor jongeren zal daardoor goedkoper uitpakken dan die voor ouderen. Van jongeren wordt immers verwacht dat hun verzekering eerder afsluiten en langer betalen.

Omschrijving
Verzekerd bedragPremie per maandPremie betaling
Yarden UitvaartverzekeringMijn Laatste Wens
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (8.000,-)
8.000,-€ 6,95
- Tot 85 jaar
- Totale inleg: 4.996,-
- Kinderen tot 21 jaar gratis
Bekijken
38% gekozen
DELA UitvaartverzekeringUitvaartPlan Plus
Verzorgde uitvaart (5.750,-)
Vrij te besteden (3.000,-)
8.750,-€ 8,07
- Premie levenslang
- Totale inleg: 5.652,-
- Lage kinderpremie tot 25 jaar
Bekijken
31% gekozen

Monuta UitvaartverzekeringUitvaart Plus
Verzorgde uitvaart (4.500,-)
Vrij te besteden (4.000,-)
8.500,-€ 8,27
- Tot 85 jaar
- Totale inleg: 5.860,-
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken
26% gekozen
Ardanta uitvaartverzekeringArdanta 8000
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (8.000,-)
8.000,-€ 8,59
- Tot 80 jaar
- Totale inleg: 5.698,-
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken
4% gekozen
Nuvema uitvaartverzekeringNuvema Stel Samen
Verzorgde uitvaart (8.250,-)
8.250,-€ 9,53
- Tot 80 jaar
- Totale inleg: 5.913,-
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken
1% gekozen

Alle verzekeraars/uitvaartverzekeringen vergelijken –>

Goedkoopste uitvaartverzekering in geld kiezen

Ook maakt het verschil wat u precies wilt. Wilt u bijvoorbeeld de goedkoopste uitvaartverzekering in geld op dit moment afsluiten, met de laagste premie? Of wilt u dat de uitkering van de verzekering straks in geld gebeurt. In dat laatste geval kiest u niet voor een naturaverzekering, maar voor een kapitaalverzekering. Dit heeft verschillende voordelen.

Bij een kapitaalverzekering wordt na uw overlijden geld uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij moeten de uitvaart dan helemaal zelf regelen en kunnen hier het uitgekeerde geld voor gebruiken. Als er dan geld overblijft, mogen zij dat houden. Maar: als de kosten door de jaren heen gestegen zijn en het geld schiet tekort, dan zullen ze dat ook zelf moeten regelen.

Koopsom uitvaartverzekering: de mogelijkheden

Als u ervan overtuigd bent dat u zelf de goedkoopste uitvaart kunt regelen, dan kan het aantrekkelijk zijn om te gaan voor een uitvaartverzekering met een koopsom. Juist omdat dit bedrag niet volledig gebruikt hoeft te worden voor de uitvaart, kan het een mooi spaarpotje zijn voor uw nabestaanden.

Wel is het dan verstandig om zelf vast de goedkoopste (en gewenste) opties op een rijtje te zetten, zodat uw nabestaanden zich daar na uw overlijden niet mee bezig hoeven te houden. Zorg ervoor dat de koopsom die wordt uitgekeerd dekkend is voor de wensen die u hebt. Houd hierbij rekening met alle kosten, ook bijvoorbeeld de steen, kaartjes, kist of urn en receptie.

Uitvaartverzekering berekenen

Voor veel mensen is de premie van hun uitvaartverzekering berekenen het moeilijkst. Want waar houdt u rekening mee? Via UitvaartVergelijker.nl kunt u heel eenvoudig de verschillende premies met elkaar vergelijken en berekenen hoe u het goedkoopste uit bent. Hier ziet u bovendien ook wat de meest gekozen en best geteste verzekeringen zijn.

Wilt u een daadwerkelijke offerte opvragen en uw uitvaartverzekering laten berekenen door één van de aanbieders? Dan klikt u eenvoudig door naar de website van de betreffende aanbieder. Hier kunt u vervolgens op basis van uw wensen en uw huidige leeftijd een premie laten berekenen en die per mail naar u toe laten sturen. Voor koopsom én natura!

Begrafenisverzekering afsluiten

Twijfelt u nog over een begrafenisverzekering afsluiten? Op dit moment heeft ongeveer 70 procent van de Nederlanders een begrafenisverzekering. Dat betekent dat nog ongeveer 30 procent twijfelt en in het ergste geval zijn of haar nabestaanden opzadelt met een hoge kostenpost. Ook de goedkoopste begrafenis kost tegenwoordig al snel duizenden euro’s!

Wilt u dit voorkomen, dan kunt u het beste vandaag nog een begrafenisverzekering afsluiten. Des te eerder u begint, des te lager de maandpremie. Via UitvaartVergelijker.nl krijgt u een helder overzicht van de verschillende natura- en koopsom mogelijkheden, kunt u snel berekenen én vindt u alle informatie die nodig is om een goede keuze te kunnen maken.