Uitvaartverzekeringen

Een begrafenis of crematie kost gemiddeld zo’n €8.000 kost. Zonder uitvaartverzekering belast u uw nabestaanden met deze hoge uitvaartkosten. Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling. Hulp nodig bij het kiezen van een betrouwbare uitvaartverzekering? Uitvaartverzekering vergelijken wij op basis van inhoud en premie. 70% heeft een Uitvaartverzekering! Vergelijk en sluit eenvoudig online af!


Projects

SSL

Sub-domains

Best getest

Premie per maand 
8,16

Verzekerd bedrag
 8.750

Premie periode

Levenslang

Lage kinderpremie tot 25 jaar

Vrije keuze

 Premie per maand
8,20

Verzekerd bedrag
8.000

Premie periode

tot 85 jaar

Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd 


Premie per maand 
8,90

Verzekerd bedrag

8.000

Premie periode

tot 85 jaar

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Uitvaartverzekering vergelijken wij op basis van inhoud en premie, gebaseerd op een leeftijd van 25 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1994). Laatst bijgewerkt: 11 november 2019.

Uitvaartverzekering vergelijken

U denkt er misschien liever niet over na, maar het is toch erg belangrijk: uw uitvaart. En dan niet alleen de inhoudelijke kant ervan, maar ook het financiële aspect. Een uitvaart – of dat nu een begrafenis of een crematie is – kost al snel zo’n 8000 euro. Als u daar geen potje voor hebt, dan komt de rekening daarvoor bij uw nabestaanden te liggen. Dat wilt u toch niet?

Het is daarom verstandig om al tijdig te beginnen met een uitvaartverzekering. Vergelijken, bekijken wat u belangrijk vindt en vervolgens afsluiten. Met zo’n verzekering bent u verzekerd tegen de kosten van een uitvaart. Vergelijken zorgt ervoor dat u hier niet teveel voor betaalt.

Kiezen voor de goedkoopste uitvaartverzekering?

Uw eerste impuls is misschien te kiezen voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Dat is niet altijd verstandig. De goedkoopste verzekering dekt misschien niet alle mogelijkheden die u wenst. Daarom is het belangrijk om eerst uw eigen wensen op een rijtje te zetten en daarna pas te vergelijken. Door te vergelijken komt u vervolgens bij de goedkoopste verzekering uit.

Zaken waarop u kunt letten tijdens het vergelijken zijn bijvoorbeeld de premie, hoe lang u die premie dient te betalen en de manier waarop wordt uitgekeerd. Sommige verzekeringen keren uit in natura en verzorgen de uitvaart. Andere verzekeringen keren een vooraf te berekenen geldbedrag uit, waarmee uw nabestaanden zelf de uitvaart kunnen bekostigen.

Uitkeren in kapitaal

Bij een kapitaalverzekering, ook wel koopsom uitvaartverzekering genoemd, krijgt de nabestaande een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden de begrafenis te organiseren. Met een kapitaal uitvaartverzekering hebben de organiserende nabestaanden alle vrijheid om de dag precies in te richten zoals zij denken dat deze het best past. Het is bij een kapitaal uitkering niet verplicht het uitgekeerde bedrag te gebruiken voor de begrafenis.

Het nadeel van een uitkering in kapitaal is dat hiermee de nabestaanden de gehele organisatie zelf moeten uitvoeren.

Uitkeren in Natura

Bij een uitkering in natura, natura uitvaartverzekering, wordt er een (beperkt) pakket aan diensten uitgekeerd. De uit te keren diensten zijn in de uitvaartpolis beschreven. Wilt u afwijken van de in de polis benoemde diensten, zullen deze apart gefactureerd worden. Het grote voordeel van een uitkering in natura is dat je hiermee een groot deel van de zorg & organisatie voor de nabestaanden uit handen neemt. De uitvaart zal hiermee in grote lijnen gaan zoals je het zelf bedacht had.

Uitkeren in natura kan vaak alleen bij door de verzekeraar geselecteerde uitvaartverzorgers. Wil je een andere uitvaartverzorger, dan krijg je alsnog een bedrag – dat meestal te laag is om dezelfde diensten te kunnen betalen – uitgekeerd.

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering, ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd, is een verzekering waarbij je diensten en een bedrag – speciaal voor de uitvaart – verzekerd. Hierbij kunnen de nabestaanden zelf bedenken met welke uitvaartverzorger er zaken gedaan worden en hoe de uitvaart er precies uit zal zien. Deze verzekering kan handig zijn als je naast het standaard pakket ook een persoonlijke noot aan de plechtigheid wilt toevoegen. De verzekeraar zal dan de facturen van de desbetreffende uitvaart-verzorgende diensten vergoeden. Het verschil met een Kapitaal uitvaartverzekering is hier dat het vrijgekomen geld alleen aan een uitvaart kan worden uitgegeven

Uitvaartverzekering premie vergelijken

De premie voor een uitvaartverzekering berekenen kan gemakkelijk. Op onze site vindt u een overzicht van verschillende verzekeraars en de polissen die zij bieden. In het overzicht is onder meer te zien wat het verzekerde bedrag is, wat de bijbehorende maandpremie is en tot wanneer u deze premie betaalt. Kijk altijd goed naar het verschil per aanbieder.

Dat is namelijk een belangrijk onderdeel van de uitvaartverzekering berekenen. Veel verzekeraars vragen een premiebetaling tot 80 of 85 jaar. Als u voor die leeftijd komt te overlijden, kan een levenslange premiebetaling gunstiger zijn. Dit blijft echter altijd een gokje; het is van te voren praktisch onmogelijk om te bepalen wat de goedkoopste zal zijn.

Uw uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Wij vergelijken uitvaartverzekeringen conform, onze beschreven werkwijze, van de volgende betrouwbare uitvaartverzekeraars. Het kan zijn dat u een bepaalde uitvaartverzekeraar niet kunt vinden in dit overzicht. Wij vergelijken uitsluitend de door ons gekozen grotere verzekeraars. Wil u meer weten over een betreffende uitvaartverzekeraar kunt u klikken op één van de onderstaande maatschappijen.Bent u klaar met berekenen en wilt u een verzekering afsluiten? Lees altijd heel goed de kleine lettertjes, zodat u precies weet waarvoor u tekent. Berg na het afsluiten uw gegevens op een makkelijke plek op of licht uw familieleden in, zodat u er zeker van kunt zijn dat na uw overlijden alles goed geregeld is en dat zij zich over de praktische zaken geen zorgen hoeven te maken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de berekening omtrent uitvaartverzekering vergelijken, bekijk onze werkwijze.