Combinatie uitvaartverzekering vergelijken

Een combinatie uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering welke is opgebouwd uit twee vormen namelijk de natura uitvaartverzekering en de kapitaalverzekering. Deze combinatie wordt ook de natura sommen verzekering genoemd.

Met de combinatie begrafenisverzekering verzekerd u zich voor producten en diensten via de natura verzekering als aanvulling voor extra kosten kunt u een extra geldbedrag verzekeren met de kapitaalverzekering. Wanneer u heeft besloten een uitvaartverzekering af te sluiten is het raadzaam om alle aanbieders te vergelijken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verzekeraars en de combinatiepolissen die zij aanbieden.

VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
DELA Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 5.750,-
Vrij te besteden 2.250,-
€ 7,25
Bekijken
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 4.000,-
Vrij te besteden 4.000,-
€ 8,18
Bekijken
Monuta Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 5.400,-
Vrij te besteden 2.600,-
€ 8,85
Bekijken
Voordelen van een Combinatie Uitvaartverzekering
  • Sterke punten van een Natura en kapitaalverzekering gecombineerd
  • U neemt werk uit handen voor uw nabestaanden
  • Er is een extra geldbedrag (vrij te besteden) beschikbaar voor aanvullende wensen

Om te bepalen hoe hoog het bedrag moet zijn dat u extra moet verzekeren voor uw uitvaartwensen kunt u gebruik maken van onze berekenmodule.

Wanneer u naast uw pakket aan diensten en producten bijvoorbeeld een luxere kist wilt of een andere aanvullende wens heeft voor uw uitvaart dan kunt u dit met een combinatieverzekering opnemen in uw uitvaartpolis. Uitvaartvergelijker
Alle uitvaartverzekeringen vergelijken

Waarom kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering?

Combinatie uitvaartverzekering
Met een combinatie uitvaartverzekering bent u verzekerd voor producten en diensten voor uw uitvaart. Met het extra geldbedrag kunnen extra wensen en/of extra worden verrekend. Het extra bedrag dient echter wel gebruikt te worden aan de uitvaart.

Een extra geldbedrag voor uw persoonlijke wensen

Het grote voordeel van een combinatieverzekering is dat wanneer u extra wensen heeft voor uw uitvaart u deze kunt toevoegen aan uw pakket en diensten. Hierdoor krijgen uw nabestaanden naast het gekozen pakket aan diensten een extra geldbedrag, dat zij vrij kunnen besteden.


De volgende onderdelen zitten (vaak) standaard in het pakket van een naturaverzekering.

  • De verzorging en het opbaren van de overledene, dit kan zowel thuis of in het uitvaartcentrum.
  • Een standaard urn of grafkist.
  • Vervoer van de overledenen en volgauto’s (rouwvervoer).
  • Rouwkaarten, dankbetuigingen en een condoleanceregister.
  • Benodigde vergunningen, de grafbestemming en het grafrecht.
Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen uit een lijst voor een uitvaartverzorger. Een groot voordeel hiervan is dat ze vaak werken met lokale uitvaartbegeleiders. Deze zijn vaak goed op de hoogte van de lokale regelgeving en hebben goede contacten met uitvaartcentra en begraafplaatsen in de regio.

Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder. Stijgingen van de kosten zijn voor risico van de uitvaartverzekeraar.


Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl
De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.