Selecteer een pagina

Natura uitvaartverzekering vergelijken

Bij een natura uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiële afwikkeling van uw uitvaart. Dit komt omdat er geen geld uitgekeerd wordt zoals bij de kapitaal verzekering maar een pakket van producten en diensten wordt geleverd.

Pakketten en diensten voor een natura verzekering verschillen per verzekeraar. Voordat u een verzekering gaat afsluiten is het daarom een goed idee om eerst alle aanbieders te vergelijken op de inhoud van de pakketten en de bijbehorende voorwaarden en premies.

Bij een Naturaverzekering zult u vooraf zelf uw uitvaartwensen in kaart moeten brengen, zodat uw nabestaanden niet voor extra kosten komen te staan. Om een duidelijk beeld te krijgen van de uitvaartkosten (het verzekerd bedrag) dat u moet verzekeren kunt u hier uw uitvaartkosten berekenen.

Diensten en producten bij een Natura uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van de verzekering heeft u meestal de mogelijkheid om verschillende pakketten te kiezen, zoals een basispakket en/of een pluspakket. De pakketten verschillen per uitvaartverzekeraar. Een pluspakket zal bijvoorbeeld ten opzichte van een basispakket een duurdere grafsteen of kist kunnen bevatten.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen uit een lijst voor een uitvaartverzorger. Een groot voordeel hiervan is dat ze vaak werken met lokale uitvaartbegeleiders. Deze zijn vaak goed op de hoogte van de lokale regelgeving en hebben goede contacten met uitvaartcentra en begraafplaatsen in de regio.

Standaard dekking van de natura verzekering

De volgende onderdelen zitten (vaak) standaard in het pakket van een natura verzekering.

  • De verzorging en het opbaren van de overledene, dit kan zowel thuis of in het uitvaartcentrum.
  • Een standaard urn of grafkist.
  • Vervoer van de overledenen en volgauto’s (rouwvervoer).
  • Rouwkaarten, dankbetuigingen en een condoleanceregister.
  • Benodigde vergunningen, de grafbestemming en het grafrecht.

Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder. Stijgingen van de kosten zijn voor risico van de uitvaartverzekeraar. Nadeel van de natura verzekering kan zijn dat de nabestaanden vast zitten aan de producten en diensten welke in het pakket zitten. Er is mogelijk minder flexibiliteit in de keuzes van bijvoorbeeld de aula of de uitvaartverzorger.

Er bestaat ook een mogelijkheid om de natura verzekering en kapitaalverzekering te combineren, de combinatieverzekering. Deze combinatie wordt vaak gekozen om de nabestaanden toch een gedeelte vrij keuze te geven en extra kosten te dekken.

Natura uitvaartverzekering

Voordelen van een Natura uitvaartverzekering

  • Ruime keuze tussen pakketten en diensten
  • Uw uitvaart van te voren zelf organiseren
  • Een uitvaart die aansluit op uw persoonlijke wensen
  • Nabestaanden worden niet belast met onnodige kosten
  • Door inkoopvoordelen van verzekeraars vaak een gunstige premie
De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.