Selecteer een pagina

De DLE uitvaartverzekering waarborgt de herinnering aan jouw leven. DLE biedt Kapitaal verzekeringen aan maar je kunt ook een grafmonument verzekering afsluiten. Naast uitvaartverzekeraar is DLE ook een regionale uitvaartverzorger.

DLE uitvaartverzekering

Wanneer je een DLE uitvaartverzekering afsluit dan is dit een Kapitaal verzekering. Dit wil zeggen dat je een afgesproken bedrag verzekerd dat zal worden uitgekeerd aan je nabestaanden bij overlijden. Zei kunnen dit bedrag vrij besteden voor de invulling van de uitvaart.

De DLE uitvaartverzekering die bij je past

Wanneer je besluit een uitvaartverzekering bij DLE af te sluiten dan kan je deze naar eigen wens afstemmen door een één van de vier verschillende uitvaartverzekeringen te kiezen.

Naast een standaard kapitaal uitvaartverzekering beidt DLE ook een verzekering speciaal gericht op jongeren en ouderen. Daarnaast is het ook mogelijk om een grafmonument te verzekeren.

Jongerenverzekering

De DLE jongerenverzekering is voor iedereen die nog geen 21 jaar is maar wel alvast een uitvaartverzekering wilt tegen een lage premie. Je kunt ervoor kiezen om een eenmalige koopsomverzekering af te sluiten. Maar ook een verzekering middels premiebetaling. Dit kan op basis van een termijn van 30 jaar of tot een 65 jarige leeftijd. Het te verzekeren bedrag is vrij te kiezen maar moet minimaal €1.000,- en maximaal €12.500,- bedragen.

Er bestaat ook de mogelijkheid om kinderen tot 18 jaar tijdelijk te verzekeren. Voor €5,- per jaar is een bedrag van €1.200,- verzekerd tot het bereiken van de 18 jarige leeftijd.

Seniorenverzekering

De DLE uitvaartverzekering voor senioren is voor iedereen van 55 jaar of ouder. Een gezondheidsverklaring is niet nodig. Hierdoor is het risico voor DLE uitvaartverzekering groter. Mocht je binnen 2 jaar na afsluiten overlijden zal er daarom enkel de betaalde premie worden uitgekeerd. In het geval van een ongeval zal er ten alle tijden worden uitgekeerd.

De premiebetaling kan op basis van 10 jaar of tot een 80 jarige leeftijd. Vanaf een leeftijd van 76 met een minimum verzekerd bedrag van €1.000,- met een maximum van €8.000,-

Hoe jonger je een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager de te betalen premie per maand zal zijn.

Monumentenverzekering

De DLE monumentenverzekering is er om een graf of monument te bekostigen. De verzekering biedt daarmee een op maat gemaakte verzekering voor echtparen en daarmee wettelijk gelijkgestelden. Er komt tot uitkering zodra één van de partners komt te overlijden. Bij het eerste overlijden wordt maximaal 80% van het verzekerde kapitaal uitgekeerd, bij het tweede overlijden de overige 20%. Vanaf het eerste overlijden is geen premie meer verschuldigd.

Het kapitaal dat wordt verzekerd moet minimaal €3.000,- en maximaal €8.000,-bedragen. De premie kan worden betaald in 10, 20 of 30 jaar. Vanaf een leeftijd van 66 is het alleen mogelijk om de verzekering af te sluiten middels een koopsom.

Depositofonds

DLE uitvaartverzekering heeft ook een depositofonds. Dit fonds kan worden gebruikt om een geldbedrag te reserveren voor je uitvaart. Over de inleg ontvang je jaarlijks een rentebedrag. Het gebruik van het depositofonds van DLE is zonder kosten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar