Uitvaartverzekering vergelijken

70% heeft een Uitvaartverzekering! Al meer dan 5000 vergelijkingen in 2017

LAAGSTE PREMIE
 


Mijn Laatste Wens 
Kapitaalverzekering


Verzekerd bedrag
8.000 + 10% ledenvoordeel


Vrij te besteden
8.000  

Premie periode

tot 85 jaar

 Totale premie inleg
5.514  

Premie per maand
9,19  

Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Uitvaart Plus 
Verzorgde uitvaart 

Verzekerd bedrag
8.500  


Verzorgde uitvaart

4.500

Vrij te besteden
4.000  

Premie periode

tot 85 jaar

 Totale premie inleg
6.414  

Premie per maand
10,69  

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

BEST GETEST CONSUMENTENBOND 

UitvaartPlan Plus 
Verzorgde uitvaart
 

Verzekerd bedrag
 8.750 


Verzorgde uitvaart

5.750

Vrij te besteden
 3.000  

Premie periode

Levenslang

 Totale premie inleg
 6.252  

Premie per maand 
10,42  

Lage kinderpremie tot 25 jaar

Hulp nodig bij het kiezen van een betrouwbare uitvaartverzekering? Uitvaartverzekering vergelijken wij op basis van inhoud en premie, gebaseerd op een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982). Laatst bijgewerkt: 19 juni 2017.

Uitvaartverzekering afsluiten vergelijken

U denkt er misschien liever niet over na, maar het is toch erg belangrijk: uw uitvaart. En dan niet alleen de inhoudelijke kant ervan, maar ook het financiële aspect. Een uitvaart – of dat nu een begrafenis of een crematie is – kost al snel zo’n 8000 euro. Als u daar geen potje voor hebt, dan komt de rekening daarvoor bij uw nabestaanden te liggen. Dat wilt u toch niet?

Het is daarom verstandig om al tijdig te beginnen met een uitvaartverzekering. Vergelijken, bekijken wat u belangrijk vindt en vervolgens afsluiten. Met zo’n verzekering bent u verzekerd tegen de kosten van een uitvaart. Vergelijken zorgt ervoor dat u hier niet teveel voor betaalt.

Omschrijving
Verzekerd bedragPremie per maandPremie betaling
Yarden UitvaartverzekeringMijn Laatste Wens
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (8.000,-)
8.000,-€ 9,19
- Tot 85 jaar
- Totale inleg: 5.514,-
- Kinderen tot 21 jaar gratis
Bekijken
35% gekozen
DELA UitvaartverzekeringUitvaartPlan Plus
Verzorgde uitvaart (5.750,-)
Vrij te besteden (3.000,-)
8.750,-€ 10,42
- Premie levenslang
- Totale inleg: 6.252,-
- Lage kinderpremie tot 25 jaar
Bekijken
33% gekozen

Monuta UitvaartverzekeringUitvaart Plus
Verzorgde uitvaart (4.500,-)
Vrij te besteden (4.000,-)
8.500,-€ 10,69
- Tot 85 jaar
- Totale inleg: 6.414,-
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken
28% gekozen
Ardanta uitvaartverzekeringArdanta 8000
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (8.000,-)
8.000,-€ 11,24
- Tot 80 jaar
- Totale inleg: 6.070,-
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken
3% gekozen
Nuvema uitvaartverzekeringNuvema Stel Samen
Verzorgde uitvaart (8.000,-)
8.000,-€ 11,99
- Tot 80 jaar
- Totale inleg: 6.474,-
- Kinderen tot 18 jaar gratis
Bekijken
1% gekozen

Kiezen voor de goedkoopste uitvaartverzekering?

Uw eerste impuls is misschien te kiezen voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Dat is niet altijd verstandig. De goedkoopste verzekering dekt misschien niet alle mogelijkheden die u wenst. Daarom is het belangrijk om eerst uw eigen wensen op een rijtje te zetten en daarna pas te vergelijken. Door te vergelijken komt u vervolgens bij de goedkoopste verzekering uit.

Zaken waarop u kunt letten tijdens het vergelijken zijn bijvoorbeeld de premie, hoe lang u die premie dient te betalen en de manier waarop wordt uitgekeerd. Sommige verzekeringen keren uit in natura en verzorgen dus de uitvaart. Andere verzekeringen keren een vooraf te berekenen geldbedrag uit, waarmee uw nabestaanden zelf de uitvaart kunnen bekostigen.

Uitvaartverzekering premie vergelijken

De premie voor een uitvaartverzekering berekenen kan gemakkelijk via UitvaartVergelijker.nl. Hier vindt u een overzicht van verschillende verzekeraars en de polissen die zij bieden. In het overzicht is onder meer te zien wat het verzekerde bedrag is, wat de bijbehorende maandpremie is en tot wanneer u deze premie betaalt. Kijk hier altijd goed naar; het verschilt per aanbieder.

Dat is namelijk een belangrijk onderdeel van de uitvaartverzekering berekenen. Veel verzekeraars vragen een premiebetaling tot 80 of 85 jaar. Als u voor die leeftijd komt te overlijden, kan een levenslange premiebetaling gunstiger zijn. Dit blijft echter altijd een gokje; het is van te voren praktisch onmogelijk om te bepalen wat de goedkoopste zal zijn.

Uitvaartverzekering vergelijken consumentenbond

Maar liefst 7 op de 10 Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Dat geeft wel aan hoe belangrijk mensen het vinden om hun nabestaanden niet met onverwachte, hoge kosten op te zadelen. Veel van hen vergelijken de verschillende verzekeringen, om tot het beste aanbod te komen. Net als UitvaartVergelijker.nl probeert de Consumentenbond hierbij te helpen.

Bij het vergelijken houdt de Consumentenbond rekening met premie, dekking, flexibiliteit en andere voorwaarden. In 2016 werd de verzekering van Dela als beste getest. Dit was al voor het vierde jaar op rij.

Snel uw uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Wilt u snel uw uitvaartverzekering nog sneller vergelijken en afsluiten? Maak dan gebruik van UitvaartVergelijker.nl. Op deze website ziet u een overzicht van veelgebruikte verzekeringen en berekeningen van de bijbehorende premies. Op deze manier wordt het maken van een keuze een stuk eenvoudiger.

Bent u klaar met berekenen en wilt u een verzekering afsluiten? Lees dan altijd heel goed de kleine lettertjes, zodat u precies weet waarvoor u tekent. Berg na het afsluiten uw gegevens op een makkelijke plek op of licht uw familieleden in, zodat u er zeker van kunt zijn dat na uw overlijden alles goed geregeld is en dat zij zich over de praktische zaken geen zorgen hoeven te maken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de berekening omtrent uitvaartverzekering vergelijken, bekijk onze werkwijze.