Selecteer een pagina

De overname van Yarden door Dela die in oktober 2019 is aangekondigd liep eerder dit jaar al vertraging op en is door Dela nu definitief afgeblazen zo meldt Autoriteit Consument en Markt. 

Eind 2019 werd er voor het eerst gesproken over een overname van Yarden door Dela en in 2022 zou de overname afgerond moeten zijn.

Overname Yarden door Dela afgeblazen

Financiële situatie Yarden te onzeker

De voornaamste reden waarom de overname van Yarden door Dela is afgeblazen is omdat de financiële situatie van Yarden te onzeker is. Eerder wilde Yarden al 390.000 natura polissen versoberen. Een aantal polishouders heeft zich verzet tegen het feit dat zei zelf voor een groot gedeelte van de uitvaartkosten moeten ophoesten. Deze groep heeft met succes een stap naar de rechter gedaan.

Yarden heeft de dekking van deze polissen zonder de goedkeuring van verzekerden verlaagd. Dit om te kunnen voldoen aan de eisen van de financiële buffers voor verzekeraars gesteld door Europese regelgeving.

Rechtszaak

De rechter heeft besloten dat de eenzijdige verlaging van deze polissen onrechtmatig is geweest en heeft de polishouders vooralsnog in gelijk gesteld.

Door de rechtszaak is er enorm veel onzekerheid omdat het proces mogelijk nog jaren kunnen duren. Dela wil het proces niet afwachten en heeft daarom besloten af te zien van een overname van Yarden.

Reactie van Yarden

Yarden laat weten de beslissing van Dela te betreuren en kijkt of het vervolgstappen gaat nemen. Het is onbekend wat het einde van de overname op de korte en lange termijn betekent voor de 1 miljoen leden van Yarden.

We zijn ervan overtuigd dat wat we met de overname voor ogen hadden, voor iedereen goed zou zijn geweest. Met de hulp van DELA zou vervolgens zekerheid op lange termijn geboden kunnen worden voor alle circa 1,4 miljoen polissen van Yarden.

Maar als coöperatie zonder winstoogmerk dienen wij de belangen van onze leden voorop te stellen.

Edzo Doeve

Directeur, Dela

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar