Selecteer een pagina

Vandaag de dag zijn er veel aanbieders waar u een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Om het voor u overzichtelijk te maken kunt u op uitvaartvergelijker.nl simpel en onafhankelijk uitvaartverzekeringen vergelijken van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van dit moment.

Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld tussen de €8000,- en €10.000,- Als u niet verzekerd bent zullen uw nabestaande deze hoge kosten moeten ophoesten. Dit kunt u voorkomen door een uitvaartverzekering af te sluiten. U spaart dan zelf voor uw begrafenis of crematie via een maandelijkse premie.

Uitvaartverzekeringen vergelijken
Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 2.250,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 7,07

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
€ 2.600,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,85

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
Vrije keuze

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 7,99

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 8.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,77

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 500,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,90

Laatst gecontroleerd op: 23 december 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1995)

Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie en inhoud

Wilt u de premie voor een uitvaartverzekering berekenen? Dat kan gemakkelijk via UitvaartVergelijker.nl. Op onze website vindt u een overzicht van verschillende verzekeraars en de polissen die zij bieden. In het overzicht kunt u onder andere zien wat het verzekerde bedrag is, wat de bijbehorende maandpremie is en tot welk levensjaar u deze moet betalen.

*Op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het aan te raden om het bedrag dat u gaat verzekeren ruim te nemen. Dit omdat de kosten van uw persoonlijke uitvaartwensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te kiezen kunt u dit voorkomen. De verzekering sluit u altijd direct af direct bij de uitvaartverzekeraar van uw keuze.

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken?

Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op; premie en de premieperiode. Ook het bedrag dat wordt uitgekeerd en de wijze waarop dit wordt gedaan verschillen per verzekeraar.

Soorten uitvaartverzekeringen

Kapitaal uitvaartverzekering

De meest simpele vorm van een uitvaartverzekering die u kunt afsluiten is de kapitaal uitvaartverzekering. Deze variant wordt ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd. U kiest bij aanvraag van de verzekering een geldbedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaalt hiervoor een maandelijkse premie. Op het moment dat u komt te overlijden kunnen uw nabestaanden dit bedrag vrij besteden aan uw uitvaart.

Natura uitvaartverzekering

Een andere populaire vorm van verzekeren is de natura uitvaartverzekering. Bij deze vorm komt er geen geldbedrag zoals bij de kapitaal verzekering vrij, maar verzekert u zich voor een compleet verzorgde uitvaart. Bij aanvraag stelt u zelf uw uitvaart samen door een pakket van producten en diensten samen te stellen. Wanneer u komt te overlijden zal de uitvaartverzekeraar de uitvaart organiseren zoals u zelf heeft samengesteld.

Combinatie uitvaartverzekering

De meeste uitvaartverzekeraars bieden naast de standaard verzekeringen ook nog een een combinatieverzekering aan. Deze bestaat uit een verzorgde uitvaart die u zelf heeft samengesteld zoals bij de natura uitvaartverzekering. Daar bovenop zal er vanuit de kapitaal verzekering een extra vrij te besteden bedrag voor aanvullende wensen worden uitgekeerd.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.