Selecteer een pagina
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er veel keuzes die u kunt maken. Waar u onder andere moet op letten zijn het soort verzekering, wilt u bijvoorbeeld een vast bedrag verzekeren of kiest u juist voor een pakketverzekering? Ook de inhoud van de pakketten en de premieverschillen zijn zaken waarop u moet letten deze kunnen namelijk aanzienlijk verschillen per aanbieder.
Waar op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?
Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij daarom voor u alle verzekeraars en verzekeringen alvast uitgezocht. Dit zodat u simpel en onafhankelijk alle aanbieders kunt vergelijken en de verzekering kiest die het beste aansluit op uw persoonlijke wensen.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen waaruit u kunt kiezen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Zo kunt u kiezen tussen een Natura verzekering en een Kapitaal verzekering. Bij de Natura uitvaartverzekering verzekerd u geen bedrag maar een pakket van producten en diensten. Deze pakketten variëren van een simpele uitvaart tot aan een uitgebreide uitvaart met een herdenkingsbijeenkomst. Bij de Kapitaal uitvaartverzekering verzekerd u een vast afgesproken bedrag dat bij uw overlijden zal worden uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens invullen.

Welk bedrag verzekeren bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Hoeveel u moet verzekeren verzekeren voor uw uitvaart is mede afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Daarom is het een goed idee om voor het afsluiten uw wensen in kaart te brengen.

Wist u dat de kosten van een begrafenis rond de € 8.000 bedragen terwijl u zichzelf al kan laten cremeren vanaf € 6.500

Op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten moet u er op letten welk bedrag u gaat verzekeren. De kosten kunnen namelijk met de jaren toenemen. Door ruim te verzekeren kunt u dit echter voorkomen. Benieuwd hoeveel u moet verzekeren voor uw uitvaart? Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw uitvaartwensen invullen en de kosten hiervan bekijken.

Op letten bij de looptijd en premie verschillen

Zodra u uw uitvaartwensen in kaart heeft gebracht en de verschillende aanbieders gaat vergelijken is het goed om altijd te kijken naar de looptijd. U kan er bijvoorbeeld voor kiezen levenslang premie te betalen waardoor de premie per maand lager zal zijn dan wanneer u besluit premie te betalen tot uw 80ste levensjaar.

Let altijd op de polisvoorwaarden en eveneens of het verzekerd bedrag geïndexeerd wordt.

Uw eerste gedachten is misschien te kiezen voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Dat is niet altijd verstandig. De goedkoopste verzekering dekt wellicht niet al uw uitvaartwensen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering is het altijd verstandig om eerst de verschillende verzekeringen en verzekeraars te vergelijken. Via UitvaartVergelijker.nl kunt u de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars vergelijken. De uitvaartverzekering afsluiten doet u na uw keuze direct bij de verzekeraar.