Selecteer een pagina

Waarom een begrafenisverzekering vergelijken is een veelgestelde vraag op uitvaartvergelijker.nl. U sluit een uitvaartverzekering af zodat de kosten van uw begrafenis of crematie volledig of gedeeltelijk worden gedekt. Dit zodat uw nabestaanden in alle rust afscheid van u kunnen nemen zonder zich zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen van uw overlijden.

Waarom een begrafenisverzekering vergelijken
  • 70 % van Nederlander heeft een uitvaartverzekering 70% 70%

Wat is een begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering bent u gedekt voor de kosten van een uitvaart. Dit doet uw door middel van premiebetaling. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een uitvaartverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren. De uitvaart wordt ingericht naar de persoonlijke wensen van de overledene in samenspraak met nabestaanden.

Waarom een begrafenisverzekering?

Een uitvaart is een zeer kostbare aangelegenheid. De kosten van een begrafenis kunnen al oplopen tot wel €10.000,-. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat nabestaanden zich geen financiële zorgen hoeven te maken in het geval van overlijden van de verzekerde.

Hoe werkt een begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel het betalen van een maandelijkse premie. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van diverse factoren. Hierbij moet u denken aan uw leeftijd bij het afsluiten van de verzekering, het bedrag dat u wilt verzekeren maar ook het soort uitvaartverzekering dat u afsluit hebben invloed op de maandelijkse premie.

Waarom een begrafenisverzekering vergelijken?

Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen onder andere op premie, de premie periode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren. Om het voor u zo makkelijk en overzichtelijk te houden kunt op uitvaartvergelijker.nl op deze factoren eenvoudig een uitvaartverzekering vergelijken op premie en inhoud.

Type uitvaartverzekeringen

Een andere belangrijke reden waarom een begrafenisverzekering vergelijken zinvol is om te doen is het dat u er hierdoor achter komt welk type uitvaartverzekering het beste bij u past. Op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten kunt u namelijk kiezen uit een aantal verschillende type uitvaartverzekeringen.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaalverzekering, ook wel koopsom uitvaartverzekering genoemd, krijgt de nabestaande een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden de begrafenis naar eigen wens organiseren. Bij een kapitaal uitvaartverzekering hebben de organiserende nabestaanden alle vrijheid om de dag precies in te richten zoals zij zelf willen. Het is bij een kapitaal uitkering niet verplicht het uitgekeerde bedrag te gebruiken voor de begrafenis.

Een nadeel van een kapitaal verzekering kan zijn dat nabestaanden veel werk kwijt zijn aan de organisatie van de uitvaart en hierdoor minder tijd hebben om te rouwen om de overleden dierbare.

Natura uitvaartverzekering

Bij een uitkering in natura wordt er een pakket van diensten en producten uitgekeerd. De uit te keren diensten en producten zijn in de uitvaartpolis beschreven. Wanneer u wilt afwijken van de in de polis benoemde diensten, zullen deze apart gefactureerd worden. Het grote voordeel van een uitkering in natura is dat je hiermee een groot deel van de zorg en organisatie voor de nabestaanden uit handen neemt. De uitvaart zal hiermee in grote lijnen gaan zoals de verzekerde (overleden persoon) zelf bedacht had.

Uitkeren in natura kan vaak alleen bij door de verzekeraar geselecteerde uitvaartverzorgers. Wanneer u liever zelf een keuze wilt maken voor een uitvaartverzorger zullen hiervoor in sommige gevallen extra kosten voor in rekening worden gebracht. In dit geval is het misschien interessanter om een combinatie uitvaartverzekering af te sluiten.

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering, ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd, is een verzekering waarbij je diensten en producten in de vorm van een natura verzekering afsluit. Aanvullend zal er een extra bedrag worden uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen extra persoonlijke wensen worden betaald. Belangrijk om te weten is dat het bedrag enkel mag worden uitgegeven aan kosten die worden gemaakt ten behoeve van de uitvaart.

Hierbij kunnen de nabestaanden zelf bedenken met welke uitvaartverzorger er zaken gedaan worden en hoe de uitvaart er precies uit zal zien. Deze verzekering kan handig zijn als je naast het standaard pakket ook een persoonlijke noot aan de plechtigheid wilt toevoegen. De verzekeraar zal dan de facturen van de desbetreffende uitvaart-verzorgende diensten vergoeden.

Een begrafenis in Nederland kost al snel €8000,-. Dit is een flink bedrag wat niet iedereen zomaar kan ophoesten. Om financiële problemen voor nabestaanden te voorkomen heeft daarom ruim 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten.

Uitvaartverzekeraars

Waarom een begrafenisverzekering vergelijken op UitvaartVergelijker.nl? Wij vergelijken de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Een uitvaartverzekering vergelijken wij uitsluitend van aanbieders van waar je de verzekering online kunt afsluiten. Wij vergelijken de verzekering van de verzekeraars op inhoud en premie. U kunt zo eenvoudig vergelijken en de verzekering afsluiten bij de verzekeraar van uw keuze.

Yarden uitvaartverzekering

Yarden wil er met de uitvaartverzekering voor zorgen dat een uitvaart naar uw wensen wordt ingevuld. Hiervoor biedt de uitvaartverzorger de Mijn Laatste Wensen verzekering. Yarden is een vereniging met leden. U kunt voor, tijdens en na de uitvaart alle belangrijke ondersteuning verwachten. De uitvaartverzekeraar biedt verschillende vormen van het invullen van uw uitvaart. Er zit altijd wel een locatie van Yarden bij u in de buurt.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Een belangrijk doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA uitvaartverzekering

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. De verzekeraar hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als u voldoende spaargeld heeft, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema is een minder bekende uitvaartverzekeraar. Een Nuvema uitvaartverzekering bestaat uit een dienstenpakket. U geeft zelf aan hoe u uw eigen uitvaart grotendeels geregeld wilt hebben. De verzekering is gekoppeld aan lokale uitvaartverzorgers. Aan de hand van uw postcode zal u de uitvaartverzekering kunnen samen stellen. De verzekeraar staat bekend al een goede keuze op organisatorisch en financieel vlak.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar