Selecteer een pagina

U denkt er misschien liever niet over na. Maar de vraag waarom een uitvaartverzekering afsluiten is een belangrijke. Een uitvaart in Nederland kost namelijk al snel €8.000,-. Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar even kan ophoesten. In het geval dat u hiervoor zelf niet heeft gespaard zullen deze kosten bovendien voor de rekening komen van uw nabestaanden. Dat is iets wat natuurlijk niemand wilt.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten
  • 70 % van Nederlander heeft een uitvaartverzekering 70% 70%

Wat voor uitvaartverzekering afsluiten?

Op het moment dat u heeft besloten om een uitvaartverzekering te gaan afsluiten moet u een keuze maken voor het soort uitvaartverzekering. Verzekeraars bieden verschillende varianten aan.

Natura uitvaartverzekering afsluiten

Een van de meest gekozen varianten van een uitvaartverzekering die wordt afgesloten is de Natura uitvaartverzekering. Bij aanvraag van de verzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op welke worden uitgekeerd bij overlijden. Het grote voordeel van een Natura uitvaartverzekering is dat u zelf grote invloed heeft op de invulling van de uitvaart omdat u zelf het pakket samenstelt. Hierdoor ontziet u bovendien uw nabestaanden in een periode van verdriet en rouw.

Kapitaal uitvaartverzekering afsluiten

Een tweede variant, de Kapitaal uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering waar een geldbedrag wordt uitgekeerd. Bij aanvraag van de verzekering kiest u een bedrag waarvoor u zichzelf wilt verzekeren. Op het moment dat u komt te overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met het vrijgekomen bedrag kunnen zei uw uitvaart naar eigen wens organiseren.

Bij veel verzekeraars kunt u ook kiezen voor een combinatieverzekering. In dit geval zal naast een pakket van producten en diensten ook een geldbedrag worden uitgekeerd. Het extra geldbedrag kan voor aanvullende persoonlijke wensen worden gebruikt.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het zinvol om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Op onze website vindt u een overzicht van de meest gekozen en betrouwbare verzekeringen en alle bijbehorende berekeningen van premies. Op deze manier wordt het maken van een keuze een stuk eenvoudiger. Zodra u de berekening heeft gemaakt kunt u de uitvaartverzekering afsluiten direct bij de verzekeraar. Lees altijd goed de polisvoorwaarden, zodat u precies weet waarvoor u de verzekering afsluit.

Waarom een uitvaartverzekering?

Veel mensen zien het hebben van een uitvaartverzekering als een morele plicht. U zadelt nabestaanden niet op met de kosten van uw uitvaart. Ongeveer 7 op de 10 Nederlanders hebben een uitvaartverzekering. Dat geeft wel aan hoe belangrijk mensen het vinden om hun nabestaanden niet met onverwachte, hoge kosten op te zadelen.

Hoeveel verzekeren?

Voor welk bedrag u een uitvaartverzekering moet afsluiten is voor een groot gedeelte afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen. Geen enkele uitvaart is hetzelfde. Daarom is het aan te raden om uw eigen wensen in kaart te brengen. Hierdoor bent u verzekerd van een begrafenis of crematie die hierop aansluit. Bovendien krijgt u een goed beeld van de bijbehorende kosten en heeft u een goede indruk voor welk bedrag u een uitvaartverzekering moet afsluiten.

Een uitvaartverzekering afsluiten is iets wat u maar één keer in uw leven doet. Het is daarom ook raadzaam om het verzekerde bedrag ruim te nemen, dit omdat de uitvaartkosten met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt u dit voorkomen.

Benieuwd voor welk bedrag u een uitvaartverzekering moet afsluiten? Met onze berekentool kunt u eenvoudig uw persoonlijke wensen invullen en de bijbehorende kosten hiervan bekijken.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.