Selecteer een pagina

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten is een van de meest gestelde vragen op UitvaartVergelijker.nl

Op het moment dat u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bent u er zeker van dat u de begrafenis of crematie krijgt die aansluit op uw persoonlijke wensen. Ook zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet hoeven op te draaien voor de hoge kosten die een uitvaart met zich meebrengt.

Waarom een uitvaartverzekering?

 

U kunt natuurlijk zelf sparen voor uw begrafenis of crematie. Echter heeft niet iedereen de financiële ruimte en discipline. Als u zelf spaart voor uw uitvaart moet u er ook rekening mee houden dat het moment dat u komt te overlijden nooit zeker is. Het gevaar hiervan is dat het bedrag dat u heeft gespaard niet voldoende is om alle kosten te dekken. Nabestaanden zullen in z`n geval de kosten voor hun rekening krijgen.

Een standaard begrafenis of crematie in Nederland kost gemiddeld zo’n €8.000

Om er zeker van te zijn dat u de begrafenis of crematie krijgt die aansluit op uw persoonlijke wensen is een uitvaartverzekering een effectieve oplossing. Bovendien zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan. Iets wat veel Nederlands zien als een morele plicht.

Soorten uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen zijn er in meerdere varianten. De meest voorkomende zijn de Natura Uitvaartverzekering waarbij u een pakket van producten en diensten opstelt voor een compleet verzorgde uitvaart. Kenmerkend voor de natura uitvaartverzekering is dat u de inhoud van het pakket zelf kan samenstellen.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan zeker is dat er wordt uitgekeerd. Het gaat namelijk niet om het risico van overlijden, maar om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden zonder dat nabestaanden de rekening gepresenteerd krijgen.

Een andere populaire vorm is de Kapitaal uitvaartverzekering, ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd. Via een maandelijkse premiebetaling bouwt u een vrij te besteden kapitaal op dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Het opgebouwde geldbedrag zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden die hiermee de de kosten van uw uitvaart kunnen betalen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Wanneer u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten is het altijd verstandig om verzekeraars en pakketten te vergelijken. Om het voor u simpel en overzichtelijk te maken vindt u hieronder een overzicht van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar