Selecteer een pagina

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten is een veel gestelde vraag op UitvaartVergelijker.nl

Wanneer je een uitvaartverzekering hebt afgesloten ben je er zeker van dat je de begrafenis of crematie krijgt die aansluit op je persoonlijke wensen. Bovendien zorg je ervoor dat je nabestaanden niet opdraaien voor de hoge kosten die een uitvaart met zich mee kan brengen.

Waarom een uitvaartverzekering?

Een standaard begrafenis of crematie in Nederland kost gemiddeld zo’n €8.000. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een effectieve oplossing om deze kosten te dekken. Bovendien zorg je ervoor dat je nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan. Iets wat veel Nederlands zien als een morele plicht.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Je eigen overlijden is niet echt een leuk onderwerp om over na te denken. Toch is het belangrijk om dit soms te doen met bijvoorbeeld je partner of familie. Een ding in het leven weet je namelijk zeker en dat is dat het ooit zal eindigen en er dus een uitvaart plaats zal moeten vinden. Uitvaarten zijn dure aangelegenheden en het is daarom slim om na te denken over hoe je dit wil regelen. Wat zijn je persoonlijke wensen? En hoe gaan deze betaald worden? Wanneer je dit niet doet zullen je nabestaanden worden opgezadeld met de kosten en organisatie.

Met een uitvaartverzekering verzeker je je eigen uitvaart. Bij overleden kan de begrafenis of crematie worden betaald omdat je een verzekering hebt afgesloten. Je kiest een premie bedrag of een pakket van producten en diensten en betaald hiervoor maandelijks een premie.

Je kan natuurlijk altijd zelf sparen voor je uitvaart. Echter heeft niet iedereen hiervoor de mogelijkheden of discipline. Als je zelf spaart moet je bovendien rekening houden met het feit dat je nooit zeker weet wanneer je komt te overlijden. Het kan dan dus voorkomen dat je te weinig hebt gespaard om alle kosten  te dekken. Je nabestaanden zullen dan de rest van de kosten moeten betalen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Soorten verzekeringen

Natura uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeringen zijn er in meerdere varianten. De meest voorkomende zijn de Natura Uitvaartverzekering waarbij je zelf een pakket van producten en diensten opstelt voor een compleet verzorgde uitvaart. Kenmerkend voor de natura uitvaartverzekering is dat je de inhoud van het pakket zelf kan samenstellen en dus een grote invloed hebt op de invulling van je uitvaart.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een andere populaire vorm is de Kapitaal uitvaartverzekering, ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd. Via een maandelijkse premiebetaling bouw je een vrij te besteden kapitaal op dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Het opgebouwde geldbedrag zal worden uitgekeerd aan je nabestaanden die hiermee de de kosten van uw uitvaart kunnen betalen. Goed om te weten is dat het vrijgekomen bedrag bij een kapitaal verzekering vrij is te besteden.

Combinatie uitvaartverzekering

Tot slot is er de combinatie uitvaartverzekering. Deze vorm van verzekeren is de laatste jaren in populariteit flink gestegen. Je kiest zelf een pakket van producten en diensten zoals bij de natura verzekering. Daarnaast verzeker je een extra geldbedrag voor persoonlijke wensen. Je nabestaanden kunnen dit bedrag bijvoorbeeld gebruiken voor een luxere grafkist, een uitgebreide catering of een extra rouwauto.

Uitvaartverzekering vergelijken

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 3 mei 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)