Selecteer een pagina

Het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u om de kosten van uw begrafenis of crematie te dekken. Bovendien zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet in de financiële problemen komen wanneer u plots komt te overlijden.

Afsluiten van een uitvaartverzekering

Uitvaartwensen in kaart brengen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de invulling van uw uitvaart. Dit kunt u doen door een overzicht te maken van uw persoonlijke wensen. Belangrijke keuzes in deze zijn bijvoorbeeld het soort uitvaartverzekering dat u wilt gaan afsluiten. Op het moment dat u een geldbedrag wil laten vrijkomen bij overlijden dan is een Kapitaal uitvaartverzekering voor u een geschikte variant. Bij de aanvraag van de verzekering kiest u een geldbedrag en betaald hiervoor maandelijks een premiebedrag. Op het moment van overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden die het bedrag vrij kunnen besteden aan uw uitvaart.

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u naast het verzekeren van een geldbedrag ook kiezen voor een pakketverzekering. Ook wel Natura uitvaartverzekering genoemd. U stelt zelf een pakket van producten en diensten op die worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van de natura verzekering is dat u zelf een grote invloed heeft op de invulling van uw uitvaart. Hierdoor krijgt u de uitvaart die u altijd heeft gewenst en bovendien zorgt u ervoor dat u nabestaanden zich minder druk hoeven te maken over de organisatie van de uitvaart en meer tijd hebben om te rouwen in een moeilijke periode.

Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel €8.000,-

Afsluiten van een uitvaartverzekering, voor welk bedrag moet ik mijzelf verzekeren?

Voor welk bedrag moet ik mijzelf verzekeren is een belangrijke vraag Bereken eenvoudig en snel uw persoonlijke uitvaartkosten via onze uitgebreide uitvaartkostenmodule.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het altijd verstandig om de uitvaartkosten ruim te nemen, aangezien de kosten van uw persoonlijke uitvaartwensen met de jaren kunnen toenemen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Zodra u uw persoonlijke wensen in kaart heeft gebracht en een goed beeld heeft voor welk bedrag u zich wil gaan verzekeren kunt u aanbieders van uitvaartverzekeringen gaan vergelijken.

Aanbieders vergelijken is een belangrijke stap omdat een uitvaartverzekering een unieke verzekering is en u deze maar één keer in u leven afsluit.

Waarom aanbieders vergelijken

Het vergelijken van verzekeraars is ook belangrijk omdat uitvaartverzekeraars veel kunnen verschillen op bepaalde vlakken. De meeste verschillen zitten in de maandelijkse premie die u moet betalen, de looptijd van de verzekering en het type verzekering.

Afsluiten van een uitvaartverzekering

Alle aanbieders vergeleken en de verzekering gevonden die het beste bij u past? Dan kunt u nu de uitvaartverzekering gaan afsluiten. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het belangrijk om altijd goed de polisvoorwaarden te controleren voordat u deze ondertekend. Wanneer hierover onduidelijkheden zijn of u specifieke vragen heeft raden wij aan om contact op te nemen met u financieel adviseur.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 2.250,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 7,07

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
Vrije keuze

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 7,99

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
€ 2.600,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,85

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 8.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,77

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 500,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,90

Laatst gecontroleerd op: 23 december 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1995)