Selecteer een pagina

Belangrijk om te weten is dat een uitvaart in Nederland al snel tussen de €8.000 en €12.000,- kost. Zonder begrafenisverzekering worden uw nabestaanden belast met deze hoge en onvoorziene uitvaartkosten.

Een begrafenisverzekering vergelijken wij op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars!

Begrafenisverzekering vergelijken

Het soort soort begrafenisverzekering kiezen

De eerste stap die u moet nemen voordat u een begrafenisverzekering gaat afsluiten is een keuze maken voor het soort verzekering. Wilt u zelf een grote invloed hebben op de invulling van uw uitvaart? Dan kunt u het beste een begrafenisverzekering in Natura afsluiten. U stelt bij aanvraag zelf een pakket van producten en diensten op dat bij overlijden zal worden geleverd. Heeft u liever een vast geldbedrag dat nabestaanden vrij kunnen besteden? Dan is de begrafenisverzekering in geld voor u meer geschikt.

Begrafenisverzekering in geld

De verzekering in geld, doorgaans ook wel kapitaal verzekering genoemd is een recht toe recht aan begrafenisverzekering. U kiest bij aanvraag een geldbedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaald maandelijks een premiebedrag. Bij overlijden zal de verzekeraar het gekozen bedrag uitkeren aan uw nabestaanden. Deze kunnen het bedrag vrij besteden aan uw uitvaart.

Wanneer u een kapitaal begrafenisverzekering gaat afsluiten is het slim om rekening te houden met toekomstige prijsstijgingen. Dit kunt u doen door het bedrag dat u gaat verzekeren hoog in te schatten. U kunt bijvoorbeeld een percentage van 10 tot 15% van het gekozen verzekerd bedrag extra meeverzekeren. Ook is het belangrijk om te bekijken of uw verzekeringsmaatschappij de verzekering indexeert. Raadpleeg daarnaast altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder voor een volledig dekkingsoverzicht.

Begrafenisverzekering in Natura

Een andere populaire verzekeringsvorm is de verzekering in natura, ook wel verzorgde uitvaart genoemd. Bij deze vorm heeft u zelf een grote invloed op de invulling van uw uitvaart. Daarnaast voorkomt u hiermee dat nabestaanden worden belast met de organisatie van uw uitvaart.

Bij aanvraag van de verzekering stelt u zelf een pakket op van diensten en producten voor een compleet verzorgde uitvaart. De gekozen diensten en producten zullen bij overlijden niet worden uitbetaald maar worden geleverd. Het voordeel hiervan is dat u er zeker van bent dat u de uitvaart krijgt die aansluit op uw persoonlijke wensen.

Veel verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om beide verzekeringsvormen te combineren. Er zal dan naast de geleverde producten en diensten een vrij te besteden geldbedrag beschikbaar komen voor aanvullende en persoonlijke uitvaartwensen van uw nabestaanden.

Begrafenisverzekering vergelijken

Staat u op het punt een begrafenisverzekering af te sluiten? Vergeet dan niet om verzekeraars te vergelijken. Aanbieders kunnen namelijk aanzienlijk verschillen op belangrijke punten.
Om het voor u zo simpel en overzichtelijk te houden kunt u op uitvaartvergelijker.nl de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken op premie en inhoud.

Waarop wij vergelijken
  • Maandelijkse premie
  • Premieperiode
  • Verzekerd bedrag
  • Wijze van uitkeren
Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 3.000,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 8,38

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 10,37

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
Hele leven

Vrij te besteden
€ 9.000,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 10,99

Lifetri

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Vrij te besteden
€ 2.000,-

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 11,04

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Vrij te besteden
€ 9.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 12,19

Laatst gecontroleerd op: 1 maart 2021. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1996)