Selecteer een pagina

Een levensverzekering afsluiten is een goede manier om uw nabestaanden te beschermen tegen een inkomstenterugval.
Een levensverzekering afsluiten kunt u doen op uw eigen leven of dat van een ander, bijvoorbeeld dat van uw partner. Op het moment dat de verzekerde komt te overlijden zal er een geldbedrag vrijkomen. Met dit bedrag kunt u bijvoorbeeld de hypotheek van uw woning aflossen, de studiekosten van uw kinderen betalen of een uitvaart laten verzorgen.

Voor wie is een uitvaartverzekering?

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Als u een uitvaartverzekering afsluit spaart u voor een georganiseerde uitvaart of voor een vast geldbedrag. U zorgt ervoor dat kosten van uw begrafenis of crematie zijn gedekt en deze niet op de schouders van uw nabestaanden terecht komen.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een begrafenis of crematie is een gebeurtenis met veel emotie. Daarnaast kan een begrafenis of crematie flink in de kosten oplopen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel tussen de €7000,- en €10.000,- euro. Dit is waarschijnlijk niet een bedrag dat uw nabestaanden zomaar kunnen ophoesten. En waarschijnlijk heeft u dit bedrag zelf ook niet apart gelegd voor uw eigen begrafenis.

Ongeveer 70 procent van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering.

Een uitvaartverzekering biedt hiervoor de oplossing. U verzekert een geldbedrag (kapitaal verzekering) of een pakket van producten en diensten via een maandelijkse premiebetaling. Afhankelijk van het gekozen bedrag of pakket varieert de premie gemiddeld tussen de €7,- en €15,- per maand.

Wanneer u komt te overlijden zal de uitvaartverzekeraar het verzekerde bedrag uitkeren aan uw nabestaanden die hiermee uw uitvaart kunnen organiseren. Op het moment dat u geen geldbedrag maar een pakket van diensten (natura uitvaartverzekering) heeft afgesloten zal de verzekeraar een uitvaartverzorger inschakelen die de uitvaart organiseert.

Een gecombineerde verzekering

Bij veel verzekeraars kunt u ook een combinatieverzekering afsluiten. Bij deze variant verzekert u een pakket van producten en diensten. Daarnaast kunt u een extra geldbedrag meeverzekeren. Het vrijgekomen bedrag kunnen uw nabestaanden vrij besteden voor persoonlijke wensen. Hierbij kunt u denken aan de aanschaf van een luxere grafkist of het plaatsen van een rouwadvertentie in de krant.

Voor wie is een uitvaartverzekering zinvol om af te sluiten?

Eigenlijk is het voor iedereen zinvol om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het niet afsluiten van een uitvaartverzekering is eigenlijk enkel aan te raden als u over voldoende geld beschikt. Wanneer dit niet het geval is dan kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden zonder uw nabestaanden in de financiële problemen te brengen.

Zelf sparen

U kunt natuurlijk altijd zelf sparen voor uw uitvaart. Echter heeft niet iedereen de discipline om hiervoor maandelijks een bedrag opzij te zetten. Wanneer u zelf gaat sparen voor uw uitvaart moet u er ook rekening mee houden dat het moment dat u komt te overlijden nooit zeker is. Het gevaar hiervan is dat het bedrag dat u heeft gespaard niet voldoende is om alle kosten te dekken. Nabestaanden zullen in z`n geval de kosten voor hun rekening krijgen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u besluit een uitvaartverzekering af te gaan sluiten is het altijd verstandig om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Verzekeraars kunnen namelijk aanzienlijk verschillen o.a. op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren. Om het voor u simpel en overzichtelijk te maken vindt u hieronder een overzicht van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars die u kunt vergelijken op alle genoemde factoren.

De uitvaartverzekering afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar. Bovenstaande vergelijking is gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982).

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar