Type uitvaartverzekeringenEen veelgestelde vraag op uitvaartvergelijker.nl is; Welke type uitvaartverzekeringen er bestaan? In dit artikel kijken we naar de drie meest voorkomende varianten en bespreken we de belangrijkste verschillen.

De varianten die wij bespreken zijn; de Kapitaal uitvaartverzekering voor een eenmalige uitkering van een vast geldbedrag. De Natura uitvaartverzekering voor een verzorgde uitvaart. Tot slot kijken we naar een combinatie van beide varianten in de vorm van een combinatie uitvaartverzekering.


Type uitvaartverzekeringen

Een begrafenis of crematie is een emotionele en dure aangelegenheid. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel rond de €8000,-. Dit is een flink bedrag dat niet iedereen zomaar kan ophoesten. Om ervoor te zorgen dat u nabestaanden niet in de financiële problemen raken wanneer u komt te overlijden kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Op het moment dat u een verzekering gaat afsluiten moet u een keuze maken tussen de verschillende type uitvaartverzekeringen.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen van uw overlijden.

Kapitaal uitvaartverzekering

Allereerst is er de kapitaal uitvaartverzekering, deze variant wordt ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd.

De kapitaal uitvaartverzekering is een recht toe recht aan verzekering. U kiest een bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaald hiervoor een maandelijkse premie. Op het moment u komt te overlijden zal het afgesproken bedrag worden uitgekeerd. Dit bedrag kunnen nabestaanden vrij besteden voor de invulling van uw uitvaart.

Zei hebben volledige keuzevrijheid om uw uitvaart in te vullen. Het nadeel hiervan is dat als het uitgekeerde bedrag niet voldoende is om uw uitvaart in te vullen uw nabestaanden de bijkomende kosten zelf moeten betalen.

Kapitaal uitvaartverzekering
 • Vast verzekerd bedrag
 • Grote flexibiliteit voor uw nabestaanden
 • Vrije besteding van het verzekerde bedrag
 • Gunstige premie, u betaalt alleen voor uw persoonlijke wensen
 • Eigen keuze van een uitvaartondernemer
Kapitaal uitvaartverzekering vergelijken
Indexatie van uw polis

Om te voorkomen dat het bedrag van de kapitaalverzekering bij overlijden niet meer voldoet bieden de meeste verzekeraars de mogelijkheid om een polis te kiezen met indexatie. Bij deze variant wordt het verzekerde bedrag en de bijbehorende premie jaarlijks aangepast.

Natura uitvaartverzekering

Een van de meest gekozen type uitvaartverzekeringen is de natura uitvaartverzekering voor een compleet verzorgde uitvaart.

Natura Uitvaartverzekering
 • Ruime keuze tussen pakketten en diensten
 • Uw uitvaart van te voren zelf organiseren
 • Een uitvaart die aansluit op uw persoonlijke wensen
 • Nabestaanden worden niet belast met onnodige kosten
 • Door inkoopvoordelen van verzekeraars vaak een gunstige premie
Natura uitvaartverzekering vergelijken

*Belangrijk is om altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder te bekijken voor een overzicht van de volledige dekking.

Bij deze variant van een uitvaartverzekering krijgt u geen geldbedrag maar een verzorgde uitvaart geleverd.

U stelt bij aanvraag van verzekering zelf een pakket van producten en diensten op. Hierdoor heeft u een grote invloed op de invulling van uw uitvaart. Ook zorgt u ervoor dat u naasten de organisatie van de uitvaart niet op zich hoeven nemen. Op het moment van overlijden van de verzekerde zal er namelijk door de verzekeraar een uitvaartverzorger worden aangewezen om de uitvaart naar wens te verzorgen.

Producten en diensten

Bij de meeste verzekeraars zijn er aantal zaken die over het algemeen standaard in het pakket zitten. Hierbij moet u denken aan; Het vervoer en opbaren van de overledene, een standaard urn of grafkist en de aanvraag en afhandeling van vergunningen.


Combinatie uitvaartverzekering

Tot slot bieden veel verzekeraars ook de mogelijkheid om de twee bovengenoemde type uitvaartverzekeringen te combineren. De combinatie uitvaartverzekering bestaat uit een gedeelte natura en een gedeelte kapitaal. U stelt zelf een pakket van producten en diensten op en daarop aanvullend zal er een vrij te besteden worden toegevoegd. Dit bedrag kunnen nabestaanden gebruiken voor extra wensen zoals bijvoorbeeld een luxere grafkist of het plaatsen van een rouwadvertentie in de krant.

VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
DELA Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 5.750,-
Vrij te besteden 2.250,-
€ 7,25
Bekijken
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 4.000,-
Vrij te besteden 4.000,-
€ 8,18
Bekijken
Monuta Uitvaartverzekering€8.000,-
Verzorgde uitvaart 5.400,-
Vrij te besteden 2.600,-
€ 8,85
Bekijken

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl

One Response to Welke type uitvaartverzekeringen zijn er?

 1. […] kiezen om een pakket van diensten en producten samen te stellen voor een verzorgde uitvaart. Lees hier meer over de verschillende type […]