Selecteer een pagina

In het geval een dierbare overlijdt zult u merken dat er veel praktische zaken komen kijken bij het organiseren van een uitvaart of crematie. Een uitvaartverzorger kan u in dit geval hulp en ondersteuning bieden.

Wanneer u een goede uitvaartondernemer in handen neemt zal deze u een luisterend oor bieden en met goede ideeën en oplossingen komen die voldoen aan uw persoonlijke wensen. Ook is een goede uitvaartverzorger op de hoogte van lokale gebruiken en mogelijkheden.

Kiezen voor een uitvaartverzorger

Wat doet een uitvaartverzorger?

De belangrijkste taak van een uitvaartbegeleider is dat hij of zij belangrijke zaken rondom een uitvaart of begrafenis voor u uit handen neemt. Waardoor u de tijd heeft om uw persoonlijk verlies te verwerken.

Taken die een uitvaartbegeleider voor u uit handen kan nemen zijn bijvoorbeeld;

  • Organiseren van de uitvaartceremonie en het administratieve gedeelte op zich nemen.
  • Het regelen van de bloemstukken, de uitvaartmuziek controleren en het verzorgen van de koffie en thee.

Uitvaartbegeleider uit de regio

Een groot voordeel van een uitvaartondernemer is dat ze vaak werken met lokale uitvaartbegeleiders. Ze zijn vaak goed op de hoogte van de lokale regelgeving en hebben goede contacten met uitvaartcentra en begraafplaatsen in de regio.

De lokale uitvaartverzorgers van DELA helpen bij het regelen van een persoonlijk afscheid. Óók als u niet verzekerd bent.

Uitvaartzorg zonder verzekering

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u een uitvaart laten verzorgen in het geval u geen uitvaartverzekering heeft.

Dela uitvaartverzorging

Een goed voorbeeld hiervan DELA uitvaartverzorging. Wanneer een dierbare plotseling overlijdt kunt u bij DELA kiezen uit drie pakketten voor complete verzorging van een uitvaart.

Heeft u een laag budget voor uitvaartverzorging? Geen probleem! Vanaf €3.799 kunt u namelijk al een eenvoudige uitvaart laten verzorgen. Daarnaast biedt DELA een standaard en uitgebreid pakket aan voor een complete uitvaartverzorging.

Yarden uitvaartverzorging

Ook uitvaartverzekeraar Yarden biedt de mogelijkheid om de hulp van een uitvaartverzorger in te schakelen. Het belangrijkste doel van Yarden is niet om de regie over te nemen maar u te ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart of begrafenis. Met ruim 114 uitvaartverzorgers heeft Yarden altijd een betrokken uitvaartverzorger bij u in de buurt die binnen 48 uur beschikbaar is om een uitvaart te verzorgen.

Uitvaartzorg verzekeren

Goed om te weten is dat een uitvaart of crematie gemiddeld €8000,- kost.

Om er zeker van te zijn dat uw wensen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd met de hulp van een uitvaartverzorger kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Hierdoor krijgt u het afscheid dat u verdiend en bovendien zadelt u uw nabestaanden niet op met onverwachte hoge kosten bij een onverwacht overlijden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voordat uw een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het verstandig om eerst de verschillende verzekeringen en verzekeraars te vergelijken zodat u de verzekering kiest die het beste bij u past. Via UitvaartVergelijker.nl kunt u de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars vergelijken. De uitvaartverzekering afsluiten doet u na uw keuze direct bij de verzekeraar.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar