Kapitaal uitvaartverzekering

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering is een begrafenisverzekering waarbij na overlijden het afgesproken verzekerd bedrag uitgekeerd wordt. Deze verzekering wordt ook vaak sommen uitvaartverzekering of geld begrafenisverzekering genoemd. De nabestaanden kunnen met de bedrag de uitvaart regelen. Dit is anders dan bij de natura uitvaartverzekering waarbij de afgesproken diensten worden geleverd. De nabestaanden hebben de vrijheid voor het te besteden bedrag. Het is niet verplicht om het bedrag volledig te besteden aan de uitvaart. Eventuele tekorten, dus kosten boven, het uitgekeerde bedrag, zijn voor de nabestaanden.

Met de kapitaal uitvaartverzekering komt er dus een afgesproken hoeveelheid geld beschikbaar om de kosten van uw uitvaart te betalen. Er zijn uitvaartverzekeraars die een korting geven op de diensten als de nabestaanden voor de uitvaartverzekeraar kiezen om de begrafenis of crematie te verzorgen.

Een voordeel van de kapitaal uitvaartverzekering is flexibiliteit voor de nabestaanden in het kiezen van diensten en uitvaartondernemer. Een nadeel is dat met deze begrafenisverzekering alleen een geldbedrag wordt uitgekeerd na overlijden en er niks wordt geregeld door de verzekeraar. De nabestaanden zullen alles moeten regelen. Met een natura uitvaartverzekering worden er producten en diensten geleverd. Om de hoogte van het af te sluiten bedrag te bepalen kunt u gebruik maken van onze uitvaartkostenmodule.

Wilt u alle uitvaartverzekeringen vergelijken, klik hieronder op de startknop.

Kapitaal uitvaartverzekering