Selecteer een pagina

Je wilt een uitvaartverzekering gaan afsluiten maar hebt geen idee voor welk bedrag je een uitvaartverzekering moet afsluiten? Kosten uitvaart berekenen doe je eenvoudig aan de hand van een aantal simpele stappen. Het is belangrijk om je wensen in kaart te brengen en te kiezen voor een soort uitvaartverzekering. Wanneer je dit hebt gedaan kan je aanbieders gaan vergelijken.

Kosten uitvaart

Veel mensen vragen zich af wat de kosten zijn van een uitvaart. Hier is echter geen simpel antwoordt op te geven. De kosten van een uitvaart zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo zullen de kosten lager liggen wanneer je wil worden gecremeerd dan wanneer je wil worden begraven. Daarnaast spelen specifieke uitvaartwensen een belangrijke rol. Wanneer je bijvoorbeeld een simpele uitvaart wil dan liggen de kosten uiteraard lager dan wanneer je volledig wil uitpakken.

Kosten uitvaart verzekeren

De kosten van een begrafenis of crematie in Nederland liggen gemiddeld tussen de € 6.500 en € 11.000 euro. Dit is een groot bedrag wat niet iedereen zomaar kan betalen. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering kan je deze kosten dekken en ben je verzekerd dat je de uitvaart krijgt die je altijd hebt gewenst. Bovendien zorg je ervoor dat je nabestaanden niet voor de hoge kosten moeten opdraaien.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen die je kan afsluiten. De meest voorkomende zijn de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering. 

Natura verzekering

De Natura verzekering is een verzekering waarbij je een volledig verzorgde uitvaart verzekerd. Je stelt zelf een pakket van producten en diensten op en betaalt hiervoor maandelijks een premiebedrag. Op het moment dat je komt te overlijden zal de verzekeraar de uitvaart organiseren volledig naar jouw wens. Een groot voordeel van de natura verzekering is dat je jouw nabestaanden niet opzadelt met de organisatie van de uitvaart omdat deze door een uitvaartverzorger volledig wordt georganiseerd.

Kapitaal verzekering

De kapitaal verzekering is een geldverzekering. Je kiest een bedrag waarvoor je een verzekering wil afsluiten en betaalt hiervoor een maandelijkse premie. Bij overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden. Zei kunnen met het vrijgekomen bedrag de uitvaart volledig naar eigen wens organiseren. Goed om te weten is dat bij een kapitaal verzekering het vrijgekomen geldbedrag vrij is te besteden en dus niet volledig aan de uitvaart hoeft te worden besteed. 

Ook een combinatie van beide varianten is erg populair. Je verzekert dan een compleet verzorgde uitvaart met daarbovenop een extra geldbedrag voor persoonlijke wensen. In tegenstelling tot de kapitaal verzekering moet dit bedrag echter wel worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Kosten uitvaart per onderdeel?

Om je een goed beeld te geven van de kosten van een uitvaart vindt je hieronder een kostenoverzicht per onderdeel.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500

Wat kost een uitvaartverzekering?

Je kunt al een uitvaartverzekering afsluiten voor €6.56 per maand. De exacte kosten verschillen echter per verzekeraar en zijn afhankelijk van je wensen, je leeftijd bij het afsluiten van de polis en het soort uitvaartverzekering. Bij de meeste uitvaartverzekeraars betaal je een premie per maand. In bepaalde gevallen kan je ook er ook voor kiezen om de premie jaarlijks te betalen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Op het moment dat je een goed beeld hebt van jouw persoonlijke uitvaartkosten is de volgende logische stap, een geschikte uitvaartverzekering afsluiten. Verzekeraars bieden een groot aanbod waardoor het soms lastig kan zijn om de verzekering te kiezen die het beste aansluit bij je persoonlijke wensen.

Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij daarom alle verzekeraars en verzekeringen alvast voor je op een rij gezet zodat je simpel en onafhankelijk alle aanbieders kunt vergelijken. De uitvaartverzekering afsluiten doe je ten alle tijden direct bij de verzekeraar zelf.