Selecteer een pagina

Kosten uitvaart berekenen? Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw persoonlijke uitvaartwensen invullen en de bijbehorende kosten bekijken. Hierdoor krijgt u een goed beeld welke uitvaartverzekering het beste bij u past!

Kosten uitvaart
Veel mensen vragen zich af wat de kosten zijn van een uitvaart. Hier is echter geen simpel antwoordt op te geven. De kosten van een uitvaart zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren.

Wilt u bijvoorbeeld gecremeerd worden dan zullen de kosten lager liggen dan wanneer u kiest voor een begrafenis. Ook specifieke uitvaartwensen spelen een rol. Wanneer u een sobere uitvaart wenst zullen de kosten uiteraard lager liggen dan wanneer u uitgebreide uitvaart wenst.

Kosten uitvaart verzekeren

De kosten van een begrafenis of crematie in Nederland liggen gemiddeld tussen de € 6.500 en € 11.000 euro. Dit is een groot bedrag wat niet iedereen zomaar kan betalen. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u deze kosten dekken. Daarnaast bent u ook zeker dat u de uitvaart krijgt die u wenst en zorgt u ervoor dat uw nabestaanden de hoge kosten niet zelf moeten betalen.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn meerdere soorten uitvaartverzekeringen. De meest voorkomende zijn de natura uitvaartverzekering waarmee u een pakket van diensten en producten samenstelt voor een verzorgde uitvaart en de kapitaal uitvaartverzekering waarbij een vooraf afgesproken bedrag wordt uitbetaald. Dit bedrag kunnen uw nabestaanden vrij besteden aan uw uitvaart.

Kosten uitvaart per onderdeel?

Om u een goed beeld te geven van de kosten van een uitvaart vindt u hiernaast een kostenoverzicht per onderdeel.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500

Wat kost een uitvaartverzekering?

U kunt al een uitvaartverzekering afsluiten voor €6.95 per maand. De exacte kosten verschillen echter per verzekeraar en zijn afhankelijk van uw wensen en de soort uitvaartverzekering. Bij de meeste uitvaartverzekeraars betaalt u een premie per maand. In bepaalde gevallen kunt ook er ook voor kiezen om de premie jaarlijks te betalen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Op het moment dat u een goed beeld heeft van uw persoonlijke uitvaartkosten is de volgende logische stap, een geschikte uitvaartverzekering afsluiten. Verzekeraars bieden een groot aanbod waardoor het soms lastig kan zijn om de verzekering te kiezen die het beste aansluit bij u persoonlijke wensen.

Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij daarom alle verzekeraars en verzekeringen alvast voor u op een rij gezet zodat u simpel en onafhankelijk alle aanbieders kunt vergelijken. De uitvaartverzekering afsluiten doet u direct bij de verzekeraar.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar