Selecteer een pagina

Een online uitvaartverzekering afsluiten? Op UitvaartVergelijker.nl vergelijken we onafhankelijk uitvaartverzekeringen van betrouwbare uitvaartverzekeraars uit Nederland. Vergelijk en sluit eenvoudig je online uitvaartverzekering af!

Online uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering sluit je af om de kosten van je begrafenis of crematie te dekken. Wanneer je overlijdt vergoedt de uitvaartverzekering de kosten volledig of gedeeltelijk van je uitvaart.

Hoe werkt een uitvaartverzekering

  • Je kiest een verzekerd bedrag en/of een dienstenpakket
  • Bepaal de looptijd waarin je premie betaalt
  • Bij overlijden keert de verzekeraar uit!

In Nederland heeft ongeveer 70% een online uitvaartverzekering.

Een uitvaart kost in Nederland al snel 8.000 euro. Niet iedereen kan dit zomaar betalen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten heb je geen financiële zorgen meer.

uitvaartverzekering afsluiten

Wat kost een uitvaart?

Wanneer je een online verzekering afsluit is het belangrijk om te weten waarvoor je nou eigenlijk een verzekering afsluit.

Om je een goede indruk te geven vindt je hieronder een overzicht van de kosten van de verschillende onderdelen die komen kijken bij een uitvaart. De kosten zijn gebaseerd op een bezoekersaantal van 100 personen, gemiddelde uitvaart. 

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500

Zoals je kan zien zijn liggen de kosten van een crematie iets lager dan die van een begrafenis. De kosten van een begrafenis liggen ongeveer tussen de € 8.500 en € 11.000 terwijl je al kan worden gecremeerd vanaf een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000 euro!

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Waarom een online uitvaartverzekering afsluiten?

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen.

Soorten uitvaartverzekeringen

Je wilt een online uitvaartverzekering af gaat sluiten maar hebt geen idee welke het beste bij je past? Om je een duidelijk beeld te geven leggen we de drie meest voorkomende varianten uit.

Kapitaal verzekering

Allereerst heb je de kapitaal verzekering. Hierbij bepaal je zelf voor welk bedrag je een verzekering afsluit. Je betaalt maandelijks een premie bedrag, afhankelijk van het verzekerde bedrag. Bij overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden, die hiermee de uitvaartkosten kunnen betalen.

 Wanneer je een kapitaal verzekering gaat afsluiten is het altijd aan te raden om te kijken of de verzekering wordt geïndexeerd. Het verzekerde bedrag zal dan elk jaar meegroeien met de inflatie waardoor je nooit onderverzekerd bent. Let op! Ook je premie zal jaarlijks worden aangepast.

 

Natura uitvaartverzekering

Naast de kapitaal verzekering kan je er ook voor kiezen om een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Dit is een dienstenverzekering. Je verzekerd een pakket van producten en diensten die je zelf bij aanvraag kan samenstellen. Het grote voordeel van een natura verzekering is dat je nabestaanden ontlast. Ze hoeven zich namelijk geen zorgen te maken over de organisatie van de uitvaart. Dit wordt georganiseerd door de uitvaartverzorgers van de verzekeraar.

Combinatie

Bij veel uitvaartverzekeraars kan je ook een combinatie van een natura en kapitaal verzekering afsluiten. Naast de diensten krijgen je nabestaanden de beschikking over een extra geldbedrag voor persoonlijke uitvaartwensen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar