Selecteer een pagina

Hoeveel verzekeren voor je uitvaart? Omdat een uitvaart erg persoonlijk is en de wensen per persoon aanzienlijk verschillen is het moeilijk om te zeggen voor hoeveel je jij je moet verzekeren. Het is daarom aan altijd slim om je uitvaartwensen in kaart te brengen voordat je een verzekeringen gaat afsluiten. Hierdoor weet je namelijk precies voor welk bedrag je minimaal een uitvaartverzekering moet afsluiten.

Hoeveel verzekeren

Kostenoverzicht

Hieronder hebben we een overzicht van de meest voorkomende onderdelen van een uitvaart op een rijtje gezet met de bijhorende kosten. Belangrijk is dat deze kosten een indicatie zijn en de daadwerkelijke uitvaartkosten per uitvaart verschillen.

Zoals je ziet liggen de kosten van een crematie lager dan die van een begrafenis. De kosten van een begrafenis bedragen ongeveer tussen de 8.500 euro en 11.000 euro, terwijl je al gecremeerd kan worden vanaf een bedrag van 6.500 euro.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500

Hoeveel verzekeren?

Hoeveel verzekeren voor je uitvaart hangt dus ook voor een groot deel van van je persoonlijke wensen. Daarom is het slim om deze in kaart te brengen. Via onze uitvaartkostenmodule kan je aan de hand van een aantal simpele vragen je persoonlijke wensen in kaart brengen. Je krijgt dan meteen een idee voor welk bedrag je minimaal een verzekering moet afsluiten.

Het is aan te raden om het bedrag dat je gaat verzekeren ruim te nemen. Je wensen kunnen in de toekomst namelijk veranderen en bovendien dek je jezelf in voor prijsstijgingen in de toekomst.

Benieuwd hoeveel je moet verzekeren voor je uitvaart? Bereken het nu via onze berekentool!

Verzekerd bedrag gekozen

Weet je hoeveel verzekeren je wilt voor je uitvaart? Dan is de volgende stap een geschikte uitvaartverzekering vinden. Er zijn veel aanbieders van uitvaartverzekeringen met een ruim aanbod. Daarom kan het lastig zijn om de uitvaartverzekering te kiezen die het beste bij je past.

Uitvaartverzekering vergelijken

Op uitvaartvergelijker.nl hebben wij daarom alle verzekeraars en verzekeringen alvast voor je op een rijtje gezet. Dit zodat jij simpel en onafhankelijk alle verzekeraars kan vergelijken en de verzekering kiest die het beste aansluit je persoonlijke wensen. De uitvaartverzekering afsluiten doe je direct bij de verzekeraar die je hebt gekozen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar