Selecteer een pagina
Reken maar uit? Hoeveel kost een uitvaart? Heb je geen idee? Speel dan de RekenmaaruitvaartQuiz van Monuta – gepresenteerd door Steven Kazàn en wie weet win jij een uitvaart ter waarde van €9.000,-
Reken maar uit

Reken maar uit!

Bijna iedereen denkt wel na over geld. We sparen om onze kinderen te laten studeren, lossen onze hypotheek af of kopen een nieuwe auto. Maar hoe zit het met je begrafenis of crematie? Als je gaat uitrekenen hoeveel een uitvaart kost dan merk je dat dit aardig kan oplopen. Dit is makkelijk op te lossen door een uitvaartverzekering af te sluiten bij Monuta. Hierdoor ben je verzekerd dat je uitvaart kan worden betaald en ontzorg je jouw nabestaanden met de organisatie van je begrafenis of crematie.

Uitvaartverzekering van Monuta

Op het moment dat je een uitvaartverzekering af gaat sluiten bij Monuta dan bestaat deze altijd uit twee delen.

Natura uitvaartverzekering

Het eerste deel bestaat uit een natura verzekering. Dit is een pakket verzekering voor een compleet verzorgde uitvaart. Wanneer je komt te overlijden zal een Monuta uitvaartverzorger klaar staan voor je nabestaanden en helpen de uitvaart zo goed mogelijk organiseren. De uitvaartverzorgers van Monuta staan 24/7 voor je klaar!

Geldbedrag voor extra wensen

Naast de verzorgde uitvaart zal er een vrij te besteden geldbedrag worden uitgekeerd. Dit bedrag kunnen je nabestaanden gebruiken om de uitvaart naar eigen wens in te vullen met extra persoonlijke wensen. Een groot voordeel van de Monuta uitvaartverzekering is dat je kinderen gratis zijn meeverzekerd tot een leeftijd van 18 jaar. Let op! Je moet wel zelf de kinderen bijschrijven op je eigen uitvaartverzekering.

Uit onderzoek van NIBUD blijkt dat zeker 1 op de 3 mensen geen inschatting kan maken van de gemiddelde kosten van een uitvaart. Van de mensen die wel een inschatting kunnen maken, schat de helft de kosten voor een uitvaart lager dan 6.000 euro in. In werkelijkheid bedragen de gemiddelde kosten van een uitvaart ongeveer 7.500 euro volgens NIBUD.

Opvallend is dat ongeveer 45% van de mensen met een uitvaartverzekering onderverzekerd is. Ook voor hen loont het om de kosten voor hun uitvaartwensen eens te berekenen. Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. “Door een ludieke en luchtige Reken maar uit quiz te maken die niet alleen educatief, maar vooral ook aantrekkelijk is, hopen we dat veel mensen de quiz gaan spelen. Aan het einde hebben ze dan iets opgestoken, namelijk kennis over de verschillende kosten van een uitvaart.

bron: Monuta.nl

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar