Selecteer een pagina
Wil je een uitvaart regelen in jouw regio? Of ben je jezelf aan het oriënteren op je eigen uitvaartwensen? Doe dan de uitvaart regelen check op UitvaartVergelijker.nl voor een overzicht van de mogelijkheden. Heb je direct een uitvaartverzorger nodig? Bekijk dan direct de mogelijkheden in jouw regio!
Uitvaart regelen check

Uitvaart regelen check online op UitvaartVergelijker.nl

Wij zijn verheugd om te vertellen dat vanaf Januari 2024 we die uitvaart regelen check online hebben. Ben je op zoek naar een uitvaartverzorger, of ben je jezelf aan het oriënteren voor de wensen van je eigen uitvaart, laat onze uitvaart regelen check je helpen bij het vinden van de mogelijkheden in jouw regio! De check werkt aan de hand van 4 simpele vragen waarna je een overzicht van alle mogelijkheden in binnen jouw regio krijgt. Denk hierbij aan een lijst met uitvaartverzorgers, een overzicht van uitvaartlocaties en meer.

Wat te doen na overlijden van een dierbare?

Na overlijden van een dierbare komen er een hoop dingen op je af. Allereerst moet je aangifte doen van overlijden, ook zal er een uitvaart plaats moeten vinden, tot slot zullen alle overige zaken geregeld moeten worden. Wij hebben de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden na een overlijden voor je op een rij gezet.

Huisarts bellen (verklaring van overlijden)
!
L

Bel de huisarts bij een overlijden thuis. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum zal de arts automatisch worden geïnformeerd. De huisarts stelt een verklaring van overlijden op.

Bekijk daarna of de overledene zelf al al zaken heeft geregeld zoals;

  • Heeft de overledene zijn wensen kenbaar gemaakt aan nabestaanden, op papier of al besproken met een uitvaartondernemer?
  • Had de overledene een uitvaartverzekering of een andere financiële regeling?
  • Is er een testament of wilsbeschikking?
  • Is er een adressenlijst voor het versturen van de rouwkaarten?

Contact opnemen met een uitvaartverzorger
!
L

Hier kan de uitvaart regelen check uitkomst bieden! Wanneer je een uitvaartverzorger nodig hebt in jouw regio kan je deze met de check snel en gemakkelijk vinden.

Regel samen met de uitvaartverzorger de uitvaart
!
L

Wanneer je een uitvaartverzorger hebt gevonden komt deze naar je toe! Samen bespreek je de wensen voor de uitvaart. De verzorger gaat dan direct voor je aan de slag en neemt belangrijke voor jou uit handen zodat je in deze moeilijke periode meer tijd hebt voor rouw en samen zijn met familie.

Taken van een uitvaartverzorger

Het is de taak van de uitvaartverzorger om goed te luisteren en in een moeilijke periode rust en overzicht te bieden zodat nabestaanden zich volledig kunnen richten op het verlies in een moeilijke periode. Een uitvaartverzorger verzorgd onder andere praktische zaken zoals;

  • Aangifte van overlijden
  • Het maken van een rouwadvertentie/kaart
  • Regelen van het rouwvervoer
  • Zorgen voor een locatie
  • Organisatie van de catering

Uiteraard zal de uitvaartverzorger ten alle tijden overleggen met de nabestaanden wat de wensen zijn van de overledene en zijn of haar nabestaanden.

Vindt de uitvaartverzorger bij jou in de buurt met een vertrouwd gezicht voor een liefdevolle verzorging en een persoonlijk afscheid.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar