Selecteer een pagina

Heb je een uitvaartverzekering met indexatie? Dan zal jouw premie jaarlijks meestijgen met het prijsindexcijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hierdoor voorkom je onderverzekering en zullen jouw nabestaanden dus geen extra kosten hoeven te maken in het geval je komt te overlijden.

Indexatie uitvaartverzekering

Waarom een uitvaartverzekering met indexatie afsluiten?

Zoals je hebt gemerkt stijgen de kosten de afgelopen jaren in Nederland flink. Dit is ook het geval als het gaat om uitvaartkosten. Op dit moment kost een uitvaart gemiddeld rond €8.000,-.

Een verzekering zonder indexatie kan een hoop kosten met zich meebrengen

voorbeeld: Heb je in 2015 een uitvaartverzekering afgesloten voor een bedrag van €7.000,- dan was dat toen voldoende om de uitvaartkosten te dekken. Nu zouden je nabestaanden €1.000,- uit eigen portemonnee moeten bijbetalen. 

Door een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten voorkom je dat jouw nabestaanden extra kosten moeten maken. Dit omdat de verzekering automatisch meegroeit met de huidige kosten. Elk jaar zal jouw verzekeraar opnieuw de verzekering indexeren en de premie aanpassen aan de hand van de het prijsindexcijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Indexering Natura uitvaartverzekering

Wanneer je een natura verzekering hebt afgesloten dan is deze waardevast. Dat wil je zeggen dat de diensten die je hebt verzekerd worden uitgekeerd bij overlijden ongeacht de kosten van dat moment. Daarom worden de meeste natura uitvaartverzekeringen jaarlijks geïndexeerd. Hierdoor blijft de waarde van de verzekering altijd gelijk.

Indexering Kapitaal uitvaartverzekering

Heb je een kapitaal verzekering afgesloten (een geldbedrag) dan wordt deze in de meeste gevallen één keer per jaar geïndexeerd. Veel verzekeraars bieden bij een kapitaal verzekering ook de mogelijkheid om de indexatie aan en uit te zetten waardoor de premie niet wordt verhoogd. Dit kan echter wel leiden tot extra kosten voor je nabestaanden.

Door de stijgende uitvaartkosten is het aan te raden om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. Alle uitvaartverzekeraars in Nederland bieden een uitvaartverzekering met indexatie aan.

Indexatie niet mogelijk

Soms is indexatie van het verzekerde bedrag niet mogelijk:

 

  • Wanneer je een koopsom uitvaartverzekering hebt afgesloten
  • De polis premievrij is
  • Je alle premie voor de verzekering hebt betaald (looptijd verstreken) uiteraard blijf je wel verzekerd voor het verzekerde bedrag
  • Wanneer het verzekerde bedrag het maximum te verzekeren bedrag heeft bereikt, bij de meeste uitvaartverzekeraars is dit €20.000,- Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.
Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar