Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering voor uw kind

13 mei, 2019Uitvaartverzekeraars, Veel gestelde vragen

Tijdens een zwangerschap of als jong gezin wilt u dat uw kind het natuurlijk aan niets ontbreekt. Een uitvaartverzekering is dan waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Toch kan het enorm geruststellen om te weten dat alles goed is geregeld mocht er onverhoopt wat met uw kind of een van uw kinderen gebeuren.

Uitvaartverzekering kind

Kinderen gratis meeverzekeren

Veel uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om uw kind gratis bij te schrijven op uw eigen uitvaartpolis. U moet uw kind dan aanmelden bij de verzekeraar. Hoelang en vanaf wanneer uw kind gratis kan mee worden verzekerd is verschillend per verzekeraar. Bekijk daarom altijd de polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar. Zij helpen u dan met bijschrijven van uw pasgeboren kind.

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u uw kinderen tot 18 of 21 jaar gratis meeverzekeren. Er zijn ook aanbieders die een verzekering aanbieden met een lage kinderpremie.

Tijdens de zwangerschap

Bij veel verzekeraars kunt u vanaf week 20 van uw zwangerschap uw kinderen meeverzekeren. Bovendien is uw kind de eerste 30 tot 60 dagen na de geboorte automatisch meeverzekerd. Belangrijk om te weten is dat de dekking in deze periode soms kan variëren. Soms is dit een percentage maar er kan ook een vast bedrag worden uitgekeerd. Bekijk dus altijd de voorwaarden van uw verzekeraar.

Ongeboren kind

Een ongeboren kind is een verschrikkelijke gedachte toch moeten er bij een onverwacht overlijden een hoop zaken geregeld worden. Na 24 weken bent u verplicht om uw kind te begaven of te cremeren. Het is niet mogelijk om een eigen uitvaartverzekering af te sluiten voor een ongeboren kind. Gelukkig bent u bij de meeste verzekeraars gedekt met uw eigen polis als u 20 of 24 weken zwanger bent. Er zijn verzekeraars waarbij u moet aangeven dat u zwanger bent. Bekijk dus altijd goed de voorwaarden van uw verzekering op het moment dat u in verwachting bent.

Uitvaartverzekering is niet verplicht

In Nederland is een uitvaartverzekering voor kinderen niet verplicht, wel is het een handige verzekering. De kosten van uitvaart kunnen namelijk al snel oplopen. Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland tussen de €8000,- en €10.000,-. Dit is een flink bedrag dat niet iedereen zomaar kan betalen.

Na de geboorte

Zodra uw kind is geboren zal na een periode van 30 dagen tot 6 maanden de dekking omhoog gaan, in de meeste gevallen zelfs gelijk zijn aan uw eigen dekking. Deze dekking loopt vaak tot een leeftijd van 18 of 21 jaar.

Uitvaartverzekering kinderen afsluiten

Eigen uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten

Naast de mogelijkheid om je kinderen bij te schrijven op de eigen uitvaartpolis kunt u ook een eigen uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind. Het voordeel hiervan is dat deze polis gewoon door blijft lopen als uw kind volwassen is. Bovendien zal de premie die uw kind moet betalen als hij of zij volwassen is een stuk lager liggen.

Voorwaarden uitvaartverzekeraars

Om het voor u overzichtelijk te maken hebben wij voor u de belangrijkste voorwaarden van de vier grootste uitvaartverzekeraars van Nederland op een rij gezet. Bekijk altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar, deze kunnen namelijk veranderen met de tijd. Mocht u er toch niet uitkomen of meer informatie willen dan raden wij u aan contact op te nemen met desbetreffende verzekeraar of uw financieel adviseur.

Monuta

Kinderen gratis
tot 18 jaar

Meeverzekerd
vanaf 20 weken

Zelfde dekking
als ouders

Eigen verzekering
mogelijk*

Dela

Kinder premie
tot 25 jaar

Meeverzekerd
vanaf week 1

Dekking
nader te bepalen

Eigen verzekering
verplicht*

Yarden

Kinderen gratis
tot 21 jaar

Meeverzekerd
vanaf 20 weken

Zelfde dekking
als ouders

Eigen verzekering
mogelijk*

Ardanta

Kinderen gratis
tot 18 jaar

Meeverzekerd
vanaf week 1

Zelfde dekking
als ouders

Eigen verzekering
mogelijk*

*Het afsluiten van een eigen uitvaartverzekering voor uw kind heeft een aantal voordelen. Uw kind bouwt namelijk zelf een kapitaal op voor later. Ook zal de premie voor kinderen boven de 18 in de meeste gevallen een stuk lager uitpakken.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.