Selecteer een pagina

Levensverzekering vergelijken

21 apr, 2019Overlijdensrisico, Uitvaartverzekering

Levensverzekering vergelijken? Wij vergelijken uitvaart en overlijdensrisicoverzekeringen onafhankelijk op premie en inhoud!

Een levensverzekering afsluiten is een goede manier om uw dierbaren te beschermen tegen een inkomstenverlies bij overlijden.

Levensverzekering vergelijken

Wat is een levensverzekering?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen. De levensverzekering bestaat eigenlijk helemaal niet. Het is een naam waar een groep verzekeringen onder vallen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen verzekeringen die uitkeren bij leven, bijvoorbeeld een lijfrente en verzekeringen die uitkeren bij overlijden.

De twee bekendste vormen van levensverzekeringen die uitkeren bij overlijden zijn uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen.

Een levensverzekering afsluiten doet u op uw eigen leven of op dat van een ander, bijvoorbeeld een partner. Zodra de verzekerde komt te overlijden komt er een geldbedrag vrij. Met dit bedrag kan bijvoorbeeld de hypotheek van een woning worden afgelost. Maar ook studiekosten van kinderen en de verzorging van een uitvaart kunnen worden betaald.

Uitvaartverzekeringen

Uitvaart levensverzekering

Uitvaart levensverzekeringen zijn verzekeringen waarmee u spaart voor de kosten van een uitvaart. Dit doet u door maandelijks een premiebedrag te betalen aan een uitvaartverzekeraar.

Hoeveel premie u moet betalen hangt af van uw specifieke uitvaartwensen en het soort uitvaartverzekering dat u afsluit. Gaat u een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten wat voor soort verzekering het beste bij u past. Veel uitvaartverzekeraars bieden namelijk verschillende soorten verzekeringen aan.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal verzekering is een recht toe recht aan uitvaart levensverzekering. Bij de aanvraag van de verzekering kiest u een geldbedrag. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden op het moment dat de verzekerde komt te overlijden.De nabestaanden kunnen met het vrijgekomen geldbedrag de uitvaart naar eigen inzicht en wens organiseren.

Een voordeel van een kapitaal levensverzekering is dat nabestaanden flexibel kunnen zijn als het gaat om de invulling van de uitvaart omdat het uit te keren bedrag vrij is te besteden.

Op het moment dat u een kapitaalverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om een ruim bedrag te verzekeren. Hiermee voorkomt u dat nabestaanden tegen onverwachte extra kosten aanlopen. Ook is het aan te raden om regelmatig, bijvoorbeeld elke drie jaar te controleren of het verzekerde nog steeds voldoende is om de kosten te dekken.

Uitvaartpolis indexeren

Bij veel verzekeraars kunt u dit probleem voorkomen door uw kapitaal verzekering te laten indexeren. De verzekeraar past dan jaarlijks de premie en het verzekerde bedrag aan.

Natura uitvaartverzekering

Een tweede soort uitvaart levensverzekering is de Natura uitvaartverzekering. Bij deze vorm heeft u zelf een grote invloed op de invulling van uw eigen uitvaart. Bij aanvraag stelt u namelijk zelf een pakket van diensten en producten samen. Die worden uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde. Nabestaanden hoeven hierdoor bovendien minder te organiseren voor de uitvaart.

Het grote voordeel van een natura levensverzekering is dat u zelf grote invloed heeft op invulling van uw uitvaart omdat u bij aanvraag zelf het pakket van producten en diensten samenstelt.

Veel uitvaartverzekeraars werken samen met uitvaartverzorgers uit de regio. De verzorgers ondersteunen uw nabestaanden. Een groot voordeel hiervan is dat de verzorgers in de meeste gevallen goed op de hoogte zijn van lokale regelgeving. Ook hebben ze over het algemeen goede contacten met begraafplaatsen en uitvaartcentra.

 

Keuze uit pakketten

Veel uitvaartverzekeraars bieden een ruim aanbod van kant en klare pakketten aan. Bij veel aanbieders kunt u deze pakketten bovendien naar eigen wens aanpassen.

Overlijdensrisico levensverzekeringen

Een andere bekende vorm van een levensverzekering is een overlijdensrisicoverzekering. Samen met uw partner kiest u een bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. U betaald gedurende een vast afgesproken periode een maandelijkse premie.

Overlijdensrisicoverzekeringen worden over het algemeen afgesloten op twee levens.

Mocht u of uw partner komen te overlijden tijdens de looptijd van de levensverzekering zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd. Het vrijgekomen bedrag van de levensverzekering kan gebruikt worden om inkomstenverlies te compenseren.

Overlijdensrisicoverzekeringen

Verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Het belangrijkste verschil tussen een overlijdensrisico levensverzekering en uitvaartverzekering is dat bij een uitvaartverzekering de kosten voor de daadwerkelijke uitvaart worden gedekt.

Een uitvaart levensverzekering is een unieke verzekering. Het is de enige verzekering waarvan zeker is dat deze bij overlijden zal uitkeren.

Een overlijdensrisicoverzekering heeft daarin tegen altijd een een einddatum. Enkel en alleen als je binnen de duur van de verzekering komt te overlijden zal de overlijdensrisico levensverzekering uitkeren.

Uitvaart levensverzekering

  • Dekking voor de kosten van een uitvaart
  • Verzekering loopt levenslang
  • Uitkering gegarandeerd

Overlijdensrisico levensverzekering

  • Af te sluiten op meerdere levens
  • Dekking bij overlijden
  • Verzekering keert alleen uit tijdens looptijd
  • Kan gekoppeld worden aan een hypotheek

 

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.