Selecteer een pagina

Veel uitvaartverzekering laat opgemerkt door nabestaanden. Jaarlijks worden er wel duizenden uitvaartverzekeringen pas opgemerkt als nabestaanden hiernaar vragen. Dit blijkt uit een rondgang van NU.nl langs verschillende uitvaartverzekeraars.

Uitvaartverzekeringen laat opgemerkt
Via een wetvoorstel werkt de overheid aan een systeem waar er bij een overlijden automatisch een bericht wordt gestuurd naar uitvaartverzekeraars. Tot op heden is het zo dat nabestaanden zelf achter vergeten verzekeringen aan moeten gaan.

Het voornamelijk om kapitaal uitvaartverzekeringen waar een eenmalig bedrag is ingelegd dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Omdat er niet maandelijks een premiebedrag wordt betaald is het vaak voor nabestaanden onduidelijk of er een dergelijke polis aanwezig is.

Het verbond van verzekeraars bevestigt dat in de afgelopen jaren er zeker 20.000 polissen zijn uitgekeerd nadat er aan de bel werd getrokken. Uitvaartverzekeraars proberen zelf ook oude polissen te ontdekken. Woordvoerder van Dela Martijn van de Koolwijk geeft aan dat Dela bijvoorbeeld contact probeert op te nemen als de premie niet kan worden afgeschreven of een ledenblad retour wordt gestuurd.

Yarden dat recent is overgenomen door Dela heeft wel veel premievrije kapitaal verzekeringen. Wekelijks worden we dan ook wel gebeld door nabestaanden over begeleiders aldus de verzekeraar.

Naast het bellen van verzekeraars heeft het verbond van verzekeraars ook een website; vanatotzekerheid.nl. Op deze website kan je kijken of er ergens nog een polis aanwezig is. In 2021 deden ongeveer 8000 mensen hier een aanvraag. Bij zeker de helft van de aanvragen bleek er nog een niet uitgekeerde verzekering aanwezig te zijn.

Het verbond van verzekeraars bevestigt dat in de afgelopen jaren er zeker 20.000 polissen zijn uitgekeerd nadat er aan de bel werd getrokken.

Veel uitvaartverzekeringen laat opgemerkt nog tientallen tot honderden euro’s waard

Ook Ardanta, de tweede grote uitvaartverzekeraar van Nederland heeft veel oude polissen die laat worden opgemerkt. Bij de vergeten polissen, die in veel gevallen meer dan tientallen jaren oud zijn gaat het vaak om kleine bedragen. Zo gaat het vaak om tientallen tot een paar honderd euro. Ook Ardanta controleert via openbare bronnen of de polishouders overlijden zijn. Volgens woordvoerder Rosanne de Boer heeft een klein bedrag vaak veel emotionele waarde voor de nabestaanden. Wat een extra motivatie is om zich hiervoor in te zetten.

Bron: Nu.nl

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar