Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar een geschikte uitvaartverzekering? Maar zie je door de bomen het bos niet meer vanwege de vele aanbieders? Geen probleem! Populaire uitvaartverzekeringen vergelijken doe je simpel en onafhankelijk op UitvaartVergelijker.nl

Populaire uitvaartverzekeringen vergelijken
Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 1 maart 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)

 

Welke type uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende type uitvaartverzekeringen. De meest gebruikelijke zijn:

Kapitaal uitvaartverzekering

Kapitaal

Een kapitaalverzekering, soms ook wel verzekering in geld genoemd, keert na overlijden een een vooraf afgesproken geldbedrag uit aan nabestaanden. Die kunnen dit bedrag volledig naar eigen wens besteden. De premie voor een kapitaal verzekering is afhankelijk van het verzekerd bedrag en de leeftijd waarop je de verzekering afsluit.
Natura uitvaartverzekering

Natura

De Naturaverzekering is een pakketverzekering waarvan de producten en diensten die worden uitgekeerd vooraf zijn vastgelegd. In het geval van overlijden zal de uitvaart worden georganiseerd door een aangesloten uitvaartondernemer van de uitvaartverzekeraar waarbij je bent verzekerd. 

Combinatie uitvaartverzekering

Combinatie

Bij de combinatieverzekering zijn de belangrijkste zaken verzekerd via een naturaverzekering.

Daarnaast is er een aanvullend geldbedrag beschikbaar via een kapitaalverzekering voor persoonlijke uitvaartwensen van je nabestaanden. 

In Nederland zijn er heel wat verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. Om het een beetje overzichtelijk voor je te maken hebben we de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars voor je op een rijtje gezet. Populaire uitvaartverzekeringen vergelijken doe je simpel en onafhankelijk op basis van premie en inhoud.

Populaire uitvaartverzekeraars

Monuta

Monuta is één van de grootste aanbieders van uitvaartverzekeringen in Nederland. De verzekeringen zijn gebaseerd op een pakket van diensten en producten voor een verzorgde uitvaart met daar bovenop een vrij te besteden bedrag.

Bij Monuta ben je levenslang verzekerd en kan je een uitvaartverzekering afsluiten vanaf je 18e tot aan je 74e levensjaar. Je betaalt ook levenslang je premie en er is jaarlijks een update van je premie mogelijk. Je kunt je verzekeren vanaf €6.500 tot €15.000,- euro. Van dit bedrag is €2.000,- euro gereserveerd voor de uitvaartverzorger waardoor je minimaal een vrij te besteden bedrag van €4.500 te beschikking hebt. Bij Monuta zijn kinderen tot 18 jaar bovendien gratis meeverzekerd.

De Monuta uitvaartverzekering bestaat uit twee onderdelen; de volledig verzorgde uitvaart door een uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag voor persoonlijke wensen.

De DELA Uitvaartverzekering garandeert bij overlijden een bedrag voor een geheel verzorgde uitvaart. Als u komt te overlijden neemt de uitvaartverzekeraar de nabestaanden alle zorg uit handen en regelt de uitvaart volgens uw wensen.

Dela

Een andere bekende verzekeraar in Nederland is Dela. Bij Dela kan je voor zowel een kapitaal als een natura verzekering kiezen. Ook wel het Dela uitvaartplan genoemd. Je kiest zelf een pakket van producten en diensten die worden uitgekeerd bij overlijden. Aanvullend kan je een vrij te besteden bedrag verzekeren voor extra persoonlijke wensen.

Wanneer je een Dela uitvaartplan kiest ben je verzekerd van de hulp van een lokale uitvaartverzorger. Deze helpt je onder andere met de aangifte van overlijden, het regelen van de overlijdensakte, het opbaren en het vervoer van de overledene en een uitgebreide nabestaandenzorg.

Ardanta

Een derde populaire uitvaartverzekering is die van Ardanta. De uitvaartverzekeraar is al meer dan 50 jaar een betrouwbare verzekeraar in Nederland. Bij Ardanta kan je enkel een Kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Je kiest een bedrag waarvoor je je wilt verzekeren en betaalt hiervoor maandelijks een premie. Wanneer je komt te overlijden zal er een geldbedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden waarmee ze de uitvaart kunnen betalen. Ook is het mogelijk om een verzekering te kiezen waarbij het vrijgekomen bedrag direct wordt uitgekeerd aan een aangesloten uitvaartverzorger die hiermee de uitvaartkosten kan betalen. Bij Ardanta zijn kinderen tot 18 jaar bovendien gratis meeverzekerd.

Het voordeel van de Ardanta uitvaartverzekering is dat je deze volledig naar persoonlijke wensen kunt samenstellen en zelf kan bepalen wie de uitvaart verzorgt omdat je een vrij te besteden geldbedrag krijgt uitgekeerd.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar