Selecteer een pagina

Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger in uw regio. Via uw uitvaartverzekeraar kunt u een uitvaartverzorger aangewezen krijgen. Soms heeft u al een voorkeur voor een bekende uitvaartverzorger of een vrije keuze via uw uitvaartverzorger. Via onze partner kunt u hier offertes aanvragen en vergelijken.

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis & vrijblijvend offertes van 5 uitvaartverzorgers

Vergelijk uitvaartverzorgers
Deze module wordt mogelijk gemaakt door onze partner Offerte.nl. Uitvaartvergelijker.nl verwerkt op geen enkele wijze uw persoonlijke gegevens!

De uitvaartkosten

Wat zijn de kosten van een uitvaart, is een veel gestelde vraag. Het regelen van een begrafenis of crematie kost veel geld, maar is ook afhankelijk van de wensen. De keuze van de uitvaartverzorger en de wensen omtrent rouwkaarten, de plechtigheid, de kist en hoe de catering wordt ingevuld. Een gemiddelde uitvaart kost zo’n EUR 8.000,- . Er zit een verschil tussen de prijs van een begrafenis en een crematie. De kosten kun je verzekeren middels een uitvaartverzekering. Hieronder kun je de eventuele kosten van je uitvaart berekenen.

Kostenoverzicht

Hieronder vindt u een overzicht kostenoverzicht van onderdelen van een uitvaart. Wij wijzen u erop dat deze kosten een indicatie zijn en de daadwerkelijke kosten per uitvaart zullen verschillen. De kosten voor een crematie liggen iets lager dan de uitvaartkosten bij een begrafenis. De kosten van een begrafenis bedragen ongeveer tussen de € 8.500 en € 11.000 terwijl u zichzelf al kan laten cremeren vanaf een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000 euro!

[table id=1 /]

Soorten uitvaartverzekeringen

Je kunt ervoor kiezen om een uitvaart te financieren met een uitvaartverzekering of met eigen geld. Met een uitvaartverzekering verzeker je jezelf tegen de kosten van een begrafenis of crematie. Mocht je zelf geen spaargeld hebben om de uitvaart te betalen is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je hebt verschillende soorten uitvaartverzekeringen.

Natura verzekering

Wanneer je kiest voor een natura verzekering wordt er maandelijks een premie betaald. Bij deze verzekering wordt geen geldbedrag verzekerd. De uitvaartverzekeraar keert bij overlijden een bedrag uit in de vormen van diensten. Het voordeel van deze verzekering is de hoge mate waarin alles voor de nabestaanden wordt geregeld. Een nadeel is dat je relatief weinig vrijheid hebt om je uitvaart naar eigen invulling te bepalen. Voor specifieke wensen moet vaak worden bijbetaald.

Kapitaal verzekering

De kapitaalverzekering geeft meer vrijheid bij de invulling van de uitvaart. Je zit niet vast aan een pakket, zoals bij een naturaverzekering. Je kunt zelf een uitvaartondernemer kiezen en de uitvaart kan makkelijker persoonlijker worden gemaakt. Voor veel mensen is deze hogere mate van vrijheid de reden om een kapitaalverzekering af te sluiten. Voordat je een kapitaalverzekering afsluit wordt er een bepaald bedrag vastgesteld dat wordt uitgekeerd bij overlijden.

Combinatie verzekering

Dit is een combinatie van bovenstaande verzekeringen. Je kunt gebruik maken van de diensten en er is ook een vrij bedrag voor de invulling van de eigen wensen.

De keuze van je uitvaartverzekering bepaalt dus in grote mate welke kosten worden gedekt bij een uitvaart. Wij adviseren daarom om jezelf goed in te lezen en op tijd te beginnen met sparen of het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Vrijblijvende prijsopgave

Ben u op zoek naar een offerte van een uitvaartondernemer. Via de bovenstaande module van onze partner ontvangt u eenvoudig vrijblijvend offertes van uitvaartverzorgers. Deze kunt u rustig vergelijken met eventuele offerte van uw bekende uitvaartverzorger.