Selecteer een pagina

Vanaf 2020 zullen de uitvaartkosten bij Yarden toenemen met 2 procent. De verhoging komt onverwacht aangezien Yarden binnenkort wordt overgenomen door Dela en de belofte is gemaakt dat de komende 10 jaar de uitvaartkosten niet zullen stijgen. De stijging komt er nu toch melde het consumentenprogramma Radar onlangs.

Uitvaartkosten Yarden omhoog

2 procent stijging van uitvaartkosten betekent dat bij een uitvaartverzekering van €10.000,- de kosten zullen stijgen met €200,-. De stijging zal gelden voor ongeveer 380.000 uitvaartverzekeringen.

Overname van Dela nog niet afgerond

Radar treft mogelijk iets te vroeg conclusies aangezien de overname nog niet helemaal rond is. De toezichthouders moeten deze namelijk nog goedkeuren. Zolang de overname nog niet rond is mag Yarden de uitvaartkosten gewoon verhogen. Nog niet bekend is of de kostenstijging wordt teruggedraaid zodra de overname is afgerond.

Op het moment dat de overname is goedgekeurd en is afgerond mogen de premies de eerst komende 10 jaar niet stijgen. Dat zou betekenen dat iedereen die een Yarden uitvaartverzekering heeft tot 2029 geen premiestijgingen mag krijgen.

Dela neemt noodlijdend Yarden over

Dela neemt Yarden over. Door de overname groeit Dela uit tot de grootste Nederlandse uitvaartverzekeraar met ruim 5 miljoen verzekerden. De samensmelting van de twee bedrijven zal uiterlijk in 2022 worden afgerond. Door de overname zullen er volgens Dela helaas wel ontslagen vallen op het hoofdkantoor van Yarden. Lees verder

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar