Selecteer een pagina

Op het moment dat u of uw partner plots komt te overlijden kan er een inkomstenterugval ontstaan. Hierdoor kan het voorkomen dat vaste lasten zoals hypotheekkosten niet meer kunnen worden betaald. Dit kunt u voorkomen door een nabestaandenverzekering af te sluiten. Er wordt dan een geldbedrag uitgekeerd bij overlijden binnen de vastgestelde looptijd van de verzekering.

Nabestaandenverzekering
Allianz OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 70,-

Premie betaling
per maand

€ 5,17

Nationale Nederlanden OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 45,-

Premie betaling
per maand

€ 5,36

PC uitvaart

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,37

Reaal-ORV

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie looptijd
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 69,-

Premie betaling
per maand

€ 5,38

Dela-OVR

Bedrag uitkering
€ 100.000,-

Premie periode
30 jaar

Eenmalige kosten
€ 19,20

Premie betaling
per maand

€ 5,97

Premie van de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op een bedrag van € 100.000 met een periode van 30 jaar bij een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 1-1-1993). Je kiest na het vergelijken bij welke verzekeraar je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij je door naar de website van de aanbieder

Bij een nabestaandenverzekering wordt er voor één bepaalde tijd een maandelijkse premie afgeschreven. Het verzekerd bedrag wordt enkel uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering.

Wat is een nabestaandenverzekering?

Als u een partner heeft dan betaald u in de meeste gevallen samen de kosten van het dagelijks leven. Om te voorkomen dat een van u beide in financiële problemen komt bij het overlijden van de partner kunt u een nabestaandenverzekering afsluiten. Deze verzekering, ook wel overlijdensrisicoverzekering genoemd dekt de financiële schade waardoor kosten zoals die van de hypotheek kunnen worden doorbetaald. Belangrijk om te weten is dat een overlijdensrisicoverzekering altijd wordt afgesloten voor een bepaalde periode en enkel wordt uitgekeerd bij overlijden binnen deze periode.

Soorten nabestaandenverzekeringen

Er zijn drie vormen van een nabestaandenverzekering. Hieronder vindt u een korte omschrijving van de drie verschillende soorten.

Gelijkblijvende nabestaandenverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering verzekerd u een vast bedrag per maand voor een vast premiebedrag. Het verzekerde bedrag en het uitgekeerde bedrag blijven gedurende de gehele periode gelijk.

Annuitair Dalende nabestaandenverzekering

Bij de annutiar dalende variant verzekerd u een geldbedrag dat jaarlijks tijdens de looptijd daalt. De premie bij een annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering staat vast. Het verzekerde bedrag daalt wel ieder jaar, daarom zijn de laatste jaren vaak premievrij. Deze vorm is vooral interessant op het moment dat u een huis heeft gekocht met een hypotheek en de verzekering hieraan koppelt.

Lineair dalende nabestaandenverzekering

Bij de lineair dalende nabestaandenverzekering daalt het verzekerde bedrag elk jaar gelijkmatig. De lineair dalende variant is daarom ook erg geschikt voor ouderen en is bovendien vaak de meest goedkoopste vorm van een nabestaandenverzekering.

Een belangrijk kenmerk is dat de de verzekering kan worden gekoppeld aan een hypotheek. Wanneer u een koopwoning met hypotheekschuld heeft kan uw partner deze aflossen met het vrijgekomen bedrag van de nabestaandenverzekering.

Nabestaandenverzekering afsluiten

Op het moment dat u een een overlijdensrisicoverzekering wilt gaan afsluiten zal de verzekeraar uw premie berekenen. De premie hangt onder andere af van uw leeftijd, inkomen, de looptijd van de verzekering en uw gezondheid. Vaak worden deze vragen vooraf gesteld en zult u moeten wachten op acceptatie voordat u de verzekering definitief kunt afsluiten.

Voordat u een verzekering gaat afsluiten is het dus goed om aanbieders te vergelijken. Door aanbieders te vergelijken zorgt u ervoor dat u de verzekering afsluit die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie.