Selecteer een pagina

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis en heeft ook financiële consequenties. Een uitvaart kost geld, gemiddeld zo’n € 8.000,-. Niet iedereen heeft dit bedrag liggen. Een uitvaartverzekering is de beste hulp die je je nabestaanden kunt geven. Door maandelijks een klein bedrag te storten, heb je de zekerheid dat de kosten voor je uitvaart gedekt zullen worden. Met een uitvaartverzekering kun je een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren. Het is ook mogelijk om de verzekering de dag te laten organiseren.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren. Het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen, zowel financieel als organisatorisch.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Veelgestelde vragen

Wat is een uitvaartverzekering?

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaart is een kostbare aangelegenheid waarvan de kosten kunnen oplopen tot wel €10.000,-. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat de nabestaanden geen financiële zorgen ervaren wanneer u overlijdt.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. De uitvaart wordt ingericht naar de persoonlijke wensen van de overledene en in samenspraak met de nabestaanden.

Welke type uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende type uitvaartverzekeringen. De meest gebruikelijke zijn een Natura en een Kapitaal verzekeringen, of een combinatie van een Natura en Kapitaalverzekering. Dit wordt vaak ook de Natura Sommen verzekering genoemd. Lees hier meer over de verschillende type verzekeringen.

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisico- en een uitvaartverzekering?

Bij een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart zelf gedekt. Deze verzekering loopt levenslang, dus tot overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je nabestaanden. Bijvoorbeeld zodat zij de hypotheekschuld kunnen aflossen als jij er niet meer bent of andere kosten die doorbetaald moeten kunnen worden. Een overlijdensrisicoverzekering heeft een einddatum. Alleen als je tijdens de duur van de verzekering komt te overlijden, zal de verzekeraar uitkeren.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering beschermt nabestaanden tegen eventuele financiële problemen als u komt te overlijden. Wanneer u of uw partner komt te overlijden is het door inkomensterugval niet altijd mogelijk om de lopende vaste lasten te betalen. Bij een overlijdensrisicoverzekering betaalt u gedurende een vooraf afgesproken aantal jaren een maandelijkse premie. Het verzekerd bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering. Er zijn 3 soorten verzekeringen: de Gelijkblijvende Overlijdensrisicoverzekering, de Annuitair Dalende Overlijdensrisicoverzekering en de Lineair Dalende Overlijdensrisicoverzekering.

Kan een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld worden aan een hypotheek?
Een overlijdensrisicoverzekering kan worden gekoppeld aan een hypotheek. Hiermee zorgt u ervoor dat uw partner in het huis kan blijven wonen. In dit geval wordt een deel van de hypotheek na het overlijden afgelost aan de geldverstrekker. Uw hypotheekverstrekker of verzekeringsadviseur kan hier meer over vertellen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen o.a. op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren (geld, verzorgde uitvaart of combinatie). Op deze factoren kunt u eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken.

Wilt u een daadwerkelijke offerte opvragen en uw uitvaartverzekering laten berekenen door één van de aanbieders? Dan klikt u eenvoudig door naar de website van de betreffende aanbieder. Hier kunt u vervolgens op basis van uw wensen en uw huidige leeftijd een premie laten berekenen en die per mail naar u toe laten sturen. Voor koopsom én natura!

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder. Wanneer u de uitvaartverzekering gaat afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar.