Uitvaartverzekering

70% heeft een Uitvaartverzekering! Een begrafenis of crematie kost gemiddeld zo’n €8.000 kost. Zonder uitvaartverzekering belast u uw nabestaanden met deze hoge uitvaartkosten. Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling.


LAAGSTE PREMIE 

Premie per maand 
6,95  

Mijn Laatste Wens


Verzekerd bedrag
 8.000  


Premie periode

tot 85 jaar

 Totale premie inleg

4.996    

Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd


BEST GETEST

Premie per maand 
8,07   

UitvaartPlan Plus


Verzekerd bedrag
 8.750   Premie periode

Levenslang

 Totale premie inleg
 5.652  

Lage kinderpremie tot 25 jaarPremie per maand
8,27 

Uitvaart Plus


Verzekerd bedrag
8.500 


Premie periode

tot 85 jaar

 Totale premie inleg
5.860  

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerdPremie per maand
8,59 

Ardanta 8000


Verzekerd bedrag
8.000 


Premie periode

tot 80 jaar

 Totale premie inleg
5.698  

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerdPremie per maand
9,52  

Regio afhankelijk

Stel Samen


Verzekerd bedrag
8.000 


Premie periode

tot 80 jaar

 Totale premie inleg
5.913  

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd 


Uitvaartverzekering vergelijken wij op basis van inhoud en premie, gebaseerd op een leeftijd van 25 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1993). Laatst bijgewerkt: 7 februari 2018.

 

Uitvaartverzekering afsluiten

Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten dan is het verstandig om vooraf eerst de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Een uitvaartverzekering is namelijk geen verzekering waarbij u na een aantal jaar overstapt naar een andere verzekeraar. Als het goed is sluit u de begrafenisverzekering maar één keer in uw leven af. U wilt zich verzekeren bij een betrouwbare uitvaartverzekeraar, waarbij de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn en u er vertrouwen in heeft dat alles goed geregeld wordt. Het afsluiten van een begrafenisverzekering is niet verplicht. Echter wilt u waarschijnlijk niet dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven.

Uitvaartverzekering vergelijken

De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een begrafenisverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart organiseren. Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen o.a. op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren (geld, verzorgde uitvaart of combinatie).

Uitkeren in kapitaal

Bij een kapitaalverzekering krijgt de nabestaande een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden de begrafenis te organiseren.

Uitkeren in Natura

Bij een uitkering in natura wordt er een pakket aan diensten uitgekeerd. De uit te keren diensten zijn in de uitvaartpolis beschreven. Wilt u afwijken van de in de polis benoemde diensten, zullen deze apart gefactureerd worden.

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie verzekering is een verzekering waarbij je diensten en een bedrag voor de uitvaart verzekert. Hierbij kunnen de nabestaanden zelf bedenken met welke uitvaartverzorger er zaken gedaan worden en hoe de uitvaart er precies uit zal zien. Deze verzekering kan handig zijn als je naast het standaard pakket ook een persoonlijke noot aan de plechtigheid wilt toevoegen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de berekening van onze vergelijking, kunt u onze werkwijze bekijken. Dit hoe wij uitvaartverzekeringen vergelijken.