Uitvaartverzekering vergelijken op premie en inhoud!

70% heeft een uitvaartverzekering
Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Om het voor u overzichtelijk te maken kunt u op uitvaartvergelijker.nl simpel en eenvoudig de meest toonaangevende en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken op premie en inhoud. Wij hebben bovenaan voor u alvast de meest populaire verzekeringen samengesteld waarmee u direct naar de gekozen uitvaartverzekeraar gaat. Wilt u eerst meer informatie? Dan kunt u natuurlijk ook gebruik maken van onze uitgebreide vergelijkingstabel.

Waarom een uitvaartverzekering?

Een begrafenis of crematie kost gemiddeld zo’n €8.000 kost. Zonder uitvaartverzekering belast u uw nabestaanden met deze hoge uitvaartkosten. Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling.

Alle Uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Uitvaartverzekeringen vergelijken is dus altijd verstandig.


Wat voor uitvaartverzekering afsluiten?

Uitvaartverzekeraars bieden verschillende soorten verzekeringen aan die deze kosten dekken. Het is raadzaam om uw uitvaartwensen in kaart te brengen zodat u kunt bepalen welke begrafenispolis het beste aansluit op uw persoonlijke wensen.

Verzorgde uitvaart

Wilt u graag dat uw nabestaanden niet worden belast met de organisatie van uw uitvaart? Dan is een Natura uitvaartverzekering een goede keuze. Bij een natura uitvaartverzekering stelt u naar eigen smaak een pakket op van producten en diensten voor een compleet verzorgde uitvaart op.

Vrij te besteden bedrag

Op het moment dat u liever een vast geldbedrag uitgekeerd krijgt dan kunt u beter kiezen voor een Kapitaal uitvaartverzekering. Wanneer u komt te overlijden zal een van te voren vastgelegd geldbedrag worden uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens organiseren.

Bij veel verzekeraars kunt u ook kiezen voor een combinatieverzekering. In dit geval zal naast een pakket van producten en diensten ook een geldbedrag worden uitgekeerd. Het extra geldbedrag kan voor aanvullende persoonlijke wensen worden gebruikt.

Hoeveel verzekeren?

Hoeveel u moet verzekeren verzekeren voor uw uitvaart is mede afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Aangezien een uitvaart op verschillende manieren kan plaatsvinden is het slim om uw persoonlijke wensen op papier te zetten en de kosten hiervan te bekijken. Wilt u bijvoorbeeld begraven worden? Dan zult u een hoger bedrag moeten verzekeren dan wanneer u kiest voor een simpele crematie.

In het geval dat u zich gaat verzekeren is het raadzaam om het bedrag dat u gaat verzekeren ruim te nemen, aangezien de kosten van uw wensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kunt u dit voorkomen.

Benieuwd hoeveel u moet verzekeren voor uw uitvaart? Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw uitvaartwensen invullen en de kosten hiervan bekijken.

Mijn uitvaartkosten berekenen

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten dan is het verstandig om vooraf eerst de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Een uitvaartverzekering is namelijk geen verzekering waarbij u na een aantal jaar overstapt naar een andere verzekeraar. Als het goed is sluit u de begrafenisverzekering maar één keer in uw leven af. U wilt zich verzekeren bij een betrouwbare uitvaartverzekeraar, waarbij de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn en u er vertrouwen in heeft dat alles goed geregeld wordt. Het afsluiten van een begrafenisverzekering is niet verplicht. Echter wilt u waarschijnlijk niet dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven.

De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een begrafenisverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart organiseren. Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen o.a. op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren (geld, verzorgde uitvaart of combinatie). Wilt u meer weten over de berekening van onze vergelijking, kunt u onze werkwijze bekijken.


Eenvoudig
Eenvoudig vergelijken op dekking en premie
Onafhankelijk
De verzekering uitzoeken die bij je past zonder extra kosten
Betrouwbaar
Overzicht van de meest gekozen betrouwbare verzekeraars.

VerzekeraarOmschrijving
BedragPremie Premie betaling
Yarden UitvaartverzekeringMijn Laatste Wens
Vrije keuze (8.000,-)
8.000,-€ 6,95
- Tot 85 jaar
- Totale inleg: 5.025,-
- Kinderen t/m 21 jaar gratis
Bekijken
39% gekozen
Monuta UitvaartverzekeringUitvaart Flexibel
Verzorgde uitvaart (4.500,-)
Vrij te besteden (3.500,-)
8.000,-€ 7,67
- Tot 85 jaar
- Totale inleg: 5.522,-
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
31% gekozen
DELA UitvaartverzekeringUitvaartPlan Plus
Verzorgde uitvaart (5.750,-)
Vrij te besteden (3.000,-)
8.750,-€ 8,36- Premie levenslang
- Totale inleg: 5.810,-
- Kinderpremie t/m 25 jaar
Bekijken
27% gekozen
Ardanta uitvaartverzekeringArdanta 8000
Kapitaalverzekering
Vrij te besteden (8.000,-)
8.000,-€ 8,62
- Tot 80 jaar
- Totale inleg: 5.762,-
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
2% gekozen
Nuvema uitvaartverzekeringNuvema Stel Samen
Regio afhankelijk
Verzorgde uitvaart (8.250,-)
8.000,-€ 9,26
- Tot 80 jaar
- Totale inleg: 6.112,-
- Kinderen t/m 18 jaar gratis
Bekijken
1% gekozen
Laatst bijgewerkt: 14 januari 2019
Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1994)

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl