Uitvaartverzekering

Op zoek naar een uitvaartverzekering die de kosten van uw uitvaart dekt? Op UitvaartVergelijker.nl kunt u de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars onafhankelijk vergelijken zodat u altijd de uitvaartverzekering vindt die het beste aansluit op uw persoonlijke wensen.

Ruim 70 procent van Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten.

Meest gekozen

Natura verzekering

Verzekerd bedrag
€ 9.500

Premie p/m
6,70

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt alle kosten rondom een begrafenis of crematie. Net zoals bij de meeste verzekeringen betaald u voor een uitvaartverzekering maandelijks een premiebedrag. Bij het overlijden van de verzekerde wordt de uitvaart verzorgd of zal er een geldbedrag uitgekeerd worden waarmee nabestaanden de uitvaart zelf kunnen organiseren.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering sluit u niet af voor zichzelf maar voor uw nabestaanden. Op het moment dat u komt te overlijden wilt u dat zei op een goede manier afscheid van uw kunnen nemen. De verzekering is in deze zin dan ook een bijzondere verzekering. Het is namelijk de enige verzekering waarvan zeker is dat deze ooit gaat uitkeren.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

Allereerst is het goed om te weten dat een uitvaartverzekering in Nederland geen verplichte verzekering is. Wanneer u over voldoende financiële middelen beschikt kunt u altijd zelf sparen voor uw uitvaart.

Op het moment dat u zelf niet voldoende spaargeld heeft of dit voor andere doeleinden wilt gebruiken dan is een uitvaartverzekering een nuttige verzekering om af te sluiten.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Een uitvaart In Nederland kost gemiddeld rond de 8000 euro. Het belangrijkste doel van een uitvaartverzekering is om deze kosten te dekken, zodat uw nabestaanden geen financiële gevolgen hiervan ondervinden. Goed om te weten is bovendien dat een uitvaart niet voor iedereen hetzelfde kost. De daadwerkelijke kosten van een uitvaart zijn ten alle tijden afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen. Over het algemeen is in Nederland een begrafenis iets duurder dan een crematie.

Een begrafenis in Nederland kost gemiddeld tussen de € 8.500,- en € 11.000,- terwijl u zichzelf al kan laten cremeren vanaf een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000 euro! Wij wijzen u erop dat deze kosten een indicatie zijn en de daadwerkelijke kosten kunnen verschillen.

Hoeveel verzekeren?

Wilt u een verzekering afsluiten maar heeft u geen idee voor welk bedrag u zich moet verzekeren? Geen probleem. U kunt uw persoonlijke uitvaartkosten berekenen met onze uitgebreide module. Hierdoor krijgt u een goed beeld welk bedrag u minimaal moet verzekeren op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Het is aan te raden om het bedrag dat u gaat verzekeren ruim te nemen. Dit omdat de kosten van uw persoonlijke wensen met de jaren kunnen toenemen.

Uitvaartkosten berekenen
Uitvaartkosten berekenen

Hoeveel verzekeren?

Wilt u een verzekering afsluiten maar heeft u geen idee voor welk bedrag u zich moet verzekeren? Geen probleem.

U kunt uw persoonlijke uitvaartkosten berekenen met onze uitgebreide module. Hierdoor krijgt u een goed beeld welk bedrag u minimaal moet verzekeren op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Het is aan te raden om het bedrag dat u gaat verzekeren ruim te nemen. Dit omdat de kosten van uw persoonlijke wensen met de jaren kunnen toenemen.

Het soort verzekering kiezen?

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is een belangrijk om te weten dat u kunt kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Uitvaartverzekeraars bieden namelijk verschillende soorten verzekeringen aan.

Natura uitvaartverzekering

Een veel afgesloten vorm van een uitvaartverzekering is de Natura uitvaartverzekering. Bij dit type verzekering krijgt u geen geldbedrag uitgekeerd maar word er een pakket van producten en diensten geleverd. Zelf heeft u grote invloed op de invulling van uw uitvaart omdat u vooraf het pakket van producten en diensten opstelt dat zal worden uitgekeerd bij overlijden. Daarnaast worden nabestaanden niet belast met organisatie van de uitvaart

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering in geld. U kiest een bedrag waar u zich voor wil verzekeren en betaald hiervoor maandelijks een premie. Bij overlijden zal de verzekeraar het bedrag uitkeren aan uw nabestaanden. Zij kunnen uw uitvaart naar eigen wens organiseren.

Combinatie uitvaartverzekering

Steeds meer uitvaartverzekeraars bieden ook een combinatie uitvaartverzekering aan. Er wordt dan een verzekering opgesteld bestaande uit een combinatie van een pakket van producten en diensten met daarbij een extra vrij te besteden geldbedrag. Dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden naar eigen wens besteden.

Soms verward men een overlijdensrisicoverzekering met een uitvaartverzekering. Bij een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart zelf gedekt. Deze verzekering loopt levenslang, dus tot overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering heeft een einddatum. Alleen als je tijdens de duur van de verzekering  komt te overlijden, zal de verzekeraar uitkeren.

Uitvaartverzekeraars

Op uitvaartvergelijker.nl vergelijken wij de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Wij vergelijken uitsluitend aanbieders van uitvaartverzekeringen waar je de verzekering online kunt afsluiten. Wij vergelijken de verzekering van de verzekeraars op premie en inhoud.

Monuta

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is één van de grootste uitvaartverzekeraars. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wil Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA

DELA is ook één van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. De verzekeraar hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekeringen bieden goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service en is meermaals als beste getest.

Uitvaartverzekering vergelijken

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is een belangrijke stap. Een uitvaartverzekering is namelijk geen verzekering waarbij u na een aantal jaar overstapt naar een andere verzekeraar. U wilt zich goed verzekeren bij een betrouwbare uitvaartverzekeraar, waarbij de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn. Ook wilt u er op kunnen vertrouwen dat alles rond uw uitvaart goed geregeld wordt.

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u maar één keer in uw leven. Het is daarom belangrijk om verzekeraars goed te vergelijken voordat u definitief een uitvaartverzekering afsluit.

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
tot 85 jaar

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 10,01

Niet beschikbaar
Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 11,60

Twenthe uitvaartverzekering

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden 
n.v.t.

Premie looptijd
tot 65 jaar

Soort verzekering
Natura sommen

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 13,68

Niet beschikbaar
De laatste eer

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Premie looptijd
Levenslang

Soort verzekering
Kapitaal verzekering

Kinderpremie
n.v.t.

€ 14,23

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 3 mei 2024. Top 3 Gebaseerd op een kapitaalverzekering en Top 4 Gebaseerd op een kapitaalverzekering of Natura verzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)

Wilt u meer informatie over het afsluiten of over de berekening omtrent het vergelijken van uitvaartverzekeringen, bekijk onze werkwijze. De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.