Selecteer een pagina

Combinatie uitvaartverzekering vergelijken

Een combinatie uitvaartverzekering is een verzekering die is opgebouwd uit een combinatie van twee vormen van een uitvaartverzekering, namelijk de natura verzekering en de kapitaal verzekering. Deze combinatie wordt ook wel de natura sommen verzekering genoemd.

Wanneer u heeft besloten een uitvaartverzekering af te sluiten is het raadzaam om alle aanbieders te vergelijken. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verzekeraars en de combinatie uitvaartverzekeringen die worden aangeboden.

Met de combinatie verzekering verzekerd u zich voor producten en diensten via de natura verzekering als aanvulling voor extra kosten kunt u een extra geldbedrag verzekeren met de kapitaal verzekering.

Met een combinatie uitvaartverzekering bent u verzekerd voor producten en diensten voor uw uitvaart. Met het extra geldbedrag kunnen extra wensen en/of extra worden verrekend. Het extra bedrag kunnen nabestaanden alleen besteden aan persoonlijke uitvaartwensen.

Producten en diensten

De volgende onderdelen zitten (vaak) standaard in het pakket van een natura verzekering.

  • De verzorging en het opbaren van de overledene, dit kan zowel thuis of in het uitvaartcentrum.
  • Een standaard urn of grafkist.
  • Vervoer van de overledenen en volgauto’s (rouwvervoer).
  • Rouwkaarten, dankbetuigingen en een condoleanceregister.
  • Benodigde vergunningen, de grafbestemming en het grafrecht.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen uit een lijst voor een uitvaartverzorger. Een groot voordeel hiervan is dat ze vaak werken met lokale uitvaartbegeleiders. Deze zijn vaak goed op de hoogte van de lokale regelgeving en hebben goede contacten met uitvaartcentra en begraafplaatsen in de regio.

Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder. Stijgingen van de kosten zijn voor risico van de uitvaartverzekeraar.

Een extra geldbedrag voor uw persoonlijke wensen

Het grote voordeel van een combinatieverzekering is dat wanneer u extra wensen heeft voor uw uitvaart u deze kunt toevoegen aan uw pakket en diensten. Hierdoor krijgen uw nabestaanden naast het gekozen pakket aan diensten een extra geldbedrag, dat zij kunnen besteden voor persoonlijke uitvaartwensen.

Combinatie uitvaartverzekering

Voordelen van een Combinatie uitvaartverzekering

  • Sterke punten van een Natura en kapitaalverzekering gecombineerd
  • U neemt werk uit handen voor uw nabestaanden
  • Er is een extra geldbedrag (alleen te besteden aan uitvaartkosten) beschikbaar voor aanvullende wensen

Om te bepalen hoe hoog het bedrag moet zijn dat u extra moet verzekeren voor uw uitvaartwensen kunt u gebruik maken van onze berekenmodule.

Geldbedrag enkel te besteden aan de uitvaart

Belangrijk is dat het geldbedrag enkel kan worden uitgegeven aan de uitvaart. Daarnaast is het goed om te weten dat de kosten eerst moeten worden voorgeschoten door de nabestaanden. Daarna zal de uitvaartverzekeraar het totale bedrag uitkeren. Uitvaartverzekeraars beoordelen of de kosten daadwerkelijk gebruikt zijn de uitvaart.

Wanneer u naast uw pakket aan diensten en producten bijvoorbeeld een luxere kist wilt of een andere aanvullende wens heeft voor uw uitvaart dan kunt u dit doen met het extra geldbedrag.

Waarom een combinatie uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een uitvaartverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten dan is het verstandig om vooraf eerst de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Een uitvaartverzekering is namelijk geen verzekering waarbij u na een aantal jaar overstapt naar een andere verzekeraar. Als het goed is sluit u de uitvaartverzekering maar één keer in uw leven af. U wilt zich verzekeren bij een betrouwbare uitvaartverzekeraar, waarbij de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn en u er vertrouwen in heeft dat alles goed geregeld wordt. Niet alle uitvaartverzekeringen bieden de mogelijkheid voor een natuurbegrafenis. Wilt u dit mogelijk in de toekomst, dan is het goed om de voorwaarden van uw verzekering goed te bestuderen. Mogelijk is een kapitaal uitvaartverzekering een mogelijkheid, omdat u bij deze verzekering een begrag krijgt uitgekeerd waarbij uw nabestaanden een bedrag krijgen uitgekeerd.

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Wat zijn de kosten van een uitvaartverzekering?
Een uitvaartverzekering kost in Nederland gemiddeld 10 euro per maand. Belangrijk om te weten is dat de kosten niet voor iedereen hetzelfde zijn. Dit komt omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren. De belangrijkste hiervan zijn de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde. Ook spelen specifieke uitvaartwensen een grote rol bij de bepaling van de maandelijkse premie van een uitvaartverzekering.
Wat dekt een uitvaartverzekering?

Onderdelen waar een begrafenisverzekering dekking voor biedt zijn onder andere;

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500

Bovengenoemde vergoedingen zijn op basis van een gemiddelde uitvaartpolis. De daadwerkelijke dekking bepaalt u zelf tijdens het afsluiten van de verzekering.

Uitvaartkosten aftrekbaar of niet?
In het verleden waren de kosten voor een begrafenis aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De kosten van de uitvaart zijn wel aftrekbaar voor de aangifte erfbelasting. Dat betekent dat uw nabestaanden geen erfbelasting hoeven te betalen over het bedrag dat betaald is voor uw uitvaart. Dit scheelt hen bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Kosten die onder ‘uitvaartkosten’ vallen mogen volgens de wetgever niet buitensporig hoog zijn. Anders zijn ze niet meer aftrekbaar. Uitvaartkosten zijn onder meer de kosten voor de begrafenis of crematie, het graf of een urn, de grafbedekking, de advertentie, rouwkaarten en bloemen en het versturen van bedankjes. Deze kosten zijn aftrekbaar.

Is een uitvaartverzekering verplicht?
In Nederland is een uitvaartverzekering niet verplicht. Echter is het een verzekering die wel is aan te raden. Het is ook niet voor niks dat ruim 70 procent van Nederland een verzekering heeft afgesloten. Je sluit een uitvaartverzekering af zodat je zeker weet dat nabestaanden niet met hoge kosten achterblijven.
De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar