Afkopen uitvaartverzekeringHeeft u in het verleden een kapitaal uitvaartverzekering afgesloten maar wilt u deze afkopen? Uw uitvaartverzekeraar zal in dat geval de afkoopwaarde van uw uitvaartpolis berekenen en uw een financieel voorstel doen.

Een natura verzekering afkopen kan echter niet. Dit omdat u geen geldbedrag maar een pakket van producten en diensten heeft verzekerd.


In beide gevallen zal uw uitvaartverzekering komen te vervallen en wordt er niets uitgekeerd zodra u komt te overlijden. Uiteraard zal u vanaf het moment van afkopen ook geen maandelijkse premie meer hoeven te betalen.

Kapitaalverzekering afkopen vaak niet gunstig

Een uitvaartverzekering afkopen is echter in niet altijd gunstig. De reden hiervoor is dat de afkoopwaarde in de meeste gevallen lager is dan het verzekerde bedrag en soms zelfs lager is dan de opgebouwde premie. Wanneer u er toch voor kiest uw verzekering af te kopen zal de verzekeraar een uitgebreide berekening maken en u een financieel voorstel doen. Onderdelen die uitmaken van de berekening zijn onder andere; uw opgebouwde premie, het risico en de gemaakte kosten van de uitvaartverzekeraar. Bij veel verzekeraars zult u tevens een boeteclausule moeten betalen voor het vroegtijdig stoppen van de verzekering.

Door de bijbehorende kosten is de afkoopwaarde van een begrafenisverzekering vaak niet gunstig. Dit komt omdat de kosten die u moet betalen vaak worden berekend over de gehele looptijd die de verzekering zou duren. Verzekeraars doen dit omdat ze inkomsten uit rente en administratiekosten mislopen. Ook het risico wat de verzekeraar heeft gedragen gedurende looptijd van de verzekering heeft grote invloed op de uiteindelijke afkoopwaarde.

Op het moment dat u er toch voor kiest om uw verzekering af te kopen moet u dit schriftelijk aanvragen bij de verzekeraar. Deze zal de actuele waarde van uw verzekering (afkoopwaarde) voor u berekenen waarna u kunt besluiten hiermee akkoord te gaan of niet.

Voor meer informatie over het afkopen van uw verzekering raden wij u aan om contact op te nemen met uw financieel tussenpersoon.

Natura verzekering afkopen
Belangrijk om te weten is dat het afkopen van een uitvaartverzekering alleen kan wanneer u een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten. Bij een natura uitvaartverzekering verzekert u namelijk geen geldbedrag maar een pakket aan diensten en producten.

Een van de meest voorkomende redenen die mensen hebben om ervoor te kiezen hun verzekering af te kopen is dat zei vinden dat ze een te hoge premie betalen. Wanneer dit bij u het geval is dan is vaak het overstappen naar een nieuwe verzekeraar met een lagere premiebetaling aantrekkelijker.

Afsluiten van een uitvaartverzekering

Afsluiten van een uitvaartverzekeringOmdat de afkoopwaarde van een uitvaartverzekering erg laag is zal dit bedrag in de meeste gevallen niet genoeg zijn om uw uitvaart te financieren. U kunt er natuurlijk voor kiezen zelf een bedrag te sparen maar vaak is het afsluiten van een uitvaartverzekering bij een nieuwe verzekeraar een goedkopere oplossing.

Op het moment dat u een uitvaartverzekering wil gaan afsluiten is het verstandig om eerst alle aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken zodat u de verzekering afsluit die het beste bij u past en aansluit op uw persoonlijke wensen!

VerzekeraarVerzekerd bedrag
Premie p/m
Yarden Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 6,80
Bekijken
Monuta Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,39
Bekijken
Ardanta uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 8,48
Bekijken
DELA Uitvaartverzekering€8.000,-
Vrij te besteden 8.000,-
€ 9,55
Bekijken

Benieuwd hoeveel u moet verzekeren? Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw persoonlijke uitvaartwensen invullen en de kosten bekijken waardoor u een goed beeld krijgt welke uitvaartpolis het beste bij u past!

Uitvaartkosten berekenen

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl