Selecteer een pagina

Crematieverzekering vergelijkenEen crematieverzekering vergelijken wij op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland!

Waarom een crematieverzekering vergelijken?

Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op; Premie, de premieperiode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren. Op al deze factoren kunt u onafhankelijk vergelijken met onze uitvaartvergelijker.


Wat kost een crematie?

Omdat er bij een crematie geen grafkosten worden berekend is een crematie in de meeste gevallen goedkoper dan een begrafenis
Een crematie in Nederland kost gemiddeld tussen de €8.000 en €10.000,-. De exacte kosten voor een crematie worden echter bepaald door uw persoonlijke uitvaartwensen. Belangrijk om te weten is dat als u geen verzekering heeft afgesloten nabestaanden belast worden met deze onvoorziene en hoge uitvaartkosten.

Soorten crematieverzekeringen

Wanneer u een crematieverzekering gaat afsluiten moet u een keuze maken voor een verzekeringsvorm. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen uit verschillende varianten.

Verzorgde uitvaart
Wilt u graag dat uw nabestaanden geen zich geen zorgen hoeven maken over de organisatie en de financiële afwikkeling van uw uitvaart? Dan is de natura uitvaartverzekering voor een compleet verzorgde uitvaart het meest geschikt. Bij de natura uitvaartverzekering stelt u bij de aanvraag van de verzekering zelf een pakket van producten en diensten op die worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat de maandelijkse premie vaak gunstig is vanwege inkoopvoordelen van verzekeraars.
Uitkeren in geld
Heeft u liever een traditionele verzekering die een vast geld bedrag uitkeert? Dan is de kapitaal uitvaartverzekering voor u het meest geschikt. U kiest een geldbedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaald hiervoor een maandelijkse premie. Op het moment dat u komt te overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Het vrij te besteden bedrag kunnen ze gebruiken voor de organisatie van uw uitvaart en persoonlijke wensen.
Combinatieverzekering
Veel uitvaartverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om beide varianten te combineren in een zogenoemde combinatie uitvaartverzekering. Deze bestaat uit een pakket van diensten en producten met aanvullend een vrij te besteden geldbedrag. Dit geldbedrag kan gebruikt worden voor extra persoonlijke wensen. Hierbij kunt u denken aan een luxere grafkist of een rouwadvertentie in de lokale krant.

Crematieverzekering vergelijken

[table id=8 responsive=scroll /]

De begrafenisverzekering afsluiten doet u direct bij de uitvaartverzekeraar van uw keuze. Bovenstaande vergelijking is gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982).


De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl