Selecteer een pagina

Een crematieverzekering vergelijken wij op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland. Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op; Premie, de premieperiode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren. Op al deze factoren kunt u onafhankelijk vergelijken met onze uitvaartvergelijker.

Crematieverzekering vergelijken

Wat kost een crematie?

Omdat er bij een crematie geen grafkosten worden berekend is een crematie in de meeste gevallen goedkoper dan een begrafenis

Een crematie in Nederland kost gemiddeld tussen de €8.000 en €10.000,-. De exacte kosten voor een crematie worden echter bepaald door uw persoonlijke uitvaartwensen. Belangrijk om te weten is dat als u geen verzekering heeft afgesloten nabestaanden belast worden met deze onvoorziene en hoge uitvaartkosten.

Soorten crematieverzekeringen

Wanneer u een crematieverzekering gaat afsluiten moet u een keuze maken voor een verzekeringsvorm. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen uit verschillende varianten.

Natura uitvaartverzekering

Wilt u graag dat uw nabestaanden geen zich geen zorgen hoeven maken over de organisatie en de financiële afwikkeling van uw uitvaart? Dan is de natura uitvaartverzekering voor een compleet verzorgde uitvaart het meest geschikt. Bij de natura uitvaartverzekering stelt u bij de aanvraag van de verzekering zelf een pakket van producten en diensten op die worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat de maandelijkse premie vaak gunstig is vanwege inkoopvoordelen van verzekeraars.

Kapitaal uitvaartverzekering

Heeft u liever een traditionele verzekering die een vast geld bedrag uitkeert? Dan is de kapitaal uitvaartverzekering voor u het meest geschikt. U kiest een geldbedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaald hiervoor een maandelijkse premie. Op het moment dat u komt te overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Het vrij te besteden bedrag kunnen ze gebruiken voor de organisatie van uw uitvaart en persoonlijke wensen.

Combinatie uitvaartverzekering

Veel uitvaartverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om beide varianten te combineren in een zogenoemde combinatie uitvaartverzekering. Deze bestaat uit een pakket van diensten en producten met aanvullend een vrij te besteden geldbedrag. Dit geldbedrag kan gebruikt worden voor extra persoonlijke wensen. Hierbij kunt u denken aan een luxere grafkist of een rouwadvertentie in de lokale krant.

Crematieverzekering vergelijken

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 10 juni 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)