Selecteer een pagina

BegrafenisverzekeringenBegrafenisverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan u zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en zijn in die zin bijzonder: Het gaat namelijk niet enkel om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden zonder dat nabestaanden de rekening gepresenteerd krijgen.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Ook is het belangrijk om te weten dat een begrafenis of crematie in Nederland al snel zo’n €8.000 kost. Zonder uitvaartverzekering worden uw nabestaanden belast met deze onvoorziene en hoge kosten. Een begrafenisverzekering afsluiten kan dit risico voorkomen.


Waarom begrafenisverzekeringen vergelijken?

70 procent van de Nederlanders heeft een begrafenisverzekering.
Wanneer u een begrafenisverzekering gaat afsluiten is het aan te raden om aanbieders te vergelijken. Belangrijke punten om naar te kijken bij de vergelijking zijn de premiekosten en de periode waarin u deze premie moet betalen. Dit kan variëren van een levenslange premie maar een zijn ook verzekeraars waarbij u premie betaalt tot dat u een bepaalde leeftijd heeft bereikt.

Ook zijn er verschillen te zien in het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren. Dit heeft onder te maken met het soort uitvaartverzekering dat u afsluit. Op dit moment zijn er drie populaire vormen van begrafenisverzekeringen die uitvaartverzekeraars aanbieden.

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering is de oudste vorm van een uitvaartverzekering. U verzekert een geldbedrag en betaald hiervoor maandelijks een premie. Op het moment dat u komt te overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zei kunnen met dit bedrag de uitvaart naar eigen wens invullen.

Natura uitvaartverzekering

Een nadeel van de kapitaal verzekering is dat uw nabestaanden worden belast met de organisatie van de uitvaart. Veel uitvaartverzekeraars bieden daarom ook de mogelijkheid voor het verzekeren van een compleet verzorgde uitvaart. Deze variant wordt ook wel natura uitvaartverzekering genoemd. Bij aanvraag stelt u zelf een pakket van producten en diensten op die zal worden uitgekeerd bij overlijden. Hierdoor heeft u zelf een grote invloed op de invulling van uw begrafenis of crematie en ontlast u bovendien uw nabestaanden met de organisatie van de uitvaart.

Combinatie uitvaartverzekering

Een type uitvaartverzekering die in populariteit stijgt is de combinatie verzekering. Zoals de naam al doet vermoeden is deze vorm van een uitvaartverzekering een combinatie van een verzorgde uitvaart met daarbij een aanvullend vrij te besteden geldbedrag. Het extra geld kan gebruikt worden voor persoonlijke wensen van uzelf of uw nabestaanden. In de praktijk zien we dat dit geldbedrag vaak wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een luxere grafkist of een rouwadvertentie in de lokale krant.

Zijn begrafenisverzekering verplicht?

Een begrafenisverzekering is in Nederland geen verplichte verzekering. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf te sparen voor uw uitvaart. Een groot nadeel van het zelf sparen voor uw uitvaart is dat dit erg veel discipline vergt. Bovendien valt niet met zekerheid te zeggen dat u het benodigde bedrag bij elkaar heeft gespaard wanneer u plotseling komt te overlijden. Ook zult u er rekening mee moeten houden dat de kosten van een begrafenis en crematie met de jaren zullen stijgen.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

[table id=8 responsive=scroll /]

De uitvaartverzekering afsluiten doet u dit direct bij de verzekeraar. Bovenstaande vergelijking is gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 35 Jaar (Geboortedatum: 01-01-1982). Mocht u meer informatie willen hebben over het afsluiten van een begrafenisverzekering of heeft u andere inhoudelijke vragen over het afsluiten van een uitvaartverzekering, adviseren wij u contact op te nemen met uw financieel tussenpersoon.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.
Uitvaartverzekering vergelijken - Uitvaartvergelijker.nl