Selecteer een pagina

Wat is de beste begrafenisverzekering is een veelgestelde vraag. Helaas is hier geen direct antwoordt op. De beste uitvaartverzekering is voor iedereen verschillend omdat iedereen andere persoonlijke wensen heeft. Op UitvaartVergelijker.nl kunt aan de hand van uw wensen de meest gekozen en betrouwbare aanbieders van begrafenisverzekeringen vergelijken.

Beste begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Een begrafenis of crematie brengen een hoop kosten met zich mee. Om deze kosten te dekken kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. U zorgt u er bovendien voor dat de hoge uitvaartkosten niet voor rekening komen van uw nabestaanden.

Zoals eerder aangegeven is er geen beste uitvaartverzekering in het algemeen. Om te bepalen welke verzekering het beste aansluit op uw wensen zult u allereerst een aantal belangrijke beslissingen moet maken.

Een begrafenisverzekering is een unieke verzekering. Het is namelijk de enige verzekering waarvan zeker is dat deze ooit zal uitkeren.

  • Ruim 70% van alle Nederlanders heeft een begrafenisverzekering 70% 70%

Wat is de beste begrafenisverzekering voor mij?

De eerste keuze die u moet maken is het soort verzekering dat u wilt afsluiten. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen tussen een kapitaal verzekering (uitvaartverzekering in geld) of een Natura verzekering (verzorgde uitvaart).

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal verzekering is een recht toe recht aan verzekering. Bij de aanvraag kiest u een bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren en betaald hiervoor maandelijks een premiebedrag. Bij overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd waarmee uw nabestaanden uw begrafenis naar eigen wensen kunnen organiseren.

Natura uitvaartverzekering

Als u liever zelf een grote invloed heeft op de invulling van uw begrafenis dan is een Natura verzekering voor wellicht een betere keuze. U stelt bij de aanvraag zelf aan pakket van producten en diensten op die zullen worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel een Natura verzekering is bovendien dat u uw nabestaanden ontzorgd in een periode van rouw omdat zei zich minder druk hoeven te maken over de organisatie van uw uitvaart.

Combinatie verzekering

Goed om te weten is dat veel verzekeraars de mogelijkheid bieden voor een combinatie verzekering. Dit is een combinatie van een natura pakket met een aanvullend vrij te besteden geldbedrag voor extra persoonlijke wensen.

Persoonlijke wensenlijst

Naast het kiezen van een type polis is het goed om voor uzelf een persoonlijke wensenlijst te maken die invloed hebben op de kosten van uw uitvaart. Denk hierbij aan het aantal mensen dat u wilt uitnodigen en de hierbij horende catering. Maar ook zaken als het versturen van rouwkaarten, het laten maken van een rouwboeket, het vervoer en het soort kist dat u wilt zijn van grote invloed op de uitvaartkosten.

Begrafenisverzekering vergelijken

Zodra u goed in beeld heeft hoe uw begrafenis er uit moet komen te zien is het aan te raden om uitvaartverzekeraars te vergelijken zodat u de beste begrafenisverzekering afsluit die aansluit op uw persoonlijke situatie. Goed om te weten is dat aanbieders op een aantal factoren erg kunnen verschillen. De belangrijkste verschillen tussen verzekeraars zitten in het maandelijks premiebedrag, de premie periode, het verzekerd bedrag en type uitvaartpolis.

Dela

Verzekerd bedrag
€ 8.750,-

Premie looptijd
Hele leven

Totale premie
€ 5.875,-

Kinder premie
tot 25 jaar

€ 8,16

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 8.500,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Totale premie
€ 6.048,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,40

Yarden

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 85 jaar

Totale premie
€ 5.882,-

Kinderen gratis
tot 21 jaar

€ 8,17

Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 5.709,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,64

PC uitvaart

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 5.710,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 8,65

Nuvema

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Premie looptijd
tot 80 jaar

Totale premie
€ 6.112,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

€ 9,26

Laatst gecontroleerd op: 1 april 2019. Gebaseerd op een persoon met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1994)

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.