Selecteer een pagina

Wat is de beste begrafenisverzekering is een veel gestelde vraag. Helaas is hier geen direct antwoordt op. De beste uitvaartverzekering is voor iedereen namelijk verschillend. Eedereen heeft andere persoonlijke wensen. Op onze website kan je aan de hand je persoonlijke wensen simpel een eenvoudig de meest gekozen en meest betrouwbare aanbieders vergelijken. 

Beste begrafenisverzekering
  • Ruim 70% van alle Nederlanders heeft een begrafenisverzekering 70% 70%

Begrafenisverzekering

Een begrafenis of crematie brengen een hoop kosten met zich mee. Om deze kosten te dekken kan je een begrafenisverzekering, ook wel uitvaartverzekering genoemd, afsluiten. Hiermee zorg je ervoor dat de hoge uitvaartkosten niet voor de rekening komen van je nabestaanden. Een uitvaart in Nederland kan namelijk al snel in de kosten lopen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost €8.000,-. Dit is een bedrag dat niet zomaar iedereen even kan ophoesten. Met een uitvaartverzekering ben je er dus van verzekerd dat je het afscheid krijgt dat je altijd hebt gewenst.

Zoals eerder aangegeven is er geen beste uitvaartverzekering in het algemeen. Om te bepalen welke verzekering het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen zal je eerst een aantal belangrijke beslissingen moeten maken.

Wat is de beste begrafenisverzekering voor mij?

De eerste keuze die je moet maken is het soort verzekering dat je wil afsluiten. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kan je kiezen tussen een kapitaal verzekering (uitvaartverzekering in geld) of een Natura verzekering (verzorgde uitvaart).

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal verzekering is een recht toe recht aan verzekering. Bij de aanvraag kies je een bedrag waarvoor je jezelf wil verzekeren en betaalt hiervoor maandelijks een premiebedrag. Wanneer je overlijd zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Zei kunnen met het vrijgekomen bedrag dan jouw uitvaart betalen. 

Natura uitvaartverzekering

Als je liever zelf een grote invloed hebt op de invulling van je begrafenis dan is een Natura verzekering voor jou wellicht een betere keuze. Je stelt dan zelf een pakket van producten en diensten op bij de aanvraag die wordt uitgekeerd bij overlijden.  Een groot voordeel van een Natura verzekering is bovendien dat je jouw nabestaanden ontzorgd in een periode van rouw omdat zei zich minder druk hoeven te maken over de organisatie van uw uitvaart.

Combinatie verzekering

Goed om te weten is dat veel verzekeraars de mogelijkheid bieden voor een combinatie verzekering. Dit is een combinatie van een natura pakket met een aanvullend vrij te besteden geldbedrag voor extra persoonlijke wensen. Let wel op want het geldbedrag is niet vrij te besteden zoals bij een kapitaal verzekering en moet echt aan uitvaart gerelateerde kosten worden besteed.

Een begrafenisverzekering is een unieke verzekering. Het is namelijk de enige verzekering waarvan zeker is dat deze ooit zal uitkeren.

Persoonlijke wensenlijst

Naast het kiezen van een type polis is het goed om voor jezelf een persoonlijke wensenlijst. Denk hierbij aan het aantal mensen dat je wilt uitnodigen en de hierbij horende catering. Maar ook zaken als het versturen van rouwkaarten, het laten maken van een rouwboeket, het vervoer en het soort kist dat je wil zijn van grote invloed op de uitvaartkosten. Klik hier voor meer informatie over de kosten die komen kijken bij een uitvaart.

Begrafenisverzekering vergelijken

Zodra je goed in beeld heeft hebt hoe je begrafenis er uit moet komen te zien is het aan te raden om uitvaartverzekeraars te vergelijken zodat je de beste begrafenisverzekering afsluit die aansluit op je persoonlijke situatie. Goed om te weten is dat aanbieders op een aantal factoren erg kunnen verschillen. De belangrijkste verschillen tussen verzekeraars zitten in het maandelijks premiebedrag, de premie periode, het verzekerd bedrag en type uitvaartpolis. Op onze website kan je op al deze factoren onafhankelijk vergelijken. 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar