Selecteer een pagina

Bij de Sommen uitvaartverzekering zal het verzekerde bedrag direct uitgekeerd worden aan een uitvaartverzorger naar keuze. Een sommen uitvaartverzekering is een verzekering in geld en kan alleen worden besteed aan een uitvaart. Het grote voordeel hiervan is dat u uw nabestaanden beschermt tegen hoge uitvaartkosten maar wel de keuze vrijheid geeft voor de invulling van uw uitvaart.

Sommen uitvaartverzekering

Natura sommen uitvaartverzekering

Een sommen uitvaartverzekering wordt doorgaans ook wel Natura sommenverzekering genoemd. Bij aanvraag van de verzekering kiest u een bedrag dat enkel is bedoeld voor uw uitvaart en betaald hiervoor maandelijks een premie. Op het moment dat u komt te overlijden kunnen uw nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens invullen en organiseren. De gemaakte kosten kunnen worden gedeclareerd bij de uitvaartverzekeraar.

Uitkeren aan de uitvaartverzorger

Bij de sommen uitvaartverzekering wordt het verzekerde bedrag niet uitgekeerd aan uw nabestaanden maar rechtstreeks aan de uitvaartverzorger. In het geval dat er een bedrag over blijft nadat alle kosten voor de uitvaart zijn betaald zal het restbedrag worden gestort aan uw nabestaanden.

Indexatie

Het kan soms voorkomen dat het verzekerde bedrag niet hoog genoeg is om alle uitvaartkosten te dekken. Dit is vaak het geval bij verzekeringen die in het verleden zijn afgesloten zonder indexatie.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u uw verzekering laten indexeren. Het verzekerde bedrag en de premie zullen jaarlijks worden aangepast aan de hand van de gemiddelde uitvaartkosten. Hierdoor voorkomt u eventuele extra kosten voor uw nabestaanden.

Verschil met een Natura uitvaartverzekering

Het grote verschil van een sommen uitvaartverzekering tegenover de standaard Natura uitvaartverzekering is dat u en uw nabestaanden niet vast zitten aan de standaard pakketten maar wel de zekerheid hebben dat de uitvaartkosten kunnen worden voldaan omdat het uitgekeerde bedrag enkel kan worden besteed aan een uitvaart.

Het grote voordeel van een sommen uitvaartverzekering is dat het uitgekeerde bedrag gegarandeerd wordt besteed aan uw uitvaart en niet kan worden gebruikt voor andere zaken.

Voordelen

  • Het uitgekeerde bedrag moet ten alle tijden worden besteed aan uw uitvaart.
  • Nabestaanden hebben volledige keuzevrijheid over de invulling van uw uitvaart omdat zei zelf een uitvaartverzorger mogen kiezen.
  • U zit niet vast aan standaard pakketten van de verzekeraar.

Nadelen

  • Het uitgekeerde bedrag mag enkel worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten en kan niet gebruikt worden voor andere zaken.
  • Omdat er bij een sommen uitvaartverzekering geen automatische indexatie plaatsvindt is het kiezen van een verzekerd bedrag soms lastig.
Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar