Selecteer een pagina

Wat is de beste uitvaartverzekering? Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag. Welke uitvaartpolis het beste is hangt namelijk af van het soort verzekering dat u gaat afsluiten en van uw persoonlijke uitvaartwensen.

Beste uitvaartverzekering

Het is daarom slim om uw persoonlijke wensen duidelijk in kaart te brengen en alle aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste uitvaartverzekering afsluit die bij u uw situatie past.

Om te bepalen welke uitvaartverzekering voor u het meest geschikt is, is het in de eerste plaats belangrijk om een keuze te maken wat voor uitvaartpolis u wilt afsluiten. Er zijn namelijk meerdere soorten uitvaartpolissen die u kunt kiezen wanneer u een verzekering gaat afsluiten. De meest voorkomende zijn de natura, kapitaal en combinatie uitvaartverzekering.

Natura verzekering

Wilt u graag dat uw nabestaanden niet worden belast met de organisatie van uw uitvaart? Dan is een Natura uitvaartverzekering afsluiten misschien een goede keuze voor u. Bij een natura verzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op voor een compleet verzorgde uitvaart.

Kapitaal verzekering

Op het moment dat u liever een vast geldbedrag uitgekeerd krijgt dan kunt u misschien beter een Kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Wanneer u komt te overlijden zal een van te voren vastgelegd geldbedrag worden uitgekeerd. Met dit vrij te besteden geldbedrag kunnen nabestaanden uw uitvaart geheel naar eigen wens organiseren.

Combinatie verzekering

Bij steeds meer verzekeraars kunt u er ook voor kiezen om een combinatie uitvaartverzekering af te sluiten. In dit geval zal naast een pakket van producten en diensten er bovendien een geldbedrag worden uitgekeerd. Het extra geldbedrag kan door nabestaanden voor aanvullende persoonlijke wensen worden gebruikt.

Jaarlijks voert de consumentenbond een onafhankelijk onderzoek uit naar de beste uitvaartverzekering. Het onderzoek is gebaseerd op een gemiddelde persoon. Benieuwd naar de resultaten? Bezoek dan de website van de consumentenbond.

De beste uitvaartverzekering voor uw persoonlijke uitvaartwensen

Er bestaat geen “beste uitvaartverzekering” omdat iedereen andere wensen heeft. De meest geschikte verzekering is daarom de verzekering die het beste aansluit bij uw persoonlijke uitvaartwensen. Bent u benieuwd wat voor u de beste uitvaartverzekering is? Met onze uitvaartkosten module kunt u simpel en eenvoudig uw wensen in kaart brengen en de bijbehorende kosten hiervan bekijken.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan u zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is dus altijd verstandig..

Uitvaartverzekeraars

Op UitvaartVergelijker.nl vergelijken we de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Wij vergelijken uitsluitend aanbieders van uitvaartverzekeringen waar je de verzekering ook direct online kunt afsluiten. Uitvaartverzekeringen vergelijken wij op inhoud en premie.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is een uitvaartverzorger en een uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA uitvaartverzekering

DELA is de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland. De organisatie hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en persoonlijke wensen. Dela is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als u voldoende spaargeld heeft, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Misschien vindt u het helemaal niet belangrijk om een grote begrafenis te hebben en bent u  juist op zoek naar de goedkoopste verzekering. Zoals eerder aangegeven is er in principe is er geen “beste” of “goedkoopste” verzekering. De kosten voor een uitvaart hangen namelijk af van verschillende factoren. Onder andere uw leeftijd en zoals besproken het soort verzekering dat u wilt afsluiten spelen hierbij een rol.

Omdat de kosten van een uitvaartverzekering voor een groot deel worden berekent aan de hand van uw leeftijd levert het u veel voordeel op als u een verzekering afsluit op jonge leeftijd. Hoe jonger u bent bij het afsluiten des te lager de maandelijkse premie zal zijn. De reden hiervoor is dat het risico voor de verzekeraar gespreid wordt over meer levensjaren.