Selecteer een pagina

Bent u op zoek naar een uitvaartverzekering? Vergelijk onafhankelijk uitvaartverzekeringen van betrouwbare verzekeraars. Uitvaartverzekeraars vergelijken wij op premie en inhoud! Vergelijk en sluit eenvoudig uw verzekering online af!

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekeraars vergelijken op premie en inhoud

Overzicht van de meest betrouwbare verzekeraars

Direct online afsluiten bij de verzekeraar van uw keuze

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Dit doet uw door middel van premiebetaling. De hoogte van deze premie hangt af van verschillende factoren. Met een uitvaartverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

Waarom een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan u zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Uitvaartverzekeraars vergelijken is dus altijd verstandig!

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Premie per maand
6,70

Kapitaalverzekering

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
(€ 6.800,- + € 2.200,-)

Premie per maand
6,69

overlijdensrisicoverzekering dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Premie per maand
8,58

ASR brengt portefeuille Axent onder bij Ardanta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Premie per maand
10,01

Niet via ons

Soorten uitvaartverzekeringen

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten kunt u bij de meeste uitvaartverzekeraars kiezen tussen verschillende vormen van een uitvaartverzekering.

Kapitaal verzekering

Bij een kapitaalverzekering, ook wel koopsom uitvaartverzekering genoemd, krijgen de nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd wat zei vrij kunnen besteden. Met dit geldbedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart organiseren. Met een kapitaal uitvaartverzekering hebben de organiserende nabestaanden alle vrijheid om de dag precies in te richten zoals zij denken dat deze het best past. Een nadeel van een uitkering in kapitaal is dat de nabestaanden de gehele organisatie zelf moeten uitvoeren en er hierdoor minder ruimte en tijd is om te rouwen.

Natura verzekering

Bij een uitkering in natura, natura uitvaartverzekering, wordt er een (beperkt) pakket aan diensten uitgekeerd. De uit te keren diensten zijn in de uitvaartpolis beschreven en kunt u zelf bij aanvraag van de verzekering naar eigen wens bepalen. Wanneer uw nabestaanden willen afwijken van de in de polis benoemde diensten, zullen deze apart gefactureerd worden. Het grote voordeel van een uitkering in natura is dat je hiermee een groot deel van de zorg & organisatie voor de nabestaanden uit handen neemt. De uitvaart zal hiermee in grote lijnen gaan zoals je u het zelf bedacht had.

Combinatie verzekering

Een combinatie uitvaartverzekering, ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd, is een verzekering waarbij zowel diensten en een extra geldbedrag worden verzekerd. De combinatie verzekering kan handig zijn als u naast het standaard pakket ook een persoonlijke noot aan de plechtigheid wilt toevoegen. De verzekeraar zal dan de facturen van de desbetreffende diensten vergoeden. Het verschil met een Kapitaal uitvaartverzekering is hier dat het vrijgekomen geld alleen aan een uitvaart gerelateerde kosten kan worden uitgegeven.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Aandachtspunten voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Soort uitvaartverzekering

Zoals besproken zijn er meerdere vormen van een uitvaartverzekering. Voordat u uitvaartverzekeraars vergelijken gaat is het aan te raden om voor u zelf te bepalen wat voor soort polis u wilt afsluiten.

Verzekerd bedrag

Wanneer u heeft u besloten welke soort verzekering u gaat afsluiten is het belangrijk om te weten voor welk bedrag u zich minimaal moet verzekeren. Op UitvaartVergelijker.nl kunt u via onze kosten module aan de hand van enkele stappen bekijken voor welk bedrag u zich minimaal moet verzekeren.

Uitvaartpolis indexeren

Zoals alle kosten stijgen ook uitvaartkosten met de jaren. Op dit moment kost een uitvaart in Nederland rond de €8.000,- maar dit bedrag zal met alle waarschijnlijk niet voldoende zijn voor een uitvaart over 20 of 30 jaar. U kunt ervoor kiezen om uw uitvaartverzekering mee te laten stijgen met de inflatiekosten. Ook wel indexatie genoemd. Het verzekerde bedrag zal dan jaarlijks meestijgen met de kosten. Uiteraard zal ook uw premie meestijgen.

Looptijd van de verzekering

Een ander belangrijk punt om naar te kijken bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is de looptijd van de verzekering. Bij enkele verzekeraars is de looptijd tot wanneer er premie betaald moet worden tot een bepaalde leeftijd of duur van bijvoorbeeld 30 jaar. Bij andere verzekeraars zult u levenslang premie moeten betalen. Wanneer u twijfelt over welke looptijd het beste aansluit op uw wensen raden wij aan contact op te nemen met uw financieel adviseur.

Gezondheid bij afsluiten

Uitvaartverzekeraars accepteren niet automatisch iedere aanvraag. Zo zal in de meeste gevallen een gezondheidsverklaring moeten worden getekend. Wanneer uw gezondheid niet optimaal is kan het zijn dat de verzekeraar het risico te groot vindt en uw aanvraag zal weigeren. Of u zal meer premie moeten betalen. Bij sommige verzekeraars is er een wachttijd van bijvoorbeeld twee jaar. Wanneer u in deze periode komt te overlijden zal de verzekeraar maar een gedeelte van het verzekerde bedrag vergoeden.

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u normaal gesproken maar een keer. Uitvaartverzekeraars vergelijken is daarom aan te raden voordat u definitief een verzekering afsluit.

Uitvaartverzekeraars

Op UitvaartVergelijker.nl vergelijken we de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Wij vergelijken uitsluitend aanbieders van uitvaartverzekeringen waar je de verzekering ook direct online kunt afsluiten. Uitvaartverzekeringen vergelijken wij op inhoud en premie.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is een uitvaartverzorger en een uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA uitvaartverzekering

DELA is de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland. De organisatie hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en persoonlijke wensen. Dela is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als u voldoende spaargeld heeft, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.