Selecteer een pagina

Tijdens de corona periode zijn er helaas een hoop mensen die problemen hebben met het betalen van uitvaartkosten. Er zijn steeds meer gemeenten die daarom bijzondere bijstand voor uitvaartkosten beschikbaar stellen. Wanneer iemand geen spaargeld heeft en ook geen uitvaartverzekering heeft afgesloten is het mogelijk om een beroep te doen op deze bijzondere bijstand voor uitvaartkosten.

Bijzondere bijstand uitvaartkosten

Begraven worden in het buitenland

Wat opvalt is dat vooral Nederlanders met een buitenlandse achtergrond en tijden van corona met veel extra uitvaartkosten worden geconfronteerd. Vaak is er veel geld apart gehouden om in het buitenland te worden begraven. In enkele gevallen zijn er zelfs al grafrechten betaald. Vanwege alle beperkingen van de corona crisis is het helaas niet altijd mogelijk dit te realiseren. Om er toch voor te zorgen dat de nabestaanden een uitvaart naar wens krijgen is een dure begrafenis in Nederland nodig.

Ruim 70 procent van Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten.

Beoordeling

Bijzondere bijstand voor uitvaartkosten krijg je niet zomaar. Om in aanmerking te komen voor de bijstand is er een flinke beoordeling nodig. In veel gemeenten mag men sowieso niet meer dan 120% van het sociaal minimum verdienen. Ook wordt er naar individuele draagkracht gekeken zodat er zoveel mogelijk maatwerk kan worden toegepast.

In Nederland kost een uitvaart gemiddeld tussen de €8.000 en €10.000 euro.

Maximum bedrag

Wanneer je in aanmerking komt voor bijzondere bijstand voor uitvaartkosten dan geldt er in elke gemeenten een maximum bedrag dat wordt uitgekeerd. Per gemeente zal dit bedrag tussen de €2.500 en €5.000 liggen.

Is er iemand binnen uw familie overleden en heeft diegene geen uitvaartverzekering afgesloten? Informeer dan bij u eigen gemeente of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand voor uitvaartkosten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar