Selecteer een pagina

Een brief met laatste wens schrijven is tegenwoordig steeds gebruikelijker. In een laatste brief kan je bijvoorbeeld aangeven welke muziek er gedraaid moet worden op de uitvaart en/of welke mensen welkom zijn. Volgens het netwerk van notarissen is een brief met laatste wens dan ook iets om voor iedereen over na te denken.

Brief met laatste wens

Een brief met laatste wens schrijven

Je wilt een laatste brief schrijven, maar wat schrijf je in zo een brief. Allereerst kun je bijvoorbeeld aangeven of je wilt worden begraven of worden gecremeerd. Ook kan je aangeven welke muziek er gedraaid moet worden en welke mensen moeten worden uitgenodigd voor de uitvaart. Maar ook vragen zoals wil ik mijn lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap kun je beantwoorden in een laatste brief.

Hoe ik mijn leven zie

Een onderdeel van een brief met laatste wens kan bijvoorbeeld zijn hoe je je leven ziet aan de hand van een aantal vragen. Voorbeelden van vragen die je jezelf kan stellen zijn bijvoorbeeld;

  • Dingen die mijn leven kleur geven, het meest dierbaar zijn voor mij
  • Hoe zie ik de dood en mijn eigen sterven
  • Wat vind ik belangrijk direct na mijn sterven.

Door zulke vragen te beantwoorden maak je het voor jouw nabestaanden een stuk makkelijker. Bovendien krijg je het afscheid zoals je dat zelf altijd hebt gewild. Klik hier voor een voorbeeld van een laatste brief gemaakt door de website ikwilmetjepraten.nu.

Belangrijk is om een brief met laatste wens niet te verwarren met een testament. Een testament is namelijk een document met specifieke wensen voor uw nalatenschap terwijl in een wilsbeschikking het vooral gaat over de invulling van uw uitvaart.

Beslissingen nemen

Een ander onderdeel voor een brief met laatste wens gaat vaak over beslissingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beslissingen in het kader van behandelingen. Je kan antwoordt geven op vragen zoals; Wil ik worden gereanimeerd en/of aan een beademingsapparaat worden gelegd.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Je laatste wensen verzekeren

Nu je een brief met laatste wens hebt geschreven is het belangrijk om te weten dat al je wensen een prijskaartje hebben. Zo kost een begrafenis in Nederland gemiddeld al snel rond de €8.000,- euro. Om er zeker van te zijn dat al jouw wensen uit komen is het aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierdoor voorkom je dat je nabestaanden met hoge kosten worden opgezadeld.

Uitvaartverzekering vergelijken

Voordat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het verstandig om eerst aanbieders te vergelijken. Deze kunnen op factoren namelijk aanzienlijk verschillen. Om het zo overzichtelijk mogelijk voor je te maken kan je op UitvaartVergelijker.nl de meest gekozen en meest betrouwbare uitvaartverzekerd van Nederland vergelijken op inhoud en premie.